Forum avocaţi > Civil

Onorariul

26-07-2020
Mangalia

Oprescuion38@gmail.com
Bună ziua. Sunt chiriaș din fondul locativ, la zi cu întreținerea și chiria. Problema este ca societatea care furnizează energie termica a dat în judecata Asociația de proprietari, pentru suma de 10.000-30.000RON. Chestia este ca suntem debranșați de la energie termica. Ca chiriaș am primit de la executoare sa plătesc lunar în contul ei, am refuzat acest abuz. M-am trezit chemat în judecata sa plătesc 20-30.000 RON plus toate cheltuielile etc. Am angajat avocat, am făcut contract 1.500 lei sa ne reprezinte apoi instanta ne-a trimis dosarul la CCR. Avocatul mi-a cerut 2.000 lei pentru contract sa ne reprezinte la CCR, cu chitanță +contract plătit. Chestia e ca așteptăm decizia CCR-ului, de 1 an aproximativ. Iar avocatul nu a cerut în instanță, cheltuielile 3.500 total, (cu chitanță +contract), dar nici nu-mi răspunde la telefon. Cum trebuie sa procedez, sa fac cerere la tribunal pentru acei 3.500 lei? El mi-a spus ca voi recupera bani plătiți, dar a trecut un an și nu mai știu nimic, nici de CCR, nici de recuperarea onorariului plătit.

777
Răspunde
 26-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Trebuie sa verificati intai daca dosarul de fond a fost suspendat ca urmare a ridicarii exceptiei de neconstitutionalitate sau nu.
Daca a fost suspendat, nu se va da o sentinta pana nu se pronunta curtea constitutionala asupras exceptiei. Apoi,k se reia judecata si abia la final, la pronuntarea hotararii se acorda cheltuielile de judecata facute de dvs, daca castigati.
Pe de alta parte, curtea constitutionala nu se pronunta pe cheltuielile de judecata cand judeca exceptiile; acestea le recuperati fie la dosarul de fond, fie pe cale separata.
Deci, daca stiti numarul dosarului de fond, verificati fie la arhiva judecatoriei, fie pe portal instantelor ca sa vedeti starea dosarului. Daca e suspendat, trebuie sa aveti rabdare.

Va puteti adresa curtii constitutionale ca sa aflati soarta dosarului dvs.

Părţile unui dosar aflat pe rolul Curţii pot accesa portalul de jurisprudenţă/motorul de căutare sau pot solicita informaţii despre dosar de la Compartimentul grefă, registratură şi arhivă la nr. tel. 0214142126 sau 0214142139 sau printr-o solicitare scrisă trimisă:

– prin poştă sau prin curier, la adresa Curţii sau

– prin fax, la nr. 021 4142139 sau

– prin poşta electronică, la adresa registratura.jurisdictionala@ccr.ro

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-07-2020
Mangalia

Oprescuion38@gmail.com
Da este suspendat, așteptăm decizia CCR-ului. Dacă decizia vine după 2 ani, nu se prescrie dosarul inclusiv cheltuielile de avocat? Voi încerca varianta d-voastră și voi trimite on-line către CCR. Mulțumesc anticipat

777
Răspunde
 26-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu se prescrie, nu se perima, stati linistit. Daca veti avea castig de cauza, veti obtine toate cheltuielile, mai tarziu, e adevarat, dar le veti obtine.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-07-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ioan7 a scris pe 26-07-2020:
Da este suspendat, așteptăm decizia CCR-ului. Dacă decizia vine după 2 ani, nu se prescrie dosarul inclusiv cheltuielile de avocat? Voi încerca varianta d-voastră și voi trimite on-line către CCR. Mulțumesc anticipat

Judecarea dosarului se va relua dupa solutionarea exceptiei invocate, iar la finalizarea dosarului, puteti solicita obligarea partii adverse la plata cheltuielilor de judecata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.