Forum avocaţi > Civil

Judecatorul a cerut insa nu se poate

26-07-2020
Vizitator
Judecatoarea a cerut extras de carte funciara cu cine sunt proprietarii dintr-un bloc pentru a anula un act - pv de adunare generala din 2018. La cartea funciara insa am obtinut insa situatia la zi a proprietarilor. Nu ma avantajeaza sa ii dau acest document insa. Ce sa fac? Oricum situatia nu ii va folosi pentru ca din 2020 nu din 2018 si eu nu stiu cum sa ii spun asta. O sa ma creada pe cuvant? Am cerut in scris la CF dar nu au dat asa ceva. Nu stiu ce sa fac. Multumesc de un sfat mic.
Răspunde
 27-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Dvs. ar trebui sa solicitati un extras de carte funciară in extenso, alta varianta de extras CF (nu de informare sau autentificare)
Acesta reflectă istoria imobilului de-a lungul timpului, fiind o copie a cărții funciare de hârtie aflate în arhiva Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Cartea funciară este deschisă la momentul înființării unui imobil și cuprinde toate tranzacțiile și toți proprietarii pe care i-a avut respectivul imobil, așadar se poate vedea întregul său istoric.
Procedura de obținere a extrasului de carte funciară in extenso este aceeași ca și pentru extrasul de informare. Tariful, însă, diferă, fiind de 5 lei pe filă (adică o pagină față/verso). La depunerea cererii, se achită o taxă de 5 lei, urmând ca diferența să fie achitată la ridicarea extrasului, în funcție de numărul de file.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-07-2020
Vizitator
Sunt deja prea multe cheltuieli cu acest capat de cerere. Pot renunta cumva la el? Patesc ceva?
Sunt la al 4lea termen. Si nu ma ajuta. Am mai dat si bani degeaba pe el.
Daca nu prezint ce a spus judecatoarea ce se poate intampla? Eu trebuie sa fac dovada eu sunt reclamanta.
Multumesc frumos
Răspunde
 27-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Puteti renunta la proba, in general, insa aici se pune problema neindeplinirii unei cereri exprese a judecatorului, care va poate duce la suspendarea dosarului pana va conformati. Exista aceste risc.

Ganditi-va daca aveti alta dovada pentru a arata cine au fost proprietarii in 2018: statutul asociatiei ori tabelul convocator ptr. adunarea de infiintare a asociatiei, sau registrul unic al asociației de proprietari care cuprinde procesele-verbale ale adunării generale, comitetului executiv și cenzorului/comisiei de cenzori, semnate de toți proprietarii care și-au dat consimțământul. Procesul-verbal semnat de către proprietarii care au hotărât constituirea asociației de proprietari constituie anexă la acordul de asociere.
Ori va adresati judecatoriei (Acordul de asociere și statutul asociației de proprietari, actualizate, se depun de către președintele asociației de proprietari, ori de câte ori sunt modificări, la judecătoria în a cărei rază teritorială se află condominiul.) Dvs. ar trebui sa cereti de la arhiva varianta din 2018.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-07-2020
Vizitator
Am un extras de carte funciara din anul 2020 dar care e foarte mic scris. O sa fie probleme din cauza asta?
Abia de se vede dar asa il am.
Nu exista nici o actualizare la statut si actele asociatiei de infiintare sunt din anul 2009 deci la distanta de 9 ani de anul la care se discuta problema.
Atunci, ce sa fac?
Multumesc.
Răspunde
 28-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca intre 2009 si 2020 nu s-a facut nicio actualizare la statut si nu s-au indeplinit procedurile de publicitate la judecatorie pentru opozabilitate, sunt valabile cele din 2009.
Se vor compara semnaturile celor din 2018 cu cei care existau legal la 2009.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.