Forum avocaţi > Civil

Eleva minora însărcinată

28-07-2020

Buna seara,as dorii sa știu ce drepturi are o minora însărcinată în clasa a8a, mai exact 14 ani jumătate? Are dreptul la indemnizația pentru creșterea copilului? Tatăl bebelușului are 18 ani, îl poate recunoaște fara sa pățească ceva?Se va face anchetă? Ambii trebuie să își asume responsabilitățile!
Răspunde
 29-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Da, are dreptul; cererea se depune in numele persoanei indreptatite (minora care a nascut) de reprezentatul legal al minorei si pentru care se solicita dreptul de indemnizatie pentru cresterea copilului.

In ceea ce priveste cel de-al doilea aspect, teoretic, cf. art.220 CP, actul sexual [consimtit] cu un minor se pedepseste din oficiu.

Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise [de un minor ori de un major] cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Fapta nu se sancţionează dacă diferenţa de vârstă nu depăşeşte 3 ani, ceea ce nu pare in cazul de fata.

Probabil, va fi o ancheta,daca organele realizeaza fapta ori se depune plangere. Ce se va dispune n-as putea sa va spun. Daca recunoaste copilul si se implica, probabil se va renunta la urmarirea penala, ptr ca si in acest caz primeaza interesul superior al copilului, acela de a fi ingrijit de 2 parinti.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-07-2020
Vizitator
Mulțumesc din suflet! Și calculul la aceea indemnizație cum se va face? Având în vedere că ea are termenul în noiembrie (școala în contextul actual al pandemiei nu știu dacă va începe în septembrie ) ar trebui sa fie clasa a8a, ce s ar lua în calcul la indemnizația pentru creșterea copilului ( in afara alocației ca am înțeles că pe aceea o va lua oricum pentru copil) .
Răspunde
 29-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Imi pare rau, insa nu stiu sa va raspund cum se fac calculele.
Teoretic, ptr.ca mama minora urmeaza cursuri ale unei forme de invatamant obligatoriu, cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului ar trebui sa fie tot de 85% din cuantumul salariului minim brut pe țară garantat în plată.
Va rog sa va interesati la Directia de Protectie Sociala de care apartineti si unde ar trebui sa depuneti dosarul.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-08-2020
Vizitator
Bună ziua, am 17 ani și sunt la liceu, am rămas însărcinată iar în decembrie trebuie să nasc, pot să rămân în prenatal și să îmi continui școala mai departe.... Ce ar trebui să fac?
Răspunde
 31-08-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Aveti dreptul de a va continua studiile ca parte a dreptului dvs. la educație. A fi însărcinată nu duce în niciun caz la întreruperea studiilor și este dreptul dvs sa terminati şcoala sau liceul unde invatati.

Apoi, dacă nu renuntati la şcoală, legea spune că puteti beneficia de indemnizaţia pentru creşterea copilului. O condiţie importantă pentru acordarea acestei indemnizaţii este ca mamele să fie înscrise la cursurile preuniversitare de la zi în cele 12 luni anterioare naşterii bebeluşului, pentru a putea beneficia de bani. Nu trebuie sa lipsiti nemotivat, insa.

Va sugerez sa va adresati fie medicului de familie, fie directie de protectie sociala de care apartineti. Ei stiu mai bine cum este tratat fiecare caz in parte.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.