|
29-07-2020 |
 | Marina Elena Vizitator |
| Imi trebuie o dovada ca judecatoarea a spus ceva in sala si a scris altceva in incheiere. M-am gandit la inregistrarea sedintei. Nu stiu cum sa fac cererea si daca o sa pot folosi ca proba. | |
|
|
|
29-07-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Cererea pentru eliberarea unei copii electronice a sedintei de judecata se intemeiaza in baza art 231 NCPC: "(1) Grefierul care participa la sedinta este obligat sa ia note in legatura cu desfasurarea procesului, care vor fi vizate de catre presedinte. Partile pot cere citirea notelor si, daca este cazul, corectarea lor. (2) Dupa terminarea sedintei de judecata, participantii la proces primesc, la cerere, cate o copie de pe notele grefierului. (3) Notele grefierului pot fi contestate cel mai tarziu la termenul urmator. (4) Instanta va inregistra sedintele de judecata. In caz de contestare de catre participantii la proces a notelor grefierului, acestea vor fi verificate si, eventual, completate ori rectificate pe baza inregistrarilor din sedinta de judecata. (5) La cerere, partile, pe cheltuiala acestora, pot obtine o copie electronica a inregistrarii sedintei de judecata in ceea ce priveste cauza lor. (6) Inregistrarile din sedinta de judecata vor putea fi solicitate si de catre instantele de control judiciar." Cererea se depune prin serviciul Registratura si va trebui sa atasati un CD, pe care sa se imprime inregistrarea. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
29-07-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Domnule Președinte, Subsemnatul ………….., parte în dosarul …………….., Secţia ……………………….. ………………………… , domiciat în……………………………………………………………….., legitimat cu C.I. seria …. nr. ……, telefon ……………………………., Vă rog să aprobați eliberarea “copiilor electronice ale înregistrării ședintelor de judecată” din dosarul …………….., cu termene pe: ………………………………. Arăt că am atașat la prezenta un mediu optic nou, sigilat (….. DVD-de... minute). Cererea este întemeiată pe dispozițiilor art. 231 alin. 5 Cod de Procedură Civilă, „la cerere, părțile, pe cheltuiala acestora, pot obține o copie electronică a înregistrarii ședinței de judecată în ceea ce privește cauza”. data …….. nume și prenume, DOMNULUI PREȘEDINTE AL …………………………………………………………. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
11-04-2023 |
 | Stoica Ecaterina Vizitator |
| Stoica Ecaterina / 11-04-2023 Buna ziua! Pot dovedi posesia unui teren in ultimii 10 ani (chiar din 2003); Avand in vedere ca au trecut mai mult de 10 ani de la intrarea in vigoare a Noului Cod Civil, pot solicita aplicarea uzucapiunii de 10 ani din acest Cod, intemeiata pe posesia de 10 ani anterior datei depunerii cererii (depunere care ar avea loc incepand de azi incolo)? (Asta, apropo de Decizia 19/2015 a ICCJ) Altfel spus, incurca cu ceva faptul ca eu am si pot dovedi o posesie mult mai mare decat cea ceruta de Procedura Speciala a uzucapiunii de 10 ani din Noul Cod civil? Va multumesc frumos! | |
|
|
|
12-04-2023 |
|
| Dispoziţiile art. 930 din Codul civil referitoare la uzucapiunea imobiliară se aplică numai în cazurile în care posesia a început după data intrării în vigoare a acestuia. Pentru cazurile în care posesia a început înainte de această dată sunt aplicabile dispoziţiile referitoare la uzucapiune în vigoare la data începerii posesiei. Cu privire la imobilele pentru care, la data începerii posesiei, înainte de intrarea în vigoare a Codului civil, nu erau deschise cărţi funciare, rămân aplicabile dispoziţiile în materie de uzucapiune din Codul civil din 1864. În cazul posesiilor începute după intrarea în vigoare a Codului civil, dacă erau deschise cărţi funciare, până la îndeplinirea condiţiilor prevăzute în art. 56 alin. (1) din Legea nr. 71/2011, uzucapiunea extratabulară prevăzută în art. 930 din Codul civil îşi produce efectele de la data introducerii cererii de chemare în judecată prin care s-a solicitat constatarea îndeplinirii cerinţelor legale ale acestui mod de dobândire, dacă acţiunea a fost admisă, respectiv de la data invocării excepţiei uzucapiunii, dacă această excepţie a fost admisă. (a se vedea art. 82 din Legea nr. 71/2011) | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-09-2023 |
 | Andrei Vizitator |
| Buna ziua! Daca ședința de judecată nu a fost înregistrată ( bănuim că din motive neortodoxe) nu exista nici stenografiere , cum putem contesta notele grefierului? Multumesc | |
|
|
|
29-09-2023 |
|
| in civil? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-09-2023 |
 | Andrei Vizitator |
| |
|
|
29-09-2023 |
 | Andrei Vizitator |
| Scurt istoric: proces divorț, termenul cu administrarea probelor...se respinge interogatoriul partilor, aprobă martorii dar respinge din oficiu întrebările legate de suprafața locuinței, cine se ocupa de copil toți avand job și alte întrebări legate de situația copilului. Am recuzat judecătorul, cerând ca dovada înregistrarea ședinței. Am hotărât să.l recuz pt că în timpul ședinței vorbea total neprofesionist cu avocatul părții adverse ,, cu dvs m.am.mai întâlnit în ședințe...." Aluzie la faptul că avocatul meu era din alt barou. Stupoare.. din cauza unei pene de curent nu s.a înregistrat. Dar declarațiile martorilor au fost printate in fața noastră .. așa am rămas fără înregistrare. Am cerut nulitate relativă si au respins.o pe motiv că a fost publica ședința deci pe articolul de nulitate absolută. Ce sa mai fac? Multumesc! | |
|
|
|
29-09-2023 |
|
| Cereti-i avocatului dvs. sa va expuna ce solutii vede pentru situatia descrisa si in functie de cat de departe doriti sa mergeti, actionati. Cea mai putin belicoasa metoda ar fi sa depuneti note scrise la dosar, daca nu s-a retinut totul in incheiere, ca sa aveti motiv de apel. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-09-2023 |
 | Andrei Vizitator |
| S.au depus note scrise, cât despre dl avocat ... Este peste puterea dumnealui de actiona. Fiind ultima ședință de la fond, am atacat încheierea in apel odata cu fondul. Teama rămâne.. lumea este mică și ne vor respinge cererea. Legat de cat de departe vrem sa mergem cel mai probabil la CEDO. Intr.o alta încheiere, unde din fericire avem înregistrare grefierul a notat de 5 ori invers decât cele afirmate in sala. Atentie.. nu este vorba de eroare materiala. Oricine dorește să vada până unde s.a ajuns in Romania, îi pot pune dosarul la dispoziție | |
|
|
|
29-09-2023 |
 | Andrei Vizitator |
| Fata de lipsa înregistrării.. 1)A fost invocată pana de curent la ora 17 dar ședința mea a fost la ora 14. 2) nu exista proces verbal fata de acest aspect 3) ministerul justiției confirma că judecătoria în cauză este dotată cu ups.uri. 4) pana de curent ar fi afectat toată partea de IT dar nu se poate explica cum au fost redactate și printate in fata noastră declaratiile martorilor. | |
|
|
|
01-10-2023 |
 | Marilena Dumitru Vizitator |
| Sunt parte in proces si as dori sa mi se dea notele de sedinta ale grefierului cat si transcrierea inregistrarilor sedintei de judecata. Am acest drept? Termenul a avut loc in data de 12 septembrie si am citit ca as avea dreptul. Eu am problema cu avocatul partii adverse care numai minciuni spune si ma si defaimeaza, induce in eroare intentionat instanta prin afirmatii nedovedite si neadevarate doar doar sa castige procesul. Cum sa procedez, va rog? Urmatorul termen e in ianuarie 2024. Multumesc. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |