|
30-07-2020 |
 | Marcel Vizitator |
| Buna ziua, am parcat doua masini de constructii mici, la o persoana pe proprietate, care are si o firma de tractare, lucreaza cu o platforma, si ne am inteles la un pret care amandoi am fost de acord si am si o dovada intrun mesaj ce i-am scris si pe care la confirmat. Acuma imi spune ca ii datorez de vre-o 8 ori mai mult si mi a trimis cateva scrisori recomandate acasa ca sa ma instiinteze. Vreau sa-l dau in judecata pentru ca imi retine bunurile si vreau sa-i fac dosar penal. nu stiu care e diferenta intre judecata civila si aia penala stiu doar ca la penal nu trebuie platita taxa aia de timbru. Ma puteti indruma? Exista vre un mod de a te califica pentru una sau cealalta? va rog frumos. | |
|
|
|
30-07-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Poate furnizati mai multe detalii. Pretul pe care ati fost de acord sa-l achitati a fost doar pentru parcare pe proprietatea sa? Cat ati tinut acolo masinile? Cand a avut loc episodul? Ati beneficiat si de alte servicii? Proprietatea e a unei persoane fizice ori juridice? Ce v-a scris in scrisori? Expeditorul e persoana fizica ori juridica? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
30-07-2020 |
 | Marcel Vizitator |
| Pretul de parcare: ne-am inteles la 100 de lei la fiecare 3 luni pentru fiecare masina. Transportul la proprietatea dansului l-a facut el cu platforma si i l-am platit deja, pe loc. Durata: una o tin acolo din 28 feb. si cealalta din 29 feb. 2020 Am vrut sa mut una din ele in Martie dar nu mi-a permis el ca a zis ca nu are voie datorita ordonantei covid19 (dar stiu ca a mintit)/ Pe 19 Iunie am primit o scrisoare care ma anuntat ca ii datorez o suma absurd de mare la care nici eu, nici el nu ne-am inteles. Nu exista contract. Tot ce avem la mana sant doua mesaje SMS. Eu i-am spus ca sunt dispus sa-i platesc 200 de lei pe ambele masini la fiecare 3 luni, iar el a confirmat ca e ok. Persoana respectiva are cateva platforme si tracteaza masini prin oras. Cred ca are filiala cu una din companiile astea mari de tractari, A-CAR sau asa ceva, ca pe scrisoare nu scria numele lui, doar adresa si nr. de telefon - expeditorul era A-CAR, adica a scris-o tot el dar are emblema dela companie (logo). Problema e ca el mi-a avariat una din masini cand a transportat-o pe propietatea lui si i-am cerut sa o repare. acuma cred ca incearca sa se faca chit cu mine! | |
|
|
|
30-07-2020 |
 | Marcel Vizitator |
| inca ceva, i-am cerut inca din ziua cand le-a tractat, ca sa-mi dea factura pentru tractare, dar pentru ca mi-a lovit masina (cred), nu mi-a dat, abagat vina ca tre sa-i duc actele ca sa poata sa-mi faca factura. Dar eu am mai avut masina tractata cu platforma si nimeni nu mi-a cerut actul masinii ca sa-mi scrie chitanta | |
|
|
|
30-07-2020 |
 | Marcel Vizitator |
| inca ceva, i-am cerut inca din ziua cand le-a tractat, ca sa-mi dea factura pentru tractare, dar pentru ca mi-a lovit masina (cred), nu mi-a dat, abagat vina ca tre sa-i duc actele ca sa poata sa-mi faca factura. Dar eu am mai avut masina tractata cu platforma si nimeni nu mi-a cerut actul masinii ca sa-mi scrie chitanta | |
|
|
|
30-07-2020 |
|
| Ce as putea sa va recomand raportat la ceea ce ati descris: calculati suma de bani pe care ar trebui sa i-o dati individului conform intelegerii(schimbul de mesaje scrise). Va prezentati cu inca cel putin o persoana, ca martor si ca sofer, la locul unde aveti masinile, faceti plata si ii spuneti (nu cereti)ca va luati masinile. Inainte, faceti poze masinilor in starea in care sunt in parcare, insistand pe zonele lovite. Daca acolo este sediul unei firme, puteti intra linistit in curte, ptr. ca patrunderea doar in curtea firmei nu e violare de sediu profesional. Sa nu intrati insa in cladire. Sa va asigurati ca exista vreun indiciu ca acolo functioneaza o firma. Daca este o casa particulara insa, sa aveti grija ca daca va cere sa parasiti curtea, trebuie sa iesiti imediat, ca sa nu va faceti vinovat de violare de domiciliu. Caz in care, iesiti in strada si sunati la politie. Sa va pastrati o atitudine in limitele legale si ale decentei, nu il amenintati, nu strigati, nu-l bruscati, nu va lasati provocat. Daca va injura ori loveste, nu ripostati. Sunati la politie si cereti asistenta ptr. ca are loc o infractiune in desfasurare si doriti sa faceti plangere. Art. 238 - Abuzul de încredere⇓ (1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
30-07-2020 |
 | Marcel Vizitator |
| multumesc foarte mult, atat doar as mai dori sa stiu pentru mine personal, pot sa-l dau in judecata pentru avarii si sa formulez chemarea in judecata ca o chemare penala? Ca daca il duc la judecata civila, trebuie sa platesc bani pentru ceva timbru si nu prea am. Va multumesc anticipat si noapte buna. | |
|
|
|
30-07-2020 |
|
| Daunele civile le cereti prin plangerea penala pentru abuz de incredere (va constituiti parte civila). Nu se achita taxe de timbru. Nu trebuie sa faceti actiune civila separat. rezolva instanta penala. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
01-08-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Marcel a scris pe 30-07-2020: multumesc foarte mult, atat doar as mai dori sa stiu pentru mine personal, pot sa-l dau in judecata pentru avarii si sa formulez chemarea in judecata ca o chemare penala? Ca daca il duc la judecata civila, trebuie sa platesc bani pentru ceva timbru si nu prea am. Va multumesc anticipat si noapte buna. Consider ca sunteti victima infractiunilor de inselaciune, distrugere ( daca v-a avariat masinile ) si furt ( datorita refuzului de restituire ). De asemenea, faptul ca nu v-a remis chitanta/factura pentru sumele incasate, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de evaziune fiscala. Sfatul meu este sa mergeti insotit de martori pentru a va recupera masinile, iar in cazul in care acesta refuza sa vi le restituie, formulati o plangere penala pentru faptele enumerate mai sus, cu constituire ca parte civila in dosarul penal. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-08-2020 |
 | Marcel Vizitator |
| Masinile sunt intr-un sat afara din oras, la vre-o 15 km ceea ce face situatia putin cam dificila pentru mine. El se duce acolo doar la 2 zile sa-si hraneasca cainii. Proprietatea e a lui dar nu locuieste nimeni. Nu pot sa ma duc sa stau acolo si sa-l astept, mai ales ca masina mea personala e in reparatie acuma. Nici sa ma duc acolo si sa sun apoi la 112 nu pot, pentru ca in mod sigur cand raspunde la telefon, o sa zica probabil ca e in alt oras si nu poate sa vina. Am facut plangere la politie si acum urmeaza ca de luni incolo sa-i formulez chemare la judecata pentru avarii. Deci chemarea de judecata penala se scrie la fel ca si cea civila, se specifica ca e penala si nu se plateste taxa timbrului. Multumesc. | |
|
|
|
01-08-2020 |
 | Marcel Vizitator |
| Av. Bratulescu Adela a scris pe 01-08-2020: Consider ca sunteti victima infractiunilor de inselaciune, distrugere ( daca v-a avariat masinile ) si furt ( datorita refuzului de restituire ). De asemenea, faptul ca nu v-a remis chitanta/factura pentru sumele incasate, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de evaziune fiscala. Am sa adaug si infractiunile care ati mentionat. Trebuie facuta chemarea de judecata si la Parchet sau doar la Judecatorie? Multumesc. | |
|
|
|
01-08-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Marcel a scris pe 01-08-2020: Av. Bratulescu Adela a scris pe 01-08-2020: Consider ca sunteti victima infractiunilor de inselaciune, distrugere ( daca v-a avariat masinile ) si furt ( datorita refuzului de restituire ). De asemenea, faptul ca nu v-a remis chitanta/factura pentru sumele incasate, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de evaziune fiscala. Am sa adaug si infractiunile care ati mentionat. Trebuie facuta chemarea de judecata si la Parchet sau doar la Judecatorie? Multumesc. Pentru actiunea penala, se formuleaza plangerea si se depune fie la politie, fie la Parchet. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |