Forum avocaţi > Civil

Partaj

1  2  Final
 30-07-2020

Buna ziua
Am si eu o intrebare poate sa ma ajute cineva?
multumesc.
Sunt in divort si partaj.
Am facut o tranzactie si apartamentu imi revine mie.
INSTANTA S-A pronuntat asa cum este in tranzactie dar inca nu este definitiva hotararea.
Am gasit un cumparator sa vand apartamentul si am vorbit cu fostul sot sa vina sa semneze si el ca sa pot vinde.
Daca semneaza si el cu mine mai este valabila tranzactia ???tinand cont ca apartamentul este tranzactionat in favoarea mea.
Notarul nu stie ca avem tranzactie si a zis ca actele prezentate sunt bune.
Nici cumparatorul nu stie nimic.
Deci as putea vinde .
DAR dupa aceea eu raman cu apartament in tranzactie.
Am vreo problema sau sa merg la instanta va rog cum fac ca am luat avans si daca renunt scrie ca trebuie sa inapoiez dublu plus penalitati.
Nu pot renunta la vanzare dar ce trebuie sa fac?
Daca sotul ma da in judecata mai tarziu ca am vandut imi anuleaza tranzactia?
ajutatima va rog
cu multumiri
Răspunde
 30-07-2020

are cineva idee cum sa procedez?
Răspunde
 30-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
E delicata problema.
Eu v-as sugera sa faceti un antecontract de vanzare doar, sa nu vindeti in conditiile in care ati aratat mai sus.
Pot fi urmari nefaste.
In primul rand, daca sotul nu ataca hotararea, ramane definitiva repede, deci nu ati avea mult de asteptat.
Apoi,sotul ar putea pretinde jumatate din banii primiti din vanzare.
Nu uitati ca tranzactia este un contract totusi, chiar daca e constatata prin hotarare judecatoreasca.

Tranzacţia care, punând capăt unui proces început, este constatată printr-o hotărâre judecătorească poate fi desfiinţată prin acţiune în nulitate sau acţiune în rezoluţiune ori reziliere, precum orice alt contract. Ea poate fi, de asemenea, atacată cu acţiune revocatorie sau cu acţiunea în declararea simulaţiei.

Dupa parerea mea, dupa semnarea tranzactiei, incheierea unui act authentic contrar celor reinute in tranzactie, inseamna renuntarea de catre dvs. la tranzactie. De aceea sotul ar putea sa va ceara bani.

Apoi, pe undeva ar fi si o infractiune de inselaciune, a sotului si dvs. complice la infractiunea de inselaciune. Induceti in eroare cumparatorul ptr a obtine repede bani folosindu-va de mijloace frauduloase, sotul ascunde ca el nu mai e proprietar - tranzactia (contractul) fiind totusi semnat), exista o sentinta cu autoritate de lucru judecat provizorie.

Va recomand sa luati un certificat de grefa ptr a arata cumparatorului aolutia din dosar, faceti antecontractul doar dvs, iar contractul final abia la obtinerea sentintei definitive.

la o prima analiza, la asta m-am putut gandi. Si,da, riscati sa ramaneti doar cu jumatate de bani si fara apartament (ca il ia cumparatorul) si fara tranzactie valida.

faceti un act aditional cerand o alta data ptr semnarea contractului.

Pararea mea. Dvs. procedati cum considerati de cuviinta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-07-2020

Am depus deja actele la notar si cu sotul ma inteleg nu este o problema.
Problema mea este daca este legal si daca nu cumva daca se afla mai tarziu sa nu spuna judecatorul ca l=am dus in eroare. O sa patesc ceva mai tarziu.Nu este definitiva hotararea si clientul nu vrea sa aman sub nicioforma. Luni vrea sa intre in apartament. Am cumva obligatia sa anunt instanta, Ati spus ca daca vand inainte de a fi definitiva hotararea inseamna ca se anuleaza din oficiu tranzactia ??? Deci ce sa fac legal la partaj.Ramane valabila tranzactia ? La vanzare nu pot sa renunt,ca pierd ff mult. Cum as putea rezolva cu tranzactia ? Va rog.
Răspunde
 30-07-2020

Am depus deja actele la notar si cu sotul ma inteleg nu este o problema.
Problema mea este daca este legal si daca nu cumva daca se afla mai tarziu sa nu spuna judecatorul ca l=am dus in eroare. O sa patesc ceva mai tarziu.Nu este definitiva hotararea si clientul nu vrea sa aman sub nicioforma. Luni vrea sa intre in apartament. Am cumva obligatia sa anunt instanta, Ati spus ca daca vand inainte de a fi definitiva hotararea inseamna ca se anuleaza din oficiu tranzactia ??? Deci ce sa fac legal la partaj.Ramane valabila tranzactia ? La vanzare nu pot sa renunt,ca pierd ff mult. Cum as putea rezolva cu tranzactia ? Va rog.
Răspunde
 30-07-2020

Va rog ma mai puteti ajuta
Cu mii de multumiri
Răspunde
 30-07-2020

Sotul nu o sa faca nimic ,avem intelegerea noastra, ramanem prieteni si lucram impreuna in continuare.
Răspunde
 30-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Ati mintit notarul, si nu e bine.
Cu sotul va intelegeti acum. Mai incolo, cine stie.
Aveti un contract semnat ca sunteti proprietara casei, dar renuntati la el semnand alt contract autentic prin care recunoasteti ca sotul este inca proprietar.
Cred ca nu ati citit cu atentie ceea ce v-am scris. Din moment ce e posibil sa faceti o infractiune, este evident ilegal.
Iar pe notar il faceti, inducandu-l in eroare asupra situatiei, sa faca un fals intelectual.
V-as sugera de indata sa-i expuneti notarului adevarat situatie. Ca pe urma o sa fiti si instigatoare la fals.
Toata lumea mai trebuie sa aiba un pic de rabdare. Iar notarul trebuie sa stie problema ca sa gaseasca solutia legala. In fond, el reprezinta ambele parti si vrea sa faca un act legal ca sa castige bani legal.
Nu renuntati la vanzare. Ii permiteti cumparatorului sa se mute, ca sa-i dovediti buna credinta si in contrapartida, el semneaza un act aditional la antecontract prin care se amana semnarea contractului pana aveti hotararea definitiva si totul se poate face legal si fara probleme.
Pentru ca ceea ce incepe rau, se sfarseste foarte rau.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-07-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In momentul de fata, daca ati incheiat o tranzactie, doar dvs sunteti proprietara imobilului.

Nu puteti vinde imobilul in baza vechiului contract de vanzare cumparare in care figureaza si sotul, ci in baza noului titlu de proprietate in care veti figura doar dvs ca proprietara.

Sfatul meu este sa incheiati un antecontract de vanzare cumparare, urmand a finaliza vanzarea dupa ce veti primi hotararea.

Formulati o cerere pentru urgentarea redactarii hotararii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-07-2020

multumesc,dar am dicutat aceste probleme cu cumparatorul si nu accepta pentru ca pleaca din tara imediat.Voi vinde sigur dar ce sa fac dupace vand cu tranzactia?
deci sa fac ceva dupa ce vand luni ce sa fac?
Răspunde
 31-07-2020

CUM FAC CU TRANZACTIA?
Răspunde
 31-07-2020

nici nu a fost redactata plus ca dureaza pana va fi definitiva .
Răspunde
 31-07-2020

Va mai avea efect tranzactia daca nu fac nimic,dar as face dar ce?
Răspunde
 31-07-2020

puteti sa-mi dati un sfat ce sa fac?
Răspunde
 31-07-2020

Pana la urma e casa mea o vand si gata. Daca nu o sa primesc un sfat o sa tac si las totul asa.
Răspunde
 31-07-2020

Ntarul a confirmat ca actele sunt bune ,nu apare nimic de divort,buletinul este ok si ca luni sa mergem la semnat.
Răspunde
 31-07-2020

Va rog poate cineva are solutia rezolvarii situatiei mele?
Răspunde
 31-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Doamna, sfaturi ati primit, insa nu vreti sa le intelegeti.
Notarul a spus ca sunt bune actele pentru ca i-ati ascuns situatia de fapt.Pe romaneste, l-ati mintit. Il mintiti si pe cumparator. Il puneti si pe fostul sot sa minta. Faceti cu totii acte autentice care nu corespund situatiei de fapt.
Dar, dupa cum ati spus, daca nu mai doriti sa aveti rabdare, e casa dvs, e viata dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-07-2020

Oricum tranzactia este o hotarare judecatoreasca si va ramane valabila asa am inteles ca nu poate sa fie atacata.
Deci o sa am o hotarare care dupa ce va fi definitiva nu mai poate nimeni sa pretinda ceva, este adevarat?
Răspunde
 31-07-2020

Eu nu o sa ma duc la cumparator sa cer casa inapoi iar copii niciatat ca sunt minori.Ei mai tarziu nici nu vor sti de apartament pentru ca voi cumpara o casa la curte.
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.