Forum avocaţi > Civil

Cumparare imobil

04-08-2020
Vizitator
Buna ziua,

Doresc sa cumpar un apartament intr-un imobil. Imobilul este impartit intre doi proprietari, vanzatorul care detine parterul si un alt proprietar care detine ET1. Intre cei doi proprietari exista un process in derulare pentru o anexa care a fost construita in anul 1930 cu autorizatie de constructie in care se invoca lipsa de folosinta pentru spatiul terenului aferent anexei.Cu alte cuvinte vanzatorul este dat in judecata pentru lipsa de folosinta. Am scos extras de carte funciare si nu este specificat o hotarare judecatoreasca sau alte probleme juridice ce tin de apartament.

Intrebarea mea este daca pot cumpara acest apartament chiar daca este acest proces in derulare.

Va multumesc anticipat.
Răspunde
 04-08-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Prin achizitia apartamentului ati dobandi cota parte si din anexa?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-08-2020
Vizitator
Nu sunt proprietar, doaresc sa cumpar aceasta proprietate.

Ce pot sa va spun, anexa este o bucatarie si este trecuta in cadastru si intabulare. Reclamanta solicita daune materiale pentru lipsă de folosinţă a terenului de sub anexa / bucatarie. Dupa cum am specificat in mesajul anterior, ma intereseaza daca pot sa inchei la notar contractul de vanzare cumparare cu acest proces in curs de solutionare.
Răspunde
 05-08-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Am inteles de la inceput ca doriti sa cumparati apartamentul.

Intrebarea mea a fost daca, cumparand apartamentul, deveniti proprietar si pe anexa in litigiu. Din raspunsul dvs, inteleg ca da, cumparati si anexa, ca parte a apartamentului.

In atare conditii, si luand in considerare ca litigiul ptr anexa nu este notat in CF, nimic nu va impiedica sa cumparati in situatia data, insa pe riscul dvs.

Veti fi obligat insa sa intrati in proces, iar hotărârea pronunţată contra înstrăinătorului (vanzatorul dvs) va produce de drept efecte şi contra dvs (succesorului cu titlu particular) şi va fi întotdeauna opozabilă acestuia din urmă

De altfel, se precizeaza in Legea 71/2011 de punere in aplicare a codului civil ca

Art. 8 indice 1 - Existenţa unui litigiu sau înscrierea lui în registrele publice prevăzute de lege nu împiedică efectuarea formalităţilor de publicitate.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-08-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ovidiu a scris pe 04-08-2020:
Nu sunt proprietar, doaresc sa cumpar aceasta proprietate.

Ce pot sa va spun, anexa este o bucatarie si este trecuta in cadastru si intabulare. Reclamanta solicita daune materiale pentru lipsă de folosinţă a terenului de sub anexa / bucatarie. Dupa cum am specificat in mesajul anterior, ma intereseaza daca pot sa inchei la notar contractul de vanzare cumparare cu acest proces in curs de solutionare.

Da, puteti incheia contractul de vanzare-cumparare.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.