|
08-08-2020 |
 | Gabi66 Mircea16
|
| Buna ziua. Tatal meu a decedat recent, eu fiind unica sa fiica,iar concubina cu care a locuit nu doreste sa mi dea nimic din bunurile lui personale si nici pe cele achizitionate de mine si date lui spre folosinta. Printre acestea se afla si o tableta pe care recent cineva din familia lor a accesat o intrand pe contul de messenger al tatalui meu si mi a trimis mesaj. Am facut print-screen la mesaj si la sesiuni unde se vede clar ca a fost deschis contul de pe tableta care mi este ilegal retinuta de ei. Intrebarea mea este:cf. art 360 cp se face vinovat de accesul ilegal la un sistem informatic? Si chiar la furt de informatii? El practic a putut vizualiza toate conversatiile tatalui meu cu mine, cu nepoatele sale si cu toate persoanele aflate in contacte, a putut vedea poze, filmulete video si alte inregistrari. Ce pot face eu in urma acestor fapte si ce risca el? Mentionez ca am facut o sesizare la politie pentru lucrurile ce nu mi sunt restituite si am expus si aceasta situatie. Raspunsul a fost ca nu e infractiune deoarece tableta se afla in casa lor. Multumesc! | |
|
|
|
09-08-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| La momentul la care i-ati dat tatalui dvs. bunurile, chiar daca facturile de achzitie sunt pe numele dvs, se considera ca i le-ati facut cadou (donatie /dr manual)[daca nu ati facut cu tatal dvs. un contract din care rezulta ca i le-ati dat doar imprumut, pana la decesul sau]. Le-a posedat ca proprietar pana la moarte. Deci, au intrat in patrimoniul sau. La patrimoniul sau au acces mostenitorii. Ca sa reobtineti proprietatea asupra bunurilor, trebuie sa deschideti si sa dezbateti succesiunea. Apoi, dupa ce soarta bunurilor este clara,le puteti revendica de la orice persoana care le-ar detine si puteti constata orice eventuala infractiune. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
09-08-2020 |
 | Gabi66 Mircea16
|
| Multumesc pentru raspuns. Doresc sa va mai intreb: tata poate avea acolo multe lucruri de care eu sa nu stiu si pe care ea le poate instraina sau arunca facturile care sunt pe numele lui. Cum le pot trece in succesiune? De cele de care am cunostinta, le enumar pur si simplu? Nu doreste sa mi dea nici macar cateva din hainele tatalui pentru a le da de pomana. Daca dureaza mult procedura se poate prescrie termenul de comiterea infractiunilor? Multumesc, o zi frumoasa! | |
|
|
|
09-08-2020 |
|
| La deschiderea succesiunii, primul lucru pe care il solicitati notarului este sa procedeze la inventarierea bunurilor succesiunii aflate la ultimul domiciliu al defunctului, sa se intereseze la banci asupra conturilor bancare deschise pe numele defunctului etc. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
09-08-2020 |
 | Gabi66 Mircea16
|
| Mmm...tata n a avut mutatie acolo ci l a apartamentul detinut cu mama. Multumesc! | |
|
|
|
09-08-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Gabi66 a scris pe 08-08-2020: Buna ziua. Tatal meu a decedat recent, eu fiind unica sa fiica,iar concubina cu care a locuit nu doreste sa mi dea nimic din bunurile lui personale si nici pe cele achizitionate de mine si date lui spre folosinta. Printre acestea se afla si o tableta pe care recent cineva din familia lor a accesat o intrand pe contul de messenger al tatalui meu si mi a trimis mesaj. Am facut print-screen la mesaj si la sesiuni unde se vede clar ca a fost deschis contul de pe tableta care mi este ilegal retinuta de ei. Intrebarea mea este:cf. art 360 cp se face vinovat de accesul ilegal la un sistem informatic? Si chiar la furt de informatii? El practic a putut vizualiza toate conversatiile tatalui meu cu mine, cu nepoatele sale si cu toate persoanele aflate in contacte, a putut vedea poze, filmulete video si alte inregistrari. Ce pot face eu in urma acestor fapte si ce risca el? Mentionez ca am facut o sesizare la politie pentru lucrurile ce nu mi sunt restituite si am expus si aceasta situatie. Raspunsul a fost ca nu e infractiune deoarece tableta se afla in casa lor. Multumesc! In situatia expusa, va trebui sa mergeti la un notar pentru a accepta mostenirea de pe urma tatalui dvs si a dobandi calitatea de mostenitor. Ulterior va trebui dezbatuta mostenirea, specificand bunurile despre care aveti cunostinta ca ar intra in componenta masei succesorale si de asemenea, solicitand o inventariere si o verificare a existentei altor bunuri. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
09-08-2020 |
 | Gabi66 Mircea16
|
| Multumesc! O zi frumoasa! | |
|
|
|
22-09-2020 |
 | Gabi66 Mircea16
|
| Am dezbatut succesiunea si am trecut si tricicleta electrica(in baza unei facturi duplicat), pe care tata si a dorit sa mi o lase iar concubina nu mi a restituit o. Acum ca este proprietatea mea, cum sa procedez sa o recuperez? Apelez la politie sau la instanta? Concubina se face vinovata de vreo infractiune din acest moment? Multumesc! | |
|
|
|
23-09-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Gabi66 a scris pe 22-09-2020: Am dezbatut succesiunea si am trecut si tricicleta electrica(in baza unei facturi duplicat), pe care tata si a dorit sa mi o lase iar concubina nu mi a restituit o. Acum ca este proprietatea mea, cum sa procedez sa o recuperez? Apelez la politie sau la instanta? Concubina se face vinovata de vreo infractiune din acest moment? Multumesc! Va trebui sa apelati la un executor judecatoresc, pentru a intra in posesia bunului mostenit. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-09-2020 |
 | Gabi66 Mircea16
|
| Am contactat cativa executori judecatoresti, toti m au îndreptat spre avocați si introducerea unei actiuni in instanta. Sunt foarte dezamagita, mor cu dreptatea in mana. | |
|
|
|
23-09-2020 |
|
| Executorii v-au indreptat bine. Certificatul de mostenitor va arata dreptul de proprietate al unui bun care se afla in posesia de rea-credinta a altei persoane. Trebuie sa promovati o actiune in revendicare mobiliara in fata instantei, cf.563 Cod civil. Art. 563 - Acţiunea în revendicare⇓ (1) Proprietarul unui bun are dreptul de a-l revendica de la posesor sau de la o altă persoană care îl deţine fără drept. El are, de asemenea, dreptul la despăgubiri, dacă este cazul. (2) Dreptul la acţiunea în revendicare este imprescriptibil, cu excepţia cazurilor în care prin lege se dispune altfel. (3) Dreptul de proprietate dobândit cu bună-credinţă, în condiţiile legii, este pe deplin recunoscut. (4) Hotărârea judecătorească prin care s-a admis acţiunea în revendicare este opozabilă şi poate fi executată şi împotriva terţului dobânditor, în condiţiile Codului de procedură civilă. model actiune Către, ..... (instanţa căreia i se adresează cererea) Domnule Preşedinte, Subsemnatul, ..... (nume, prenume), cu domiciliul în ..... (adresa), având codul numeric personal ....., cu domiciliul procesual ales pentru comunicarea actelor de procedură în ..... (adresa), persoana însărcinată cu primirea actelor de procedură fiind ..... (nume, prenume), având următoarele date de contact) ..... (email, fax, telefon ori altele asemenea), personal/reprezentat prin mandatar ..... (nume, prenume)/prin reprezentant legal ..... (nume, prenume)/prin reprezentant judiciar ..... (nume, prenume)/reprezentat prin avocat ..... (nume, prenume), cu sediul profesional) în ..... (adresă), având următoarele date de contact) ..... (email, fax, telefon ori altele asemenea), în contradictoriu cu pârâtul) ..... (nume, prenume), cu domiciliul în ..... (adresa), având codul numeric personal ....., formulăm CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ prin care solicităm instanţei: 1. obligarea pârâtului/pârâtei la predarea bunului mobil .....; 2. obligarea pârâtului/pârâtei la plata cheltuielilor de judecată). În fapt, suntem proprietari ai bunului mobil ....., astfel cum rezultă din ..... . De asemenea, pârâtul/pârâta deţine bunul fără drept. Prin urmare, solicităm admiterea cererii, în sensul celor arătate. În drept, ne întemeiem cererea pe dispoziţiile art. 563 C. civ. În dovedire, solicităm încuviinţarea probei cu înscrisuri, a probei testimoniale, a probei cu interogatoriul pârâtului/pârâtei şi a probei cu expertiză judiciară în specialitatea ..... . În cadrul probei cu înscrisuri, depunem următoarele înscrisuri): ....., în copii certificate pentru conformitate cu originalul, în702) ..... exemplare. În cadrul probei testimoniale, indicăm, în vederea audierii în calitate de martor, pe numitul ..... (nume, prenume), cu domiciliul în ..... (adresa), pentru dovedirea următoarelor împrejurări de fapt ....., şi solicităm citarea acestuia. În cadrul probei cu interogatoriu, solicităm înfăţişarea în persoană a pârâtului703), sub sancţiunea aplicării dispoziţiilor art. 358 C. pr. civ., pentru dovedirea faptelor personale vizând ...../ataşăm interogatoriul) pentru ca pârâta să răspundă în scris, pentru dovedirea faptelor personale vizând ..... . În cadrul probei cu expertiză în specialitatea ....., propunem ca expertul să răspundă următoarelor obiective: ....., pentru a dovedi ..... . Solicităm judecarea cauzei şi în lipsă705), în conformitate cu art. 411 alin. (1) pct. 2 teza finală C. pr. civ. Depunem prezenta cerere de chemare în judecată în ..... exemplare. Anexăm dovada achitării taxei judiciare de timbru în cuantum de ..... lei şi procura în original/copie legalizată/împuternicirea avocaţială/extras, în copie legalizată, din actul care atestă dreptul de reprezentare). Data, Semnătura, | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
23-09-2020 |
 | Gabi66 Mircea16
|
| |
|
|
|
|