Forum avocaţi > Civil

Pot pleca de acasa la 17 ani?

09-08-2020

Buna ziua! Imi doresc sa plec de acasă la iubitul meu. Am 17 ani si el 21 peste 9 luni fac 18 dar am aflat ca pot pleca si la 17 ani iar daca eu ma împotrivesc părinți și poliția nu ma pot obilga. Am cautat si pe alt site si am gasit acest rapuns care a fost adaugat in urma cu cateva saptamani, va rog sa imi spuneti daca este adevarat ca nu ma pot lua acasa si cea ce scrie in raspunsul de mai jos. Mai cunosc fete de 17 ani care au plecat chiar daca părinți se împotrivesc!

""Încă o dată: dacă se opune fizic, deci pur și simplu nu vrea să plece de unde e, poliția nu are voie să o ia pe sus de-acolo.
Iar cu părinții e la fel: cât timp nu trag de ea la modul fizic degeaba îi spun să vină.

Teoretic da, obligație există pentru minori să stea cu părinții până la majorat. Legea spune că domiciliul copiilor este la domiciliul părinților. Practic, cu cât minorul e mai mare cu atât scade implicarea instituțiilor. Dacă avea 12-13-14 ani da, intervenea statul, dar cu atât de puțin înainte de majorat nu prea se mai întâmplă asta.

Tu ai făcut alegerea corectă atunci când ai decis să te întorci la ai tăi.""
Răspunde
 10-08-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca va mutati fara acordul parintilor, iar acestia vor sesiza organele de politie, iubitul dvs risca sa fie cercetat pentru savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor.

Este adevarat ca parintii nu va pot lua cu forta acasa, insa este posibil, in functie de situatia de fapt, sa fiti internata intr-un centru pentru minori pana la implinirea varstei majoratului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-08-2020

Păi eu stiiam ca dupa varsta de 15 ani nu mai poate fi acuzat de act sexual daca eu am fost de acord si nu m a forțat sau altceva. Pe el l am cunoscut la 15 ani si 6 luni.
Răspunde
 11-08-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Doar daca partenerii sunt amandoi minori nu se pedepseste (adica 14 si 17 ori 15 pana la 18 ani). La momentul la care un partener trece de 18 ani, adica devine major, este vorba de act sexual cu un minor.
Intre dvs. ati indicat o diferenta de 4 ani, deci cand dvs. aveati 15, el avea 19 (major)
Acum dvs. sunteti tot minora (17) si el 21 (major), deci act sexual cu un minor.
Daca va forta, era vorba de viol.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-08-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Cristina12335 a scris pe 10-08-2020:
Păi eu stiiam ca dupa varsta de 15 ani nu mai poate fi acuzat de act sexual daca eu am fost de acord si nu m a forțat sau altceva. Pe el l am cunoscut la 15 ani si 6 luni.

Chiar daca ati fost de acord, atat timp cat dvs sunteti minora, prietenul dvs risca sa fie cercetat penal.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.