Forum avocaţi > Civil

Au uitat sa mai ceara banii

12-08-2020
Vizitator
Firma la care am lucrat are un contract cu un furnizor de servicii. Firma a fost inchisa acum 2 ani. Furnizorul de servicii mai presteaza pentru mine ca persoana fizica dar in baza acelui contract care nu a fost reziliat, incheiat cu firma inchisa.
De multi ani nu au mai cerut bani de la mine si eu inca merg la ei pentru acele servicii, pot pati ceva?
Răspunde
 12-08-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
La momentul la care firma x la care ati lucrat a incetat sa mai existe, si contractul ei cu firma y a incetat sa-si produca efectele.
Faptul ca dvs. ati apelat in continuare la serviciile firmei y, iar aceasta le-a prestat a dat nastere unui nou contract, intre dvs. si firma y (cerere urmata de executare).
Probabil ca la momentul la care vor realiza situatia, vor putea solicita c/v serviciilor executate la cererea dvs si neprescrise. Asta daca nu inteleg sa va presteze gratuit (ceea ce o firma nu poate face decat in anumite conditii, ptr ca o firma are scop lucrativ, adica sa faca profit)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-08-2020
Vizitator
Am inteles. Desi nu exista nici un contract intre mine si ei acum.
E doar unul imaginar?
Pe ce baza legala imi vor solicita plata daca nu avem contract si nu au emis facturi?
Multumiri maxime, doamna avocata Marina Starjil, toata stima.
Răspunde
 12-08-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Contractul poate fi si verbal, nu e neaparata nevoie sa fie constatat printr-un inscris. Este vorba de cerere verbala urmata de executare.
Daca insa nu au emis nicio factura si, in special, un deviz de lucrari pe care legea il pretinde sa existe atasat facturii, nu o mai pot face, ptr ca in codul fiscal se prevede ca factura trebuie emisa pana la mijlocul lunii urmatoare prestarii serviciului ori lucrarii. Deci, nu pot acum sa vina sa pretinda plata unor lucrari efectuate in anii trecuti fara facturile aferente. Decat daca dvs. veti recunoaste acest lucru expres.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-08-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Emilia Cojan a scris pe 12-08-2020:
Firma la care am lucrat are un contract cu un furnizor de servicii. Firma a fost inchisa acum 2 ani. Furnizorul de servicii mai presteaza pentru mine ca persoana fizica dar in baza acelui contract care nu a fost reziliat, incheiat cu firma inchisa.
De multi ani nu au mai cerut bani de la mine si eu inca merg la ei pentru acele servicii, pot pati ceva?

Din moment ce firma nu mai exista, dvs nu puteti achita datoria in numele firmei.

Chiar si in situatia in care se vor adresa instantei, nu au sanse de castig, din moment ce intre dvs si firma de prestari servicii nu exista un contract.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.