Forum avocaţi > Civil

Buletin expirat

13-08-2020

Bună, sunt din Satu Mare, am și eu o problema și nu știu cum sa o rezolv, deoarece autoritățile statului și legile nu ma prea ajuta.
Mi-a expirat cartea de identitate luna trecuta, iar adresa la care locuiesc este pe numele bunicii mele, care este foarte bolnava și nu se poate deplasa. Am fost la politie sa declar acest aspect și mi-au zis să caut un notar care sa vina la domiciliu pt a întocmi declarația batranei, cum ca ma primește în apartamentul ei. Zis și făcut.... doar ca am umblat pe la 6 notari ca să găsesc măcar pe unul sa îmi vina acasă. Nici unul dintre ei nu fac deplasări la domiciliu în perioada aceasta(pretexte de covid, timp, BLA BLA BLA)
Asa ca, am fost din nou la politie sa le comunic ca stimabilii notari nu fac deplasări la domiciliu, iar în acest caz nu îmi pot face buletinul decât după ce trece pandemia, sau moare bătrână. Au ridicat din umeri și mi-au răspuns sec ca e imposibil sa nu vina nici un notar. I-am rugat sa îmi dea ei un nr de telefon sau un nume al vreunui notar și am sa apelez la el. Normal ca nu au avut și au zis ca să mai caut. Mi-au dat varianta de buletin provizoriu, dar cu acela nu pot sa ies din tara.
Am scris un mail pe site-ul politiei cu aceasta problema(singura adresa ce am găsit-o a fost petiții@politiaromana.ro) de unde am primit un răspuns cu nr de înregistrare, cum ca urmează sa primesc un răspuns.... Asta fiind de aproape o luna.

V-aș ruga sa ma ajutați cu un sfat... Știu ca, conform legii sunt obligați de la politie sa trimită ei pe cineva, dar legile sunt făcute doar pt unii, iar restul sunt luați de prosti.

Va mulțumesc anticipat.
Răspunde
 13-08-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
O rezolvare de moment si care sa serveasca intereselor dvs. (sa puteti sa iesiti din tara) ar fi sa acceptati acum intocmirea cartii de identitate provizorie si apoi sa va faceti pasaportul.

Pentru cartea de identitate, intr-adevar, este nevoie de declaratia notariala.

Daca toti notarii contactati direct v-au refuzat, va adresati cu o solicitare scrisa, cu nr de inregistrare ori confirmare de primire, in care descrieti situatia in care va aflati, de ce anume aveti nevoie si demersurile efectuate de dvs. si in fata caror notari. publici [dvs fiind din Satu-Mare ] la Camera Notarilor Publici Oradea, solicitandu-le sa desemneze si sa va trimita la domiciliu un notar care isi desfasoara activitarea in circumscriptia judecatoriei de care apartineti.(Satu Mare, ori Carei sau Negresti Oas din judet)

Conform legii 36/1995, notarul public este învestit să îndeplinească un serviciu de interes public, deci Camera nu are voie sa va refuze, cu Covid ori fara Covid.

Sunt obligati sa va raspunda, iar daca si CNP refuza,[insa nu o vor face] ii puteti actiona in judecata.

Camera Notarilor Publici Oradea isi desfasoara activitatea pe raza judetelor Bihor si Satu Mare.

CNP ORADEA
Oradea
Str. Lămâiţei nr. 3, CP 410160, Oradea, Judeţul Bihor
Tel./ fax: 0259.41.44.99; 0259.41.94.44

Satu Mare (sediu secundar)
Str. Paris nr. 2A, Satu Mare, Judeţul Satu Mare
nu am gasit un nr. de telefon ptr aceasta adresa

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-08-2020

Va mulțumesc mult pt sfat!
Răspunde
 13-08-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Singura varianta in situatia expusa este sa obtineti o declaratie notariala a bunicii dvs, prin care sa isi exprime acordul ca doreste sa va primeasca in spatiu.

Cautati un notar dispus sa vina la domiciliul bunicii, iar in caz contrar, formulati o sesizare catre Camera Notarilor Publici, in care sa le invederati situatia de fapt, cat si sa le solicitati o lista cu notarii care efectueaza deplasari la domiciliu in aceasta perioada.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.