Forum avocaţi > Civil

Impartire bunuri intre surori

14-08-2020
Vizitator
Buna dimineata,
Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: suntem 3 surori si doar mama este in viata. Pentru a evita o dezbatere de mostenire dupa ce va muri,mama vrea sa mergem la un notar si sa-si imparta toate terenurile in mod egal. Casa unde locuieste doreste sa-mi revina mie, deoarece am investit mult in ea ca sa-i ofer un trai decent si doar eu am grija de ea.
Una din surori este in Italia si de 5 ani ne rugam de ea sa-si faca timp pentru acest lucru sau sa imputerniceasca pe cineva, insa fara niciun rezultat.Niciuna din surori nu ii cumpara nici o paine, asteapta amandoua ca totul sa fie impartit egal iar mai apoi sa-si vanda partea.
Mama e bolnava si nu vrea sa-i fie vanduta casa.......Ce ma sfatuiti sa fac ?
Multumesc anticipat.
Răspunde
 14-08-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Partajul de ascendent pe care vrea mama dvs. sa-l faca la notar se poate realiza atat prin donatie, cat si prin testament.
Pentru partajul de ascendent facut prin testament nu e necesara prezenta surorilor dvs. in fata notarului.
Deci, va recomand sa mergeti la un notar si sa-i solcitati intocmirea unui testament care sa contina un partaj de ascendent.
Conditia este ca in partajul de ascendent sa fie trecute toate cele 3 surori si prin imparteala sa nu fie incalcata rezerva succesorala a niciunei mostenitoare (care este 1/2 din ceea ce ar fi mostenit fara testament). Dar, va explica notarul. Astgfel, daca sunt suficiente terenuri, casa va poata fi data dvs, iar surorilor terenuri echivalente valoric sau doar atatea cat sa nu le fie incalcata rezerva pe care le-o da legea.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-08-2020
Vizitator
Buna ziua,

Va rog daca se poate o lamurire referitoare la un eventual contract prenuptial: daca am un credit facut in privat despre care nu as vrea sa se stie, la incheierea unui contract prenuptial trebuie declarat acest credit sau se face vreo procedura de verificare prin care se va afla de el?

Atat eu cat si viitoarea sotie avem fiecare 2 imobile pe numele sau, dar creditul respectiv nu a fost folosit pentru casele respective si nici pentru alte bunuri de valoare care teoretic ar putea face parte din contract.

Multumesc.
Răspunde
 14-08-2020
Vizitator
Multumesc frumos!
Răspunde
 14-08-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Robu Tereza a scris pe 14-08-2020:
Buna dimineata,
Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: suntem 3 surori si doar mama este in viata. Pentru a evita o dezbatere de mostenire dupa ce va muri,mama vrea sa mergem la un notar si sa-si imparta toate terenurile in mod egal. Casa unde locuieste doreste sa-mi revina mie, deoarece am investit mult in ea ca sa-i ofer un trai decent si doar eu am grija de ea.
Una din surori este in Italia si de 5 ani ne rugam de ea sa-si faca timp pentru acest lucru sau sa imputerniceasca pe cineva, insa fara niciun rezultat.Niciuna din surori nu ii cumpara nici o paine, asteapta amandoua ca totul sa fie impartit egal iar mai apoi sa-si vanda partea.
Mama e bolnava si nu vrea sa-i fie vanduta casa.......Ce ma sfatuiti sa fac ?
Multumesc anticipat.

Mama dvs poate vinde sau dona bunurile pe care le detine, in timpul vietii.

In situatia in care va intocmi un testament, spre exemplu daca doreste sa va lase dvs toate bunurile pe care le detine, celorlalti mostenitori le va reveni o rezerva succesorala, reprezentand 1/2 din cota care le-ar fi revenit in mod legal.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.