Robu Tereza a scris pe 14-08-2020: Buna dimineata, Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: suntem 3 surori si doar mama este in viata. Pentru a evita o dezbatere de mostenire dupa ce va muri,mama vrea sa mergem la un notar si sa-si imparta toate terenurile in mod egal. Casa unde locuieste doreste sa-mi revina mie, deoarece am investit mult in ea ca sa-i ofer un trai decent si doar eu am grija de ea. Una din surori este in Italia si de 5 ani ne rugam de ea sa-si faca timp pentru acest lucru sau sa imputerniceasca pe cineva, insa fara niciun rezultat.Niciuna din surori nu ii cumpara nici o paine, asteapta amandoua ca totul sa fie impartit egal iar mai apoi sa-si vanda partea. Mama e bolnava si nu vrea sa-i fie vanduta casa.......Ce ma sfatuiti sa fac ? Multumesc anticipat. Mama dvs poate vinde sau dona bunurile pe care le detine, in timpul vietii. In situatia in care va intocmi un testament, spre exemplu daca doreste sa va lase dvs toate bunurile pe care le detine, celorlalti mostenitori le va reveni o rezerva succesorala, reprezentand 1/2 din cota care le-ar fi revenit in mod legal. |