Forum avocaţi > Civil

Drept de mostenire

14-08-2020

Bună ziua! Tatăl meu care a decedat, a locuit timp de 40 de ani cu o concubina in casa acesteia. In momentul in care tatal meu s a mutat la concubina, casa acesteia avea o singura camera, tatal meu construind din fonduri proprii inca 3 camere, curte, anexe, etc. Toate veniturile lui au intrat acolo. Eu sunt singura lui fiica. Intrebarea mea este daca eu am dreptul de a mosteni ceva din munca de atatia ani a tatalui meu. Cum pot intra in posesia tuturor bunurilor care au aparținut tatalui meu si care se afla acolo? Ce presupune ca timp si ca bani un eventual proces ( taxe, expertize, onorariul avocatului)? La cat se pot ridica toate aceste costuri? Este nevoie de martori pentru a demonstra contribuția tatalui meu la ridicarea casei? Mulțumesc!
Răspunde
 14-08-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Da, aveti dreptul de a mosteni. Veti introduce o actiunea in instanta pentru deschiderea succesiunii, solicitand si inventarierea bunurilor mobile aflate in imobilul x; ptr. imobil insa, depinde ce hartii s-au facut cu ocazia extinderilor (pe numele cui s-a luat autorizatia de constructie, a existat sau nu un drept de superficie, ) adica puteti invoca un drept de proprietate sau doar un drept de creanta [capat separate de cerere ori chiar actiune separate]; si trebuie sa probati prin orice mijloace puteti: martori, inscrisuri, expertize, cercetare la fata locului etc.
Costurile variaza in fc.de valoarea masei succesorale.

Fiind o speta complexa, rezolvarea se da strict pe situatie, pe baza documentelor existente si a ceea ce puteti proba. Va recomand sa discutati fata in fata cu un avocat din zona dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-08-2020

Va mulțumesc mult pentru raspunsul prompt. Voi consulta un avocat. Un singur lucru mai doresc sa va intreb. In cazul in care, intre timp, concubina ii vinde sau i a vandut deja (nu am cunostinta) casa fiului ei prin contract de vanzare cumparare, se mai poate face ceva? Va multumesc inca o data! O zi frumoasa!
Răspunde
 14-08-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Desigur, daca reusiti sa demonstrati dreptul de proprietate, bunul va fi urmarit in mainile oricui s-ar afla;iar doar ptr. dreptul de creanta, concubina raspunde pana plateste.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-08-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand va trebui sa mergeti la un notar pentru acceptarea mostenirii de pe urma tatalui.

Ulterior va trebui dezbatuta mostenirea in instanta, solicitand un drept de creanta si o inventariere si o evaluare a bunurilor mobile.

Va trebui achitata o taxa de timbru raportata la valoarea masei succesorale, se vor efectua expertize: constructii, bunuri mobile, evaluatorie, iar onorariul avocatului difera in functie de complexitatea cauzei.

In prima faza reclamantul va suporta aceste cheltuieli, iar la final cheltuielile se vor imparti intre mostenitori, conform cotelor ce le revin din masa succesorala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-08-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Diana29 a scris pe 14-08-2020:
Va mulțumesc mult pentru raspunsul prompt. Voi consulta un avocat. Un singur lucru mai doresc sa va intreb. In cazul in care, intre timp, concubina ii vinde sau i a vandut deja (nu am cunostinta) casa fiului ei prin contract de vanzare cumparare, se mai poate face ceva? Va multumesc inca o data! O zi frumoasa!

Pentru a evita acest lucru, dupa promovarea actiunii in instanta, puteti inscrie creanta in Cartea Funciara.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.