Am transmis o sesizare catre politia locala in care am semnalat faptul ca o zona (spatiu verde) aflata in vecinatatea unui imobil a fost asfaltata si am intrebat daca au existat autorizatii. Redau din raspunsul prin email primit: << intrucat imobilul se afla in interiorul sitului arheologic...clasat ca monument istoric...institutia noastra a informat parchetul ...in temeiul art.61, alin 1, lit. a) si c) din NCPP, coroborat cu art. 293, de executarea in mod neautorizat de catre societatea...de lucrari constand in extinderea spatiului de parcare existent prin turnarea de mixtura asfaltica pe o suprafata de ...fapta prevazuta si pedepsita de art. 24, litera a) din Legea 50/1991.>> Ulterior, am transmis acest raspuns, spre informare, catre ADP, care a precizat: <<executarea lucrarilor mentionate nu influenteaza obligatiile de plata catre bugetul local, deoarece: -constructia executata (mixtura asfaltica) nu este de natura unei cladiri, neintrand sub incidenta impozitului pe cladiri; -impozitul pe teren este datorat in aceleasi conditii si la acelasi cuantum, indiferent daca terenul e liber de constructii sau daca e ocupat de o constructie.>> Totusi, din raspunsul politiei locale, inteleg ca asfaltarea s-a facut pe un teren care nu apartine societatii respective. Si atunci, intrebarea ar fi: chiar daca nu e terenul societaii, prin faptul ca este asfaltat si folosit ca parcare, pentru acesta societatea respectiva nu datoreaza nimic? Multumesc. |
|