|
19-08-2020 |
 | Mihaela Vizitator |
| Buna seara daca Mama mea a cumparat un apartament impreuna cu concubinul si ulteriori acesta a decedat copiia cestuia ai intenta proces pt partaj impotriva mamei ce se intampla cu apartamentul o sa fie scos la licitatie publica avand in vedere ca nu vor sa accepte suma de bani propusa. Multumesc pt raspuns | |
|
|
|
19-08-2020 |
| Se va dezbate succesiunea în instanță și se poate partaja imobilul, urmând ca cel căruia i se atribuie apartamentul să plătească celuilalt coproprietar o sumă de bani pentru cota lui, numită sultă. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
20-08-2020 |
 | Mihaela Vizitator |
| Hotararea Este deja data mai am cateva zile la dispozitie sa fac recurs se se poate intampla pe mai departe. Incerc sa merg mai departe, am castig de cauza s au sunt si timp pierdut si bani avand vedere va mama Este proprietari de drept si ei doar mostenitori. In hotarare aceasta evaluarea a fost facuta la vecina si nu la apartamentul de drep. Multumesc pt raspuns | |
|
|
|
20-08-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Daca doriti ajutor, incercati sa fiti mai precisa. In ce fel de dosar s-a pronuntat hotararea la care faceti referire? Cine a dat pe cine in judecata? Ce s-a cerut? Ce a dispus instanta? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
21-08-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Mihaela a scris pe 20-08-2020: Hotararea Este deja data mai am cateva zile la dispozitie sa fac recurs se se poate intampla pe mai departe. Incerc sa merg mai departe, am castig de cauza s au sunt si timp pierdut si bani avand vedere va mama Este proprietari de drept si ei doar mostenitori. In hotarare aceasta evaluarea a fost facuta la vecina si nu la apartamentul de drep. Multumesc pt raspuns Daca va nemultumeste solutia, promovati apel in termenul legal. Din punct de vedere legal, mostenitorilor concubinului mamei le revine cota detinuta de tatal acestora, respectiv 1/2 din imobil. Daca mama dvs doreste atribuirea imobilului in natura, va trebui sa le plateasca mostenitorilor defunctului o sulta aferenta cotei ce le revine. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-08-2020 |
 | Larysa IUGA Vizitator |
| Bună ziua am o întrebare la dumneavoastră dacă se poate să îmi răspundeți. Suntem doi frați și am moștenit un apartament din partea tatălui. Fratele meu mai mare mi-a cerut o sumă de bani și mi-a pus un termen până când sa îi dau aceasta suma iar eu nu dispun de acești bani și mi-a spus că mă va da în judecata. Va rog sa îmi spuneți ce se poate întâmpla dacă nu pot sa ii dau suma de bani până în data în care mi-a acordat-o el ce va decide instanta vă rog să mă ajutați în privința aceasta. Larysa IUGA. | |
|
|
|
22-08-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Fratele dvs. va trebui sa solicite pe cale judecatoreasca partajul imobilului. Din faptul ca fratele dvs. va cere bani ptr cota sa parte de mostenire, inteleg ca dvs. ati ramas sa locuiti in apartament, nu el. Ca atare, dvs. doriti sa va fie atribuit in natura apartamentul, caz in care intr-un final va trebui sa-i achitati o sulta fratelui dvs (c/v in bani a cotei sale). Daca acum nu aveti banii, lasati-l sa va dea in judecata. In afara de timp, nu castigati insa nimic, ptr ca banii tot vor trebui platiti. Insa, instanta va stabili suma, nu fratele dvs. Doar daca niciunul dintre proprietari nu doreste sa pastreze apartamentul, instanta va dispune ca acesta sa se vanda si banii vor fi impartiti in mod egal. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
22-08-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Larysa IUGA a scris pe 22-08-2020: Bună ziua am o întrebare la dumneavoastră dacă se poate să îmi răspundeți. Suntem doi frați și am moștenit un apartament din partea tatălui. Fratele meu mai mare mi-a cerut o sumă de bani și mi-a pus un termen până când sa îi dau aceasta suma iar eu nu dispun de acești bani și mi-a spus că mă va da în judecata. Va rog sa îmi spuneți ce se poate întâmpla dacă nu pot sa ii dau suma de bani până în data în care mi-a acordat-o el ce va decide instanta vă rog să mă ajutați în privința aceasta. Larysa IUGA. Daca nu detineti suma necesara pentru a-l despagubi pe fratele dvs pentru a vi se atribui imobilul in natura si pentru a efectua partajul succesoral la notar, asteptati sa va actioneze in judecata. Ulterior acestui moment, formulati intampinare si cerere reconventionala in termenul legal, prin care solicitati fie atribuirea imobilului in natura catre dvs, cu obligatia de a-i achita fratelui o sulta aferenta cotei ce ii revine din mostenire, fie atribuirea imobilului in natura catre frate, cu obligarea acestuia sa va achite dvs o sulta aferenta cotei de 1/2, fie solicitati instantei sa dispuna vanzarea imobilului si impartirea sumei obtinute intre dvs si frate, conform cotelor pe care le detineti din masa succesorala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |