Forum avocaţi > Civil

Ce putem face cu vecini galagiosi?

20-08-2020
Vizitator
Buna ziua!
De cateva zile ne confruntam cu vecinii galagiosi de deasupra. Datorita COVID-ului vecina a fost nevoita sa ramana acasa, si si-a schimbat rutinul zilnic, ziua doarme si daca din greseala trantesc usa, incepe sa urle, iar noaptea isi rezolva treburile, se plimba (aud fiecare pas), tranteste usa, face baie (in bloc se aude fiecare picatura scursa in cada). In loc de pat, are canapea extensibila si mereu in jurul orei 2 noaptea, face patul, pe care cand il trage jos, se aude de parca ar cadea plafonul. Degeaba am incercat pe cale amiabila s-o explic ca in fiecare bloc este ora de liniste care trebuie respectata, pentru ca s-a suparat si nici nu mai saluta, doar injura cand il deranjez cu ceva aparat ziua (ex. blender). A fost o vreme cand lucra de acasa, normal fara autorizatie, cosea haine, dupa ora 22 incepea sa mearga masina de cusut si cand am inceput sa intreb alti vecini cine lucreaza noaptea, a incetat pentru ca ii era frica de amenda...stia si ea ca nu lucreaza legal.
Din pacate nu asculta si muzica, nu merge masina de spalat noaptea, pentru ca as fi chemat deja politia, dar mie mi se par aceste chestii din punct de vedere legal, fara importanta, dar pe mine ma deranjeaza extrem. De fiecare data cand trage ceva mobila, cade ceva din greseala, tranteste usa, ne trezim. Nu ma pot odihni noaptea si la locul de munca datorita oboselii nu pot sa fiu atenta.
Sotul vecinei este administratorul de bloc, si cand i-am amintit ora legala de liniste, nu vroia sa afiseze pe panoul de informatii, pentru ca stia ca ei se plimba noaptea si a negat existenta acestei legi.
Nu stim ce sa facem, cum sa ne intelegem cu ei sa termine, pentru ca politia nu cred ca o sa ne ajute si alta cale nu gasesc din pacate.
Multumesc anticipat pentru informatii.
Răspunde
 20-08-2020
Vizitator
Nu aveam de gand sa raspund pentru ca nu sunt avocat insa m-am gandit sa va ajut pentru ca am trecut si eu prin asa ceva. Si inca trec.
Aveam un vecin care trantea usa de la apartamen de imi sarea inima din loc de nu stiu cate ori pe zi. Acum am pe cineva care vorbeste tare la telefon in balcon.
Trebuie sa cunoastem legile ca sa ne putem apara. Va rog sa cititi articolele 25 si 26 din Legea 61. Acolo scrie ca Nu ai voie sa produci zgomote si larma in nici un interval orar. Nu ca daca nu e in orele de liniste darama blocul si eu trebuie sa suport asta.
Am facut petitii la sectia de politie si proximistul a venit si a vorbit cu ei. Ala nu mai tranteste usa. Cu balconul inca nu am rezolvat dar voi.
Politia ca sa amendeze trebuie sa constate insa ei si daca vin cand aia trage de canapea nu constata ca nu pot veni exact in acel moment. Amenda va fi contestata daca o aplica si nu au constatat ei.
De aceea, proximistul are un rol important sa le aduca la cunostinta sa respecte linistea si sa umble cu atentie mai ales noaptea.
Succes
Răspunde
 15-03-2022
Vizitator
Bună ziua!
Am un vecin sub mine care ma sicanează de aprox 2 ani cu zgomote puternice când se joaca cu mobila prin casa, plus ca lucrează intensiv cu utilaje și îmi vibrează mie în apartament, bătut de cionae, fiare, etc. Este groaznic, picătură chinezeasca. Și noaptea au de trântit ca să te trezească. Niște nenorociți el și familia lui. Ce e de făcut?
Răspunde
 16-03-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Sesizati organele de politie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.