|
23-08-2020 |
 | Matei Maria Vizitator |
| Sora mamei mele,(decedata de 7 ani de zile). A avut o singura fiica,care a decedat in urma cu 4 luni,neavand nici sot si nici copii. Sotul sorei mamei mele este decedat de vreo 5 ani de zile. Din cei 7 frati ai mamei mele (3 baieti si 4 fete),in viata mai sunt mama mea si o sora a mamei mele.Deci,singurele cu drept sa revendice acest teren agricol. Mama mea,mai are o fiica care s-a ocupat de inmormantarea verisoarei in urma cu 4 luni de zile(fiica sorei mamei mele).Aceasta a imputernicit-o pe sora mea sa o reprezinte la toate drepturile sale.Deci detine un act notarial! Mama mea s-a prezentat la primaria din localitate in care s-au nascut defuncta, sa verifice cum a fost efectuat schimbul de pamant,si i s-a comunicat ca exista titlul de propietate pe numele defunctei in cadrul primariei si se mai afla o hartie de mana scrisa cu creionul ca defuncta la acea vreme se invoieste sa faca schimbul acestui teren agricol cu o persoana casatorita in localitatea noatra,dar nascuta in localitatea in care era defuncta casatorita(15km distanta intre localitati). In localitatea in care defuncta a fost casatorita si trait pana la deces,la primaria din aceasta comuna nu se gaseste schimbul de teren facut cu celalta persoana cu care a facut schimbul de teren agricol In concluzie,titlurile de proprietate au fost emise pe numele mostenitoarelor cum s-au nascut si mostenit,iar schimbul si posesiunea lor a fost dobandita doar prin invoiala lor la acele vremuri. Cum se poate dobandi posesiune acestui teren de 50 de ari ai defunctei,pentru ca persoana care a folosit terenul nu -l vrea sa-l cedeze mamei mele sub nico forma si nici primaria nu o sustine in a dobandi posesiunea lui. Va intreb cum se poate intra in posesia acestui teren pentru care este si un titlu de propietate a defunctei. Insa,in urma unei sesizari la primaria din localitatea noastra,unde figureaza terenul,primarul nu a vrut sa solutioneze problema aceasta (nici pe baza imputernicirii notariale detinuta de sora mea) de a impune persoanei care a folosit acest teren pana acuma sa inceteze sa-l mai foloseasca si sa mearga sa-si ia terenul din localitatea sa. Aceasta persoana nu este de buna credinta si nu se poate comunica,sustinand ca terenul ii apartine si ca are acte in regula pe el. In situatia relatata va rog sa-mi spuneti care ar fi pasii de urmat,pana la intrarea in posesia terenului ca mostenire de la parintii mamei. Va multumesc anticipat! | |
|
|
|
24-08-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Daca am inteles eu bine din insiruirea de rude (ati fi putut sa le codificati cu 1, 2 etc ca sa fim siguri la cine va referiti): - se deschide succesiunea dupa verisoara decedata acum 4 luni; mostenitoare fiind mama dvs, ca matusa - contractul de schimb nefiind in forma autentica notariala nu este valabil - dar nici procura surorii dvs, data de verisoara (dupa deces) - dupa obtinerea certificatului de mostenitor, se face fie o actiune posesorie, fie in revendicare imobiliara | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
24-08-2020 |
| Rudele dupa matusa decedata,careia ia ramas terenul agricol. !-rude de gradul ( mama si sora ei); 2- rude de gradul ( copii fratilor decedati si sunt multi la numar). Pamantul despre care vorbesc este o mostenire de impartire intre frati de la bunicii mamei mele,dupa 1990 Dupa revolutie, au facut aceasta impartire intre ei.Pe atunci erau in viata 6 frati si in timp au murit 4 frati si a mai ramas mama mea si o sora care v-am zis ca este neputincioasa de a mai face demersuri pentru acest teren. Sora decedata a mamei, care a primit acest teren fiind castorita la 15 Km de satul nostru unde se afla terenul a gasit aceasta persoana cu care a intermediat acest schimb de teren.Aceasta persoana locuieste in satul nostru,dar din verificarile facute de mama mea la primarie nu are drept asupra acestui teren,neavand titlul de proprietate pe el.Acest titlul de propietate este pe numele decedatei(sora mamaei). Mama mea vrea sa-si recupereze terenul parintilor ei,iar persoana care la folosit si inca il foloseste nu vrea sa-l cedeze,ea poate sa-si ia terenul din comuna sa,unde sigur isi are documente pe acel pamant. Va multumesc pentru raspuns! Ce vreau sa va mai intreb,daca poate rezolva la primarie,fara a mai merge pe cale succesorala pentru ca mama, nu cunosc bine ,dar nu ar trebui chemati toti pentru acel pamant. Si astfel va intreb,Primaria nu are nicio obligatie sa-i impuna acelei persoane sa nu mai foloseasca acel teren. Nu exista niciun articol de lege care ar putea fi invocat??Pentru ca mama nu vrea sa mai mearga sa faca succesiunea deoarece nu este facuta nici dupa mama ei cand a murit si nici dupa aceasta sora decedata cu terenul.Si nu este de impartit decat acest teren.(casa unde a locuit decedata sora mamei a vanduto fiica ei pana sa moara, deasemenea si terenul dupa dreptul tatalui sau,deci nu este altceva de impartit).A vandut tot pana sa moara fiica decedata acum 4 luni de zile. Va multumesc! | |
|
|
|
24-08-2020 |
|
| Doamna, imi pare rau, dar sincer, nu se intelege nimic din mesajul dvs.: cine mai e in viata si cine a murit; mentionati mame si surori,la gramada, si nu-mi dau seama ale cui sunt. V-am spus, codificati; - matusa, sora mamei 1 - mama dvs - 2 - verisoara 3 - mama matusii (bunica dvs ) 4 - etc Important e cine mai traieste acum 9tgoate neamurile) si poate pretinde pamantul. Daca nu explicati corespunzator, cu toata bunavointa.... | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
24-08-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Matei Maria a scris pe 24-08-2020: Rudele dupa matusa decedata,careia ia ramas terenul agricol. !-rude de gradul ( mama si sora ei); 2- rude de gradul ( copii fratilor decedati si sunt multi la numar). Pamantul despre care vorbesc este o mostenire de impartire intre frati de la bunicii mamei mele,dupa 1990 Dupa revolutie, au facut aceasta impartire intre ei.Pe atunci erau in viata 6 frati si in timp au murit 4 frati si a mai ramas mama mea si o sora care v-am zis ca este neputincioasa de a mai face demersuri pentru acest teren. Sora decedata a mamei, care a primit acest teren fiind castorita la 15 Km de satul nostru unde se afla terenul a gasit aceasta persoana cu care a intermediat acest schimb de teren.Aceasta persoana locuieste in satul nostru,dar din verificarile facute de mama mea la primarie nu are drept asupra acestui teren,neavand titlul de proprietate pe el.Acest titlul de propietate este pe numele decedatei(sora mamaei). Mama mea vrea sa-si recupereze terenul parintilor ei,iar persoana care la folosit si inca il foloseste nu vrea sa-l cedeze,ea poate sa-si ia terenul din comuna sa,unde sigur isi are documente pe acel pamant. Va multumesc pentru raspuns! Ce vreau sa va mai intreb,daca poate rezolva la primarie,fara a mai merge pe cale succesorala pentru ca mama, nu cunosc bine ,dar nu ar trebui chemati toti pentru acel pamant. Si astfel va intreb,Primaria nu are nicio obligatie sa-i impuna acelei persoane sa nu mai foloseasca acel teren. Nu exista niciun articol de lege care ar putea fi invocat??Pentru ca mama nu vrea sa mai mearga sa faca succesiunea deoarece nu este facuta nici dupa mama ei cand a murit si nici dupa aceasta sora decedata cu terenul.Si nu este de impartit decat acest teren.(casa unde a locuit decedata sora mamei a vanduto fiica ei pana sa moara, deasemenea si terenul dupa dreptul tatalui sau,deci nu este altceva de impartit).A vandut tot pana sa moara fiica decedata acum 4 luni de zile. Va multumesc! Singura posibilitate legala este dezbaterea succesiunii de pe urma matusii, intre mostenitorii legali ai acesteia ( mama dvs, sora si mostenitorii fratilor decedati). | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-08-2020 |
| Bunic,bunica din partea mamii-decedatii,au avut 7 copii,din care doua fete in viata,si si cinci sunt morti, dupa cum urmeaza: - matusa in cauza cu terenul -decedata.Din casatoria ei,sotul decedat, si o singura fiica a ei decedata acum 4 luni. - matusa decedata-fara copii si fara sot; -frate decedat ,cu doi copii in viata; -frate decedat cu trei copii in viata; - frate decedat cu trei copii in viata; - mama mea in viata cu doi copii in viata; - sora mamei in viata cu doi copii in viata. Toti acestia enumerati sunt sunt pe linia materna a mamei mele. Pamantul a fost al parintilor mamei mele. Pamantul se afla in satul in care locuieste mama mea. La primarie titlul de proprietate e pe numele sorei mamei mele decedate.Aceasta a dobandit acest teren astfel: - cand fratii toti traiau si au primit pamantul in 1990 au impartit mostenirea parintilor sai.Asa i-au facut matusii parte de 50 de ari. Matusa a facut schimbul de teren cu o persoana nascuta in satul in care s-a maritatea.Si aceasta s-a maritat la randul ei in satul in care s-a nascut matusa. Aceasta persoana e in viata si nu vrea sa cedeze terenul pe motivul ca de aproape 30 de ani ea lucreaza acest teren,insa,titlul de proprietate pe teren e pe numele matursii. aceasta persoana mosteneste acuma si terenul pe care l-a lucrat matusa cat a trait. La primaria din comuna unde a muncit terenul matusa nu figureaza cu acest teren.Deci,persoana cu schimbul de teren figureaza. Aceasta persoana are acum drept de folosinta partea ei si partea matusii.Partea matusii si l-a insusit prin acel inscris de mana cu creionul,ce se afla atasat la primaria din localitatea unde s-a nascut matusa. In concluzie,mama mea vrea sa intre in posesia terenului,dar nu poate.Nu gaseste intelegere nici la primariesi nici la acea persoana. Pe cale succesorala nu vrea sa faca acest lucru. Puteti sa-mi spuneti daca exista vre-un articol de lege ce poate fi invocat printr-o cerere catre primarie sa se aduca la cunostinta persoanei ca nu mai nici-un drept sa mai foloseasca acesti 50 de ari,pentru ca schimbul de teren nu mai are temei legal deoarece matusa e decedata. Va multumesc! | |
|
|
|
24-08-2020 |
|
| Din pacate, doar printr-o corespondenta cu primaria nu rezolvati nimic. Trebuie facuta succesiunea dupa verisoara si matusa; mama dvs, in calitate de mostenitor din clasa a IV a nepoatei sale (fiica surorii ei) si mostenitor de clasa a II (sora), sa deschida succesiunea. Mama dvs. ii inlatura de la mostenire pe cei 12 verisori (ori cati sunt, inclusiv pe dvs), insa nu-si inlatura sora in viata (cea care are 2 copii). Daca sora mamei care inca nu e decedata e de inteles, renunta la mostenirea atat a suroriiei, cat si a nepoatei, in fata notarului, si mama dvs. primeste certificatul de mostenitor. In masa succesorala va fi indicat si pamantul care apare in titlul de proprietate. Cu certificatul de mostenitor revendicati pamantul. Notificati actualul uitlizator (cel care pretinde ca are titlu un schimb - fara frome valabile). Daca nu se executa de buna voie, actiune in revendicare. Cu mentiunea ca poate invoca uzucapiunea. Trebuie sa va luati avocat. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |