Forum avocaţi > Civil

Teren vandut de un singur mostenitor.

01-04-2014
Vizitator
Am si eu o intrebare . Se poate vinde un teren ,mostenit de 5 persoane , fara acordul a 4 din ei? . Sa va explic : Suntem 4 frati , si mai traieste doar mama . Acum recent ma duc in satul natal,si observ cu stupoare ca pe un teren al familiei , se sapa ceva . Ne fiind nimeni acolo, cand am ajuns acasa , am intrebat-o pe mama ce se intampla . Mi-a spus ca a vandut terenul . Uimit de spusele dansei, am intrebat daca unul din frati stia, si cum a fost posibil sa vanda acea parte , tinand cont ca in arhivele primariei,suntem vazuti ca si mostenitori, banuiesc ,plus ca acea parte vine de la tata . Acel teren acum ,are chiar si contract de vanzare cumparare la notar . Si nu avea iesire din diviziune sau cadastru. Mai exista vre-o sansa sa mai recuperam terenul? (specific ca acea parcela a fost vanduta in 2008 ). Se poate face o actiune in instanta pentru anulabilitate? Ma poate ajuta si pe mine cineva ? Simt ca inebunesc de cateva zile . Mai specific ca tata a murin in 1994,iar pentru acel teren pana in 2008 nu a fost intocmit nici un fel de act de catre familie .Si nu am dat nici o declaratie de acceptare a succesiunii ,si nici nu am facut vreun act de accepatre tacita a mostenirii
Răspunde
 01-04-2014

trebuie sa specificati in ce modalitate s-a vandut acel teren, daca vanzarea s-a facut cu act autentic si cine au fost vanzatorii , pentru a va putea raspunde
Răspunde
 02-04-2014
Vizitator
Vanzarea s-a facut de catre mama mea , printr-un contract de vanzare-cumparare facut la un notar public . Ideea e ca terenul e din partea tatei care e decedat si mai suntem patru frati ,si mama ca si mostenitori. Mentionez ca acelui teren nu a fost intocmit nici un act de mostenire/testament sau o declaratie de acceptare a succesiunii sau facut vreun act de accepatre tacita a mostenirii
Răspunde
 02-04-2014
Vizitator
Si nici o dezbatere succesorala ,sau iesire din diviziune .
Răspunde
 02-04-2014
Vizitator
Niciun notar din tara asta n-ar autentifica vanzarea la ceva care n-are intabulare si cadastru,deci mai bine luati actele si vedeti care e exact situatia,nu va imaginiati dvs ce s-a intamplat
Răspunde
 02-04-2014
Vizitator
Puteti sa incepeti cerand un extras de informare cu privire la teren de la bcpi
Răspunde
 02-04-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca nu aveti certificat de mostenitor si nici declaratie autentica de acceptare a mostenirii, atunci e foarte posibil sa nici nu aveti aceasta calitate pe care o sustineti. S-a dezbatut sucesunea dupa tatal dvs?

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-04-2014
Vizitator
Nu s-a intocmit nici un act de mostenire ,fiindca am cazut la intelegere cu fratii mei , ca dezbaterea succesorala va fi facuta dupa decesul mamei. Cat traieste ea , nu am vazut rostul . Acelui teren nu exista nimic alceva decat un titlu de proprietate pe numele tatei ,decedat, si atat. Nu s-a facut nici o dezbatere succesorala sau .. Intrebarea mea , e ca daca am putea rupe actul de vanzare cumparare intocmit in fals . Problema e ca vanzarea a avut loc in 2008.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.