Forum avocaţi > Civil

Dezacord parti eliberare ap

30-08-2020
Vizitator
Cum procedez daca nu sunt de acord cu termenul de eliberare a aprtamentului cerut de proprietar, a doua oara dupa ce a expirat deja perioda si urmeaza sa semnam contractul? Avem promisiune semnata, cu clauza ca daca nu ne prezentam pana la data de 10 septembrie pentru autentificare, eu cumparator pierd avans sau daca este din vina vanzatorului ne da dublul avansului, fie putem obtine acte de vanzare prin hotarare judecatoareasca. Eu nu vreau sa ajungem acolo insa nu pare sa fie cooperant.am agreat 10sept. Acum zice ca nu stie sigur cand poate elibera. Aceasta clauza tine loc de data eliberare? vreau sa stiu daca nu sunt de acord sa accept clauza de eliberare ulteriora semnarii contractului, ce drepturi am?
Răspunde
 31-08-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Ca sa nu fiti vinovata de neincheierea contractului, trebuie sa va prezentati pe 10 sept.la notar.
Pana atunci, trebuie sa stabiliti data eliberarii si predarii apartamentului.

Consider ca daca nu se insereaza nicio data exacta de predare in contract, sunteti la mila proprietarului, (vedeti art.1693 cod civil),ptr ca dvs. stiti ca nu poate preda bunul la semnare si ca are nevoie de un termen, insa il lasati pe el sa-l stabileasca unilateral, dupa semnare.

Cod civil
Art. 1.685 - Noţiune⇓
Predarea se face prin punerea bunului vândut la dispoziţia cumpărătorului, împreună cu tot ceea ce este necesar, după împrejurări, pentru exercitarea liberă şi neîngrădită a posesiei.

Art. 1.687 - Predarea bunului imobil⇓
Predarea imobilului se face prin punerea acestuia la dispoziţia cumpărătorului, liber de orice bunuri ale vânzătorului.

Art. 1.693 - Momentul predării⇓
În lipsa unui termen, cumpărătorul poate cere predarea bunului de îndată ce preţul este plătit. Dacă însă, ca urmare a unor împrejurări cunoscute cumpărătorului la momentul vânzării, predarea bunului nu se poate face decât după trecerea unui termen, părţile sunt prezumate că au convenit ca predarea să aibă loc la expirarea acelui termen.

As fi atenta si la urm prevederi care pot fi incidente, daca vanzatorul nu stabileste dupa semnare un termen pentru predare si sunteti obligata sa-l evacuati:

Cod procedura civila

Art. 896 - Termen de executare⇓
(1) Nicio evacuare din imobilele cu destinaţie de locuinţă nu poate fi făcută de la data de 1 decembrie şi până la data de 1 martie a anului următor, decât dacă creditorul face dovada că, în sensul dispoziţiilor legislaţiei locative, el şi familia sa nu au la dispoziţie o locuinţă corespunzătoare ori că debitorul şi familia sa au o altă locuinţă corespunzătoare în care s-ar putea muta de îndată.
(2) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul evacuării persoanelor care ocupă abuziv, pe căi de fapt, fără niciun titlu, o locuinţă şi nici celor care au fost evacuaţi pentru că pun în pericol relaţiile de convieţuire sau tulbură în mod grav liniştea publică.

Art. 897 - Înştiinţarea debitorului⇓
Dacă partea obligată să evacueze ori să predea un imobil nu îşi îndeplineşte această obligaţie în termen de 8 zile de la comunicarea încheierii de încuviinţare a executării, ea va fi îndepărtată prin executare silită, iar imobilul va fi predat celui îndreptăţit.

Deci, stabiliti un termen pentru predare in contract, oricare ar fi el.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-08-2020
Vizitator
va multumesc foarte mult pentru raspunsul rapid
Eu inteleg ca trebuie stabilit acest termen si mentionat in contract insa eu nu sunt de acord cu data ceruta de proprietar. El a cerut la semnarea promisiunii un termen, care expira in curand si acum cere inca o luna jumatate si spune ca nu stie nici atunci daca e gata. Eu nu mai am incredere in ceea ce promite si vreau sa inteleg daca nu pot negocia acest termen cu el de buna credinta, cum pot avea situatia in favoarea mea?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.