|
31-08-2020 |
 | Matei Vizitator |
| Buna ziua, Am depus o contestatie la executare si mi-a fost respinsa, desi am invocat faptul ca au fost retinute sume din concediul medical ( prenatal), ca anumite sume platite nu se regasesc in fisierul pus la dispozitie de creditor (am depus un extras de cont si o chitanta in acest sens) dar si faptul ca repartizarea platilor s-a facut contrar contractului crescandu-mi debitul artificial : adica conform contractului repartizarea se face pe principal, dobanda , penalitate ,etc iar ei au repartizat sumele pe penalitate, dobanda, principal. Cu toate aceste mi-a fost respinsa contestatia si in fond dar si in apel. Practic in fod judecatorul nu s-a pronuntat referitor la retinerea sumelor din concediile medicale, iar pentru restul a spus ca nu e facuta expertiza contabile. In apel , desi am vrut sa solicit si expertiza, avocatul mi-a spus ( de fapt am consultat 2 avocati) ca nu este necesar mai ales ca ai dovezile de plata neinregistrate de creditor .si apelul a fost respins, copiind practic aproape hotararea din fond, iar referitor la sumele retinute din concediul medical a spus ca nu se poate stabili pe baza documentelor depuse care au fost sumele de concediu medical si care a fost salariul respecti ( am avut adeverinta de la locul de munca, extras de cont , bilet de iesire din spital). In acest caz, si cu bani luati si cu debit marit si cheltuieli de executare in plus si executare ilegala din concediu medical, respinse si in apel mai pot depune recurs? As dori sa aflu cat mai multe pareri avand in vedere experienta anterioare. Multumesc frumos. | |
|
|
|
31-08-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Din pacate, nu mai aveti ce face. Dacă prin lege nu se dispune altfel, instanţa de executare se pronunţă prin încheiere executorie, care poate fi atacată numai cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
31-08-2020 |
 | Matei Vizitator |
| Buna ziua, Multumesc frumos, dar totusi am deous niste dovezi ca au fost facute mai multe plati ( o chitanta si un extras de cont- plati diferite) care nu sunt inregistrate in fisierul de plati depus de creditor. Chiar nu pot face nimic sa recuperez macar acei bani? Sau pot face actiune in constatare prin care sa solicit instantei sa constate ca debitul imputat nu este acela ci este mai mic? Iar retinerea din concediu medical este totusi motiv de nulitate a executarii silite, nu pot depune nici o actiune pentru recuperarea acelor sume executate ilegal? Multumesc. | |
|
|
|
31-08-2020 |
|
| La actiunea in constatare se poate apela daca nu exista actiune in realizare. Actiunea specifica a fost cea a contestatiei la executare. Daca a fost respinsa, [chiar nu mai conteaza motivul (inclusiv daca procesul a fost rau condus si nu v-ati valorificat atunci cand a fost posibil drepturile)] hotararea intra in autoritate de lucru judecata. Sunteti sigur ca tot ceea ce ati spus aici a existat la dosar si judecatorul a luat la cunostinta de ele? Daca da, si totusi nu le-a luat in seama, veti vedea in motivarea hotararii pe ce s-a bazat. Singura cale de atac in contestatie este apelul. Verificati cu avocatii dvs. in ce masura se poate ataca cu revizuire ori contestatie in anulare. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
31-08-2020 |
 | Matei Vizitator |
| Multumesc. Da toate actele au fost la dosar, ba chiar am depus aceleasi acte si in apel. Nu a tinut cont judecatorul de ele. Si totusi , ambi au spus ca valoarea debitului nu se poate stabili pe baza actelor depuse si este nevoie de expertiz contabila care nu a fost ceruta. Ba mai mult am solicitat sa se constate platile neinregistrate si sa mi se vireze acei bani inapoi. Nici in fond si nici in apel instanta nu a judecta acest aspect. De aceea intreb daca se poate merge pe revizuire sau altceva actiune in constatare debit mai mic decat cel cerut. Practic, instanta nu s-a pronuntat pe acest aspect, a spus ca este necesara expertiza, pe care eu nu am cerurt-o. Sau pot merge pe clauze auzive? | |
|
|
|
31-08-2020 |
|
| Daca dvs.nu ati cerut expertiza, desi judecatorul a lasat de inteles ca este necesara cauzei, este - din pacate - greseala dvs.ori a avocatilor dvs. - nu a judecatorului. Chiar daca nu ati fi avut bani, puteati cere ajutor public judiciar ptr. plata expertizei. Este adevarat ca judecatorul poate dispune prezentarea de catre parti a oricaror probe pe care le considera necesare solutionarii cauzei, insa , in baza principiului disponibilitatii - reclamantul invoca ce aspecte doreste si prezinta ce probe considera necesare. Mai mult, legea prevede clar si expres ca nu este motiv de atac faptul ca judecatorul ar fi putut cere o proba in cursul dosarului, insa nu a facut-o. Cu atat mai mult cu cat, expertiza costa si nu poate comanda pe banii dvs. Plus ca aveati avocat. Iar judecatorul nu e avocatul dvs. Deci, pe contestatie la executare nu mai aveti ce face. Da, puteti incerca o actiune separata pe clauze abuzive, daca este cazul si aveti bani ptr. cautiunea necesara suspendarii executarii. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
31-08-2020 |
 | Matei Vizitator |
| Va multumesc pentru raspunsuri. Insa cred ca speta este putin mai complexa. Am depus deci la dosar ca probe, chitanta cu plata factsa si un extras de cont cu plta facuta de creditor prin debitare card. In afara de asta fierul de incasari / plati emis de creditor. Totodata, am depus si emailuri cu corespondenta mea cu directorul creditorului, in care recunostea ca nu a fost inregistrata acea plata dar si recalcularea debitului, o suma la jumatate decat cea pusa in executare. Creditorul nu a contestat aceste dovezi. Practic ambii judecatori au ignorat aceste probe, nici nu s-au referit la ele. In afara de asta, am cerut constatrea nulitatii unui act aditional pentru ca nu respecta clauzele contractuale. Iar nu au facut nici o referire la acest aspect. Totodata am solicitat constatare incasarii celor doua sume ilegal ( nu au fost inregistrate in fisierul creditorului) si returnarea lor cu dobanda legala . Nici la acestea nu a facut vre-o referire. De aceea ma intrebat daca pot depune vre-o contestatie in anulare sau revizuire. In cazul in care nu se poate , o sa merg pe clauze abuzive. Multumesc anticipat. | |
|
|
|
31-08-2020 |
|
| Puteti incerca, in paralel (se poate): - atat o revizuire pe 509 pct.1 C.pr.civ. (instanta nu s-a pronunţat asupra unui lucru cerut), - cat si o contestatie in anulare pe 503 alin 2 pct 3 (instanta a omis să cerceteze vreunul dintre motivele de apel invocate în termen) dar stiu si eu ce sa zic, fara sa vad dosarul. Si puteti face in acelasi timp si actiunea pe clauze abuzive. Consultati-va cu avocatul pe care il aveti. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |