Forum avocaţi > Civil

Cererea de executare este semnta de o terta persoana

02-09-2020
Vizitator
Buna ziua,
Am depus o contestatie la executare , in care am invocat nulitatea executarii intru-cat cererea de executare nu era semanta nici de reprezentantul legal si nici de reprezentatntu conventional ( avocat). Practic, la semnatura creditor, prin avocat X, era o bara si apoi o alta semnatura care nu semana nici cu cea a avocatului ( imputernicirea avocatiala depus si intampinarea semnata de avocat au alte semnaturi) dar nnici a reprezentantului legal conform semnaturilor de pe contract. Cu toate acestea, judecatorul nu a tinut cont de motivul meu , spunand in hotarare ca cererea este semnata si stamplitat de avocat ( desi nu are stampila avocatiala) si din aceasta cauza nu se poate retine motivul meu. Ce pot face , pentru ca semnatura chiar nu este a avocatului,iar bara dinaitea semnaturii stiu ca se pune cand exista o delegare de semnatura( in actele oficiale) dar aici nu este cazul si nici nu cred ca este legal asa ceva. Dar si asa ar trebui sa existe un document din care sa reiasa a cui este acea semnatura. Ce trebuie sa cer in apel pentru a demonstara ca acea semnatura nu este a avocatului sau reprezentantului legal? Multumesc.
Răspunde
 02-09-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Teoretic, o expertiza grafoscopica a semnaturii.
Insa, nu va faceti prea multe sperante ca veti rezolva ceva, pentru ca - daca in proces - creditorul a fost reprezentat, si el sau reprezentantul sau nu au fost "deranjati" de cine ar fi putut fi semna in locul lor, inseamna ca si-au insusit acea semnatura, au confirmat-o, indiferent cine ar fi aplicat-o, persoana prezumandu-se ca a avut mandat; cu alte cuvinte, nu mai conteaza acum cine a semnat cererea de executare, creditorul ratificand semnatura prin pozitia sa ulterioara. Acesta este motivul ptr care judecatorul nu a tinut cont de cele sustinute de dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-09-2020
Vizitator
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns. Nu au fost prezenti nici creditorul si nici avocatul acestuia. Dar totusi , cererea de executare nu poate fi semnata decat de reprezentantul legal sau conventional. Chiar si cu mandat se incalca hotararea ICCJ referitor la reprezentarea legala. Iar pentru societati dreptul de semnatura chiar cu mandat stiu ca trebuie inregistrat la ONRC.
MULTUMESC.
Răspunde
 02-09-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
"Iar pentru societati dreptul de semnatura chiar cu mandat stiu ca trebuie inregistrat la ONRC."

Nu neaparat. De exemplu, cazul unui consilier juridic. Ori actele de delegare de competente prin decizie de administrator (de ex, actele de dreptul muncii semnate doar de directorul RU).

Apoi, pe cererea de executare depusa la executor putea semna un alt avocat al creditorului (nu cel care a depus intampinarea), ori un alt avocat din cadrul firmei de avocatura angajata de creditor ptr. procedura executarii (caz in care primesc mandat de reprezentare toti avocatii din acea firma de avocatura), ori consilierul juridic al creditorului sau intre timp s-a schimbat admin. societatii (nemaifiind cel care a semnat initial contractul)

Si in raspunsul meu nu m-am referit la incalcarea normelor de reprezentare conventionala (nu legala) reglementate de ICCJ, in sensul ca s-ar fi dat mandat procedural unor persoane neindreptatite.

Daca dvs.considerati ca creditorul a fost reprezentat la depunerea cererii de executare silita prin una din categoriile de persoane mentionate in deciziile ICCJ, puteti sa reiterati in apel sustinerile formulate la fond.

Verificati cu atentie actele din dosarul de executare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-09-2020
Vizitator
Va multumesc mult pentru raspunsuri.

Nu este vorba de o schimbare a reprezentantului creditorului si nici de conilier juridica sau un alt avocat. Imputernicirea depusa este doar pt avocatul X, la fel si contractul de reprezentare . Iar in cererea de executare , la semnatura scrie creditor prin avocatul X. Insa semnatura nu este a lui si nu exista nici stampila asa cum a motivat judecatorul .
Nu exista nici un alt act , delegatie , imputernicire , pentru un alt avocat sau consilier juridic.

Multumesc inca o data.
Răspunde
 02-09-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
O idee, poate va ajuta.
Nu stiu cum ati formulat contestatia, adica ati avut sau nu capat de cerere separat si ptr.anularea incheierii de incuviintare a executarii silite.

Ptr. ca aceasta exceptie a lipsei puterii de reprezentate si a lipsei calitatii de reprezentant aici s-a manifestat.

Daca ati formulat o astfel de cerere, insistati in apel ptr. anularea incheierii de incuviintare ptr. motivele pe care le-ati identificat, si solicitati anularea tuturor actelor de executare.

Eventual, daca nu ati avut asa o cerere separata, faceti-va si dvs. ca ploua, si precizati in apel ca pe fondul cauzei, chiar daca nu ati spus verde in fata judecatorului, ati cerut in fapt anularea cererii de incuviintare, ptr. ca din cele sustinute de dvs., spre acel lucru va indreptati si din cauza lipsei de pregatire nu ati specificat grupat solicitarile, fiind evident ca acolo nu a existat putere de reprezentare; iar faptul ca s-a depus intampinare de catre creditor, nu are relevanta fata de punctul 0 al executarii.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-09-2020
Vizitator
Buna seara.
Multumesc pentru raspunsuri , mi-am format o idee despre ce ar trebui sa fac mai departe, insa avand in vedere motivarea ( care este numai in favoarea creditorului ignorand si alte dovezi)nu cred ca am sanse in apel.
Am verificat din nou cererile depuse pentru a vedea exact ce am cerut : am cerut constatarea nulitatii absolute a executarii silite si anularea incuviintarii de executare emisa de instanta si constatarea lipsei calitatii de reprezentant legal si conventional . Judecatorul insa , a decis ca nu se impune anularea executarii , motivand astfel :

" Astfel cum rezulta din cuprinsul cererii de executare silita introdusa la BEJ ... , la data de .., aceasta a fost formulata prin reprezenant conventional avocat X , fiind semnata si aplicata stampila ( culmea este ca nu este nici o stampila pe cerere). De asemenea a fost depusa imputernicirea avocatiala a d-nei avocat o data cu cererea de executare. Prin urmare instanta constata ca sunt nereale criticile contestatarei in sensul ca cererea de executare silita nu este semnata de avocatul conventional si nu este aplicata nici stampila, sens in care nu se impune nici anularea executarii silite, pentru acest motiv.
Asa cum mai sus s-a retinut, in cadrul dosarului de executare silita s-a facut si dovada calitatii de reprezentant a d-nei avocat prin depunerea imputernicirii avocatiale , prin urmare si critica vizand lipsa calitatii si a dovezii de reprezentant este nereala. "

Dupa cum vedeti, instanta nu a tinut cont de faptul ca nu este semnatura avocatului X pe cerere dar nici a reprezentantului legal , spunand chiar ca aceasta este si stampilata dar pe cerere nu exista nici o stampila. Asa cum am spus in mesajele anterioare, la semnatura, pe cererere , este trecut creditor prin avocat X, insa in locul semnaturii este o bara si o semnatura care nu apartine nici unui reprezentant legal sau conventional. Mi se pare chiar ca si judecatorul a sesizat ca nu este semnatura legala prin modul de formulare , cererea " a fost formulata prin reprezenant conventional avocat X , fiind semnata si aplicata stampila". Practic si judecatorul s-a ferit sa spuna cine a semnat. Dar totusi, din motivare judecatorul induce ideea ca cererea poate fi semnata de oricine , daca este formulata de reprezentantul conventional sau legal. Ceea ce incalca CPC.

Am cerut si sa se constate lipsa calitatii de reprezentant legal sau conventional insa , din pasajul redat mai sus , judecatorul ne spune ca simpla existenta a unei imputerniciri avocatiale face dovada calitatii de reprezentant, fara insa sa faca referire la reprezentant legal sau conventional si ignorand faptul ca m-am legat de decizia ICCJ referitoare la reprezentant legal si/sau conventional si am adus si alte argumente care nici macar nu au fost luate in seama. Acela este singurul pasaj din hotarare referitor la lipsa de semnatura si calitatea de reprezentant.

Am scris acest mesaj in speranta ca poate ajuta si alti cititori si va multumesc inca o data pentru raspunsuri.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.