Forum avocaţi > Civil

Actiune in constatare

06-09-2020

Buna ziua, as vrea sa va povestesc tot dar ar fi o poveste prea lunga:In anul 2002 parintii mei (decedati)su cumparat un teren cu o casa de la actualii mei vecinii !!In acte 250m din masuratori reiesind 217,19m £ok)scandaluri multe ,eu fata lor revenido in tara un 2018 am constatat ca vecinii sau mutat cu gardul inspre noi am intrebat cu frumos (urmand sa fie in alt scandal)
In 2018 am vrut sa fac acte pe numele meu aducind un cadastrist de unde mie mía reiesit un total de 230m ..dar tot odata vecinii au facut cadastru si intabulare casei lor depinde reiese o suprapunere virtual 53m adica sasi mute gardul in fata usii mele eu urmand sa pierd accesible si tercera in datele casei..(nu am acceptat sa mi se faca acte ....Intrebarea mea ar fi cum cale de intelegere nu exista intre noi trebuie sa deschid un proces am cistig de cauza sau trebuie sami iau gandul si sa pierd cei 53 de m ..va multumesc

Buna ziua!!imi puteti da un rasp va rog!!
Răspunde
 06-09-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Problemele în cazul unor suprapuneri REALE (pot exista si VIRTUALE), atunci când suprafeţele proprietăţilor, deşi sunt împrejmuite, au fost îngrădite greşit, fie din cauza nerespectării limitelor de proprietate, conform cadastrului avizat, fie în urma trasărilor greşite ale colţurilor proprietăţii, daca nu există înţelegere amiabilă între vecini pentru rectificarea coordonatelor cadastrale greşite, se pot rezolva numai în instanţă prin acţiuni de grăniţuire.

Suprapunerea VIRTUALA este de obicei cauzata de erori de măsurare şi prelucrare a datelor, conform art. 27. alin. (1) lit. a) al Regulamentului. În general, soluţionarea suprapunerii virtuale a imobilului se face prin repoziţionare în plan.

Deci, dvs, veti promova actiune in instanta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-09-2020
Vizitator
Parintii mei au un cadastru care nu sa trecut niciodata in cartea funciara ,de aceea vinzatorii au profitat si siau facut nu stiu ce acte (cu semnatura lor)declarind ca ei se folosesc de acesti 53 de m ,de aceea eu nu am vrut sa accept cadastru noi din 2018 ptr ca imi rezulta (217,19 -53m)adica sa acepta sa mute astia gardul in usa mea..multumesc si vom vedea daca e posibil sa cistig un proces
Răspunde
 11-09-2020

Av.STARJIL M. a scris pe 06-09-2020:
Problemele în cazul unor suprapuneri REALE (pot exista si VIRTUALE), atunci când suprafeţele proprietăţilor, deşi sunt împrejmuite, au fost îngrădite greşit, fie din cauza nerespectării limitelor de proprietate, conform cadastrului avizat, fie în urma trasărilor greşite ale colţurilor proprietăţii, daca nu există înţelegere amiabilă între vecini pentru rectificarea coordonatelor cadastrale greşite, se pot rezolva numai în instanţă prin acţiuni de grăniţuire.

Suprapunerea VIRTUALA este de obicei cauzata de erori de măsurare şi prelucrare a datelor, conform art. 27. alin. (1) lit. a) al Regulamentului. În general, soluţionarea suprapunerii virtuale a imobilului se face prin repoziţionare în plan.

Deci, dvs, veti promova actiune in instanta.

Răspunde
 11-09-2020

Multumesc d-na avocat de raspuns

Răspunde
 23-09-2020

Buna ziua !!a reiesit un antecontract CI o suprafata mai mica se poate ataca un instanta deoarece noi detine mai mult in contractul vinzare -cumparare iar vinzatoarea sa folosit de acel contract si sa intabulare acum numai stiu ce o sa fac detine 0,89 din teren (casa)

Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.