Forum avocaţi > Civil

Masina parcata regulamentar. Ridicare stergatoare.

15-09-2020

Am parcat masina pe strada, in dreptul sediului unei firme (nu este loc de parcare platit). Am gasit stergatoarele ridicate si o hartie lipita pe parbriz cu mai multe benzi de scotch, pe care era tiparit "Nu parcati!!!".
Cei de la firma respectiva confunda astfel domeniul public cu spatiul privat si considera ca daca au firma, automat au si locul de parcare din fata acesteia.
Pentru fapta descrisa mai sus, exista un articol de lege care prin care sa poata fi sanctionati?
Multumesc!
Răspunde
 15-09-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
V-as recomanda sa adresati intai o intrebare conform legii 544 (informatii de interes public) la primaria dvs, serviciu de administrare a domeniului public /serviciul parcari, daca locul de parcare din fata firmei x de pe strada y a fost atribuit acesteia comntra cost ori ce regim are.
Dupa ce aflati care este situatia de fapt, puteti face o sesizare atat la politia locala, cat si la acel servicu, pentru comportamentul abuziv al firmei (daca este cazul)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-02-2021

Am facut plangere la politie si la parchet; am indicat persoana (administratorul firmei) si am precizat ca nu s-a avariat nimic. S-a intocmit dosar penal ptr distrugere, conform Art. 253(1) din Codul penal.
Am primit ordonanta: s-a identificat faptuitorul (cel pe care il indicasem), a recunoscut faptele. S-a mentionat ca fapta nu e prevazuta de legea penala si s-a clasat conform 315(1)b) raportat la 16(1)b) din CPP.

1. Rezulta de aici ca oricine poate ridica stergatoarele masinilor apartinand altor persoane si lipi hartii pe parbriz, fara a avea un interes legitim?
2. Articolul 253, pe langa distrugere, mentioneaza si despre "impiedicarea masurilor de conservare" a unui bun apartinand aluia.
Stergatoarele nu sunt facute sa stea in pozitie verticala, chiar se pot strica.
Daca fapta nu e prevazuta de legea penala, de ce s-a mai facut dosar penal?
3. Are vreun rost sa mai contest la prim-procuror?

Multumesc!
Răspunde
 07-02-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca dvs. ati ales sa faceti plangere penala pentru distrugere in conditiile in care nu ati avut niciun prejudicu material, era de asteptat aceasta solutie de clasare.
Eu va recomandasem altceva. Putea lua eventual o amenda, daca locul de parcare nu era platit si va hartuia.
Sincer, nu are rost sa contestati ordonanta. Nu va fi infirmata.
"impiedicarea masurile de conservare" se refera la cu totul alte situatii.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-02-2024
Vizitator
Am o cunoștință care și a parcat mașina timp de 15 ani in același loc dar când a venit de la serv a găsit locul ocupat.A ridicat ștergătoarele și imediat a venit o Dna și i a făcut foto la mașină și persoanei respective amenajarea ntand că îi face plângere penală.A abuzat de acest lucru.Mentionez că în zonă aceea nu exista parcări amenajate.Locul respectiv se afla in fata bloculuimDeci nimeni nu are acolo loc de parcare, nu exista posibilitatea in sectorul 5 la blocul meu iar Dna in cauza sta vis avis de blocul meu.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.