|
15-09-2020 |
 | Gotea Valentin Silvian Vizitator |
| Buna ziua, Pe scurt am sa va spun povestea mea. In 2008 fiind angajat la o firma ca sofer pentru o firma, pentru diverse activati, directoarea a facut un imprumut in numele meu de 27.000 de mii de lei fara gaarantii la BCR. La inceput am semnat un contract de munca cam lung, fiind al doilea contract de munca din viata mea, la varsta de 21 de ani. Am fost crescut intr-o familie buna unde nu am fost pregatit in viata sa dau de persoane rele cu intentii ascunse, cum sa procedez. Mi-au venit de la banca plicuri ca am sa dau rata pentru creditul respectiv, am confruntato pe directoare a zis ca nu este nici o problema. in 2012 m-am saturat si am facut plangere la politie, investigarea a durat 2 ani dupa care am ajuns in instanta fiind tot eu inculpat, intrand la inselaciune si fals si uz de fals. fapta de inselaciune mi s-a prescris in timpul judecarii si a ramas fapta de fals si uz de fals, unde m-au condamnat pe nedrept la 3 ani cu suspendare si sa achit catre executor suma de 67.000 de mii de lei, Noiembrie 2016 si am terminat executarea banuiesc ca in noiembrie 2019, anul trecut. mentionez ca nu am fost de acord cu imprumutul, daca stiam nici nu ma duceam mai departe, nu am primit nici un ban din imprumutul respectiv, de la dosar a disparut cererea pentru imprumut, filmarile nu au fost disponibile in momentul judecarii, si m-au condamnat pe codul penal vechi si nu cel nou. Intrebarea este in felul urmator, mama a trimis sotiei bani sa ne luam o casa, dar imi este frica sa nu o opreasca adica sa o puna sub sechestru, mentionez ca eu din 2017, Aprilie am fost plecat in Anglia, unde am inceput si cursurile unei universitati de acolo, deci nu am platit nimic, cum as putea in conditii sigure sa imi cumpar casa dar sa nu o pierd, acestia oameni mi-au distrus imaginea de cetatean bun si respectul de sine care m-a afectat intr-o oarecare masura si psihic, stima de sine, siguranta in orasul meu, tara mea, ca nu mai stiu cum sa procedez.Va multumesc. | |
|
|
|
15-09-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| O varianta de finantare pe numele dvs. ori pe numele dvs. si al sotiei este riscanta, imobilul pe care urmeaza sa-l achizitionati putand fi urmarit si executat pentru datoria pe care o aveti la banca. Singura solutie este ca sotia sa cumpere bunul doar pe numele ei, iar sursa banilor sa fie o donatie notariala doar pe numele ei; adica, mama dvs. sa ii doneze banii doar ei inmod clar si fara echivoc) In acest fel, casa va fi bunul ei propriu. Insa, este riscant ptr dvs. ptr ca daca divortati, nu puteti pretinde nimic din casa si nici mama dvs. banii. O alta solutie este ca mama sa cumpere casa, pe numele ei, si sa va lase sa locuiti acolo. La decesul parintilor, dvs.mosteniti. (riscati din nou, ptr ca daca aveti si alti frati, veti imparti casa conform cotelor succesorale) | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
15-09-2020 |
 | 4ot34 Vizitator |
| Un raspuns frumos, multumesc. Cum am spus, imprumutul nu a fost facut cu garantii sau persoane co-platitoare, a fost doar pe numele meu. Mama este in italia si nu vine acum recent acasa, transferul a fost facut pe numele sotiei, iar suma casei depaseste suma creantei datorate. Se poate pune clauza la notar precum ca acei bani au fost donati de mama catre sotia mea, chiar daca stiu (ca in caz de divort, eu un am nici un drept asupra celui imobil) frati nu am ca sa pot imparti cu ei ceva. Eu cand am sa ma intorc inapoi in tara si am sa gasesc un loc de munca, nu am ce face decat sa vb cu executorul sa imi puna poprire pe salariu, nevinovat sa dau atatia bani nu imi convine, dar nici sa imi ia casa. | |
|
|
|
15-09-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Din pacate, conform legii romane, daca suma depaseste 25.000 lei, trebuie neaparat facut contract notarial pentru ca donatia sa nu fie nula. Ptr ca inteleg ca donatorul si donatara nu au cum sa se intalneasca, fiind in tari diferite, trebuie urmata o procedura - tot notariala - de oferta de donatie si aceptare de donatie, prin acte separate. Oferta de donatie o face mama dv. in Italia la ambasada ori consulat, iar acceptarea donatiei o face sotia, in tara, la un notar. Nu este suficient sa se prevada in contractul de vanzare ca banii au fost donati manual, daca suma transferata e cat valoarea unei case. Ma gandesc ca singura solutie pentru evitarea celor de mai sus ar fi ca sotia sa declare in contractul de vanzare - daca asta ar fi situatia - ca a primit in timp, pana la cumpararea casei, mai multe donatii manuale de la mama dvs, fiecare a cate 25.000 de lei fiecare. Deci, mama sa-i faca sotiei la fiecare 2-3 zile cate un transfer sub 25000 lei, cu titlu de donatie, ca sa intre la categoria dar manual si sa nu fie nevoie de forma notariala autentica descrisa mai sus. Fiecare donatie individuala este valabila, iar cu suma stransa cumpara casa. Numerarul (banii) este bun mobil corporal. Cod civil Art. 1011 Forma donaţiei (1) Donaţia se încheie prin înscris autentic, sub sancţiunea nulităţii absolute. (2) Nu sunt supuse dispoziţiei alin. (1) donaţiile indirecte, cele deghizate şi darurile manuale. (3) Bunurile mobile care constituie obiectul donaţiei trebuie enumerate şi evaluate într-un înscris, chiar sub semnătură privată, sub sancţiunea nulităţii absolute a donaţiei. (4) Bunurile mobile corporale cu o valoare de până la 25.000 lei pot face obiectul unui dar manual, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege. Darul manual se încheie valabil prin acordul de voinţe al părţilor, însoţit de tradiţiunea bunului. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |