|
16-09-2020 |
 | M@ri@na
|
| Bună ziua! Ma aflu într-o situatie dificila si nu stiu cum sa procedez.Sotul meu a cumparat in 2010 o suprafata de teren in fata case noastre (7arii) el nefiind in tara pe vremea aceea s-a ocupat mama lui (soacra) de cumparare.deci pe bucata aceea de pamant exista un CF al proprietarului, proprietarul a vandut pamantul catre o cunoștință printr-un contract facut de mână si inmanarea CF-ului, soacra a cumparat acea bucata de pamant de la aceea cunoștință urmand aceeasi pasi, adica contract de mana si CF-ul. Pamantul nu sa trecut in acte de catre nimeni. Noi acum avem CF-ul pe numele vechiului proprietar si acele doua contracte facute de mână(proprietar-cunostiinta si cunoștință-soacra)cu martori etc. Din 2010 de cand am cumparat terenul noi il deținem, noi avem grija de el. Acum vrem sa il trecem pe noi, problema este ca proprietarul care este trecut in CF este decedat .ce pot sa fac in acest caz? Am luat legatura cu mostenitoarea proprietarului ea stie si recunoaste acea vânzare. | |
|
|
|
16-09-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Cel mai simplu este sa faceti acum contractul la notar, daca mostenitoarea proprietarului inscris in CF recunoaste vanzarea si a dezbatut succesiunea, adica acest teren apare in certificatul ei de mostenitor; daca nu apare terenul in certifcatul de mostenitor, sa solicite un certificat suplimentar si apoi sa va vanda; si astfel ati terminat repede si definitiv povestea. Sariti etapa "cunostinta",fiind irelevanta pe fondul problemei. Daca nu a dezbatut mostenirea, va trebui sa va adresati instantei, in contradictoriu cu cunostinta si cu mostenitoarea. Vorbiti in acest sens cu mostenitoarea proprietarului sa vedeti clar care e situatia de fapt. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
16-09-2020 |
 | M@ri@na
|
| Am vorbit cu ea, succesiune pentru acea bucata nu este facuta, deoarece ea stie ca ne apartine si nu avea CF-ul deoarece era la noi.ce mi sa propus sa fac este sa ii dau ei CF-ul ca sa faca succesiunea si apoi sa iasa un CF pe numele ei dupa care sa facem contractul intre noi.suntem de acord din ambele parti, ideea este ca cheltuielile trebuie sa le suport eu, si nu ar fi o problema, dar mi se pare o suma uriasa ceea ce mi s-a cerut. Pentru 7 arii de pamant 2000 de lei succesiune plus inca vreo 2000 de lei contractul intre mn si ea plus alte cheltuieli de imputernicire ca mostenitoarea nu e in tara si a imputernicit pe cnv in locul ei.sumele astea mi se par exagerate. | |
|
|
|
16-09-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Onorariul notarial (atat la succesiune,cat si la semnarea ulterioara a contractului) se achita conform unui ordin deministru; apoi e impozitul pe proprietate ptr ca succesiunea s-a facut tarziu; spuneti-i ca ii rambursati banii platiti la succesiune in baza chitantelor; vanzarea oricum o plateste cumparatorul; credeti-mca ca asa iesiti cel mai ieftin si terminati rapid. Faceti insa inainte de a-i preda hartiile un contract din care sa rezulte intelegerea dvs, anume ca se obliga sa va vanda (antecontract la notar) sa nu ramaneti cu "ochii in soare" dupa. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
16-09-2020 |
 | M@ri@na
|
| Va mulțumesc frumos pentru raspunsuri!am sa tin cont de ele.o zi buna! | |
|
|
|
16-09-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| M@ri@na a scris pe 16-09-2020: Am vorbit cu ea, succesiune pentru acea bucata nu este facuta, deoarece ea stie ca ne apartine si nu avea CF-ul deoarece era la noi.ce mi sa propus sa fac este sa ii dau ei CF-ul ca sa faca succesiunea si apoi sa iasa un CF pe numele ei dupa care sa facem contractul intre noi.suntem de acord din ambele parti, ideea este ca cheltuielile trebuie sa le suport eu, si nu ar fi o problema, dar mi se pare o suma uriasa ceea ce mi s-a cerut. Pentru 7 arii de pamant 2000 de lei succesiune plus inca vreo 2000 de lei contractul intre mn si ea plus alte cheltuieli de imputernicire ca mostenitoarea nu e in tara si a imputernicit pe cnv in locul ei.sumele astea mi se par exagerate. Din punctul meu de vedere, trebuie formulata o actiune in instanta impotriva mostenitorilor ambilor proprietari care au detinut terenul, daca acestia au decedat, pentru emiterea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
16-09-2020 |
 | M@ri@na
|
| Doar proprietarul din CF a decedat,persoana de la care a cumparat soacra mea pamantul nu este decedata, dar aveam doar un contract facut de mână si ne-a înmânat CF-ul. | |
|
|
|
18-09-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Trebuie introdusa actiunea impotriva tuturor persoanelor care au detinut terenul, iar in cazul primului proprietar, veti chema in judecata mostenitorii acestuia. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |