Forum avocaţi > Civil

Ocupare frauduloasa apartament

16-09-2020

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati daca se poate cu urmatoarea problema.
Am un apartament si ieri cand m-am dus ca sa il aerisesc cum faceam in ultimul timp, ma trezesc ca nu mi se potriveste cheia in usa. Am batut si mi-a deschis un baiat. L-am intrebat ce cauta in casa mea si mi-a raspuns ca acuma e a lui. Pur si simplu am ramas mut. Si culmea, m-a amenintat ca sa nu mai trec pe acolo ca va fi rau si mi-a inchis usa.
Va rog din suflet sa ma indrumati ce sa fac; am vazut pe contor ca consuma exagerat de mult curent si sunt de platit si utilitati: apa rece si calda, acuma vine si caldura imediat din 1.10.
Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce sa fac ? Eu nu pot intra in apt. meu.
Va multumesc foarte frumos.
Va doresc multa sanatate si numai bine.
Cu stima,
Nicu
Răspunde
 16-09-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Plangere penala pentru tulburare de posesie.

Art. 256 - Tulburarea de posesie⇓

(1) Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-09-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Formulati o plangere penala impotriva persoanei respective, pentru savarsirea infractiunilor de violare de domiciliu, fapta prevazuta de art. 224 NCP:

"(1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) În cazul în care fapta este săvârşită de o persoană înarmată, în timpul nopţii ori prin folosire de calităţi mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."

si tulburare de posesie, fapta prevazuta si pedepsita de art. 256 NCP:

"(1) Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."

De asemenea, va trebui sa va adresati instantei, pentru a obtine evacuarea persoanei respective din imobil.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-09-2020

Buna ziua
Va rog frumos sa imi spuneti daca pot face plangere penala si sa ma adresez instantei chiar daca nu cunosc numele celui care mi-a ocupat fraudulos apt? Cei de la penal si instanta poate ma vor intreba numele respectivei persoane iar eu nu il cunosc.
Multumesc din suflet.
Cu respect,
Nicu
Răspunde
 16-09-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Faceti plangerea pentru tulburare de posesie,iar organul va stabili identitatea faptuitorului.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-09-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Nicujr a scris pe 16-09-2020:
Buna ziua
Va rog frumos sa imi spuneti daca pot face plangere penala si sa ma adresez instantei chiar daca nu cunosc numele celui care mi-a ocupat fraudulos apt? Cei de la penal si instanta poate ma vor intreba numele respectivei persoane iar eu nu il cunosc.
Multumesc din suflet.
Cu respect,
Nicu

Dupa ce veti depune plangerea penala, organele de politie vor identifica persoana care a ocupat in mod fraudulos imobilul.

Ulterior va puteti adresa instantei civile, pentru a obtine evacuarea acestei persoane.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-09-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nicujr a scris pe 16-09-2020:
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati daca se poate cu urmatoarea problema.
Am un apartament si ieri cand m-am dus ca sa il aerisesc cum faceam in ultimul timp, ma trezesc ca nu mi se potriveste cheia in usa. Am batut si mi-a deschis un baiat. L-am intrebat ce cauta in casa mea si mi-a raspuns ca acuma e a lui. Pur si simplu am ramas mut. Si culmea, m-a amenintat ca sa nu mai trec pe acolo ca va fi rau si mi-a inchis usa.
Va rog din suflet sa ma indrumati ce sa fac; am vazut pe contor ca consuma exagerat de mult curent si sunt de platit si utilitati: apa rece si calda, acuma vine si caldura imediat din 1.10.
Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce sa fac ? Eu nu pot intra in apt. meu.
Va multumesc foarte frumos.
Va doresc multa sanatate si numai bine.
Cu stima,
Nicu

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să luaâi un extras de Carte Funciară și să vedeți cine apare ca proprietar al apartamentului. În funcție de asta veți acționa.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.