|
17-09-2020 |
 | Viorica Vizitator |
| Notarul mi-a făcut certificat de moștenitor in care scrie despre apartament, acțiunile la firme, depozitele cu sumele exacte din bănci, etc.toate pe aceleași certificat/ format. Acuma eu trebuie să- l prezint la primărie, furnizorii de apa, gaz, curent, etc. pentru a transfera contractele pe mine. Toți vad ceea ce-i privește pe ei dar și probleme ce nu sunt de competența lor. Unde e confidențialitatea, intimitatea mea!? Ăla de la apă rămâne cu copia după certificatul de moștenitor cu depozitele mele din bănci, etc. E normal așa ceva, astea sunt legile in țara asta!??? | |
|
|
|
17-09-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Din pacate, singurul document emis de notar in urma succesiunii este certificatul de mostenitor. Exista insa posibilitatea sa fie emise si certificate suplimentare de mostenitor. Dvs.,stiind ca trebuie sa prezentati actul de succesiune la diverse institutii, din diverse motive, ati fi putut evita aparitia tuturor bunurilor pe acelasi certificat de mostenitor prin proceduri notariale succesive, in urma carora obtineati certificate suplimentare de mostenitor,pe masura dezbaterii succesiunii [doar apartamentul, apoi actiunile si depozitele etc). Astfel,la apa, gaz, curent ati fi prezentat certificatul in care apare doar apartamentul. Acum insa este tardiv. Oricum, nu trebuie sa va faceti probleme, ptr. ca in momentul de fata toate institutiile si persoanele sunt obligate sa respecte prevederile Regulamentului GDRP, iar scurgerile de informatii sunt dur pedepsite. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
17-09-2020 |
 | Viorica Vizitator |
| Mulțumesc pentru răspuns! Eu nu am știut că se puteau face mai multe documente, cred că domnul notar ar fi putut să-mi spună acest aspect,nu am văzut în viața mea un certificat de moștenitor. Am făcut prima dată o astfel de succesiune! Abia acum am analizat certificatul și nu mă simt confortabil și nici în siguranța! Dar...asta e. | |
|
|
|
17-09-2020 |
|
| Pentru conturile bancare, acum ca le stapaniti, puteti solicita bancilor sa le inchida pe cele care figureaza in certificat si sa va deschida alte conturi, pe care le cunoasteti doar dvs. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
17-09-2020 |
 | Ilie roxana Vizitator |
| Bună seara. Bunicul(tatăl mamei mele) și mama mea, au murit. Am rămas eu, sora mea, bunica și tatăl meu. Am dori sa facem succesiunea și am dori sa știu ce drept are tatăl meu la casa bunicilor mei. Menționez ca noi am locuit în casa bunicilor și proprietar era bunicul | |
|
|
|
18-09-2020 |
 | Viorica Vizitator |
| |
|
|
18-09-2020 |
|
| Ilie Roxana a scris pe 17-09-2020: Bună seara. Bunicul(tatăl mamei mele) și mama mea, au murit. Am rămas eu, sora mea, bunica și tatăl meu. Am dori sa facem succesiunea și am dori sa știu ce drept are tatăl meu la casa bunicilor mei. Menționez ca noi am locuit în casa bunicilor și proprietar era bunicul Se vor dezbate succesiuni succesive. Dupa bunicul dvs. vor fi mostenitori bunica (1/4 din ce a lasat bunicul la moarte) si mama dvs (3/4); apoi succesiunea dupa mama dvs. (mostenitori fiind tatal dvs cu 1/4 din ceea ce a lasat mama, deci inclusiv din casa bunicului, iar sora si dvs., impreuna 3/4 din ceea ce a lasat mama, deci inclusiv din casa bunicului) In final, vor fi coproprietari pe casa bunica, tatal, dvs.si sora. Cu mentiunea ca nu ati mentionat ordinea deceselor bunic/ mama, caz in care datele se schimba. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
18-09-2020 |
| Bunicul a murit primul. Tatal meu vrea sa facă succesiunea pentru mama și ar vrea sa ii dau declarație precum renunțăm și eu și sora mea la partea de moștenire din partea mamei. Nu știu dacă asta include și casa bunicilor. Menționez ca după moartea mamei, tatăl meu a părăsit locuință și am rămas doar eu și bunica mea | |
|
|
|
18-09-2020 |
|
| Daca dvs. si sora renuntati la mostenire ca sa mosteneasca dupa mama dvs. numai tatal, ca sot supravietuitor, este foarte riscant, ptr. ca daca nu mai exista descendenti mostenitori, mostenirea va fi deschisa direct celorlalti mostentori, din clasele subsecvente; sotul vine in concurs cu toate clasele de mostenitori, adica cu eventualii frati/surori ai mamei ori copiilor si nepotilor acestor, precum si bunicii mamei; daca acestia nu exista (dar bunica este) ori renunta si ei, vin la mostenire eventualii strabunici ori frati ai bunicilor; si nu in ultimul ran, unchii, matusile si verisorii. In cazuldvs, daca dvs. si sora renuntati, la mostenirea mamei vaveni tatl tot cu o cota de 1/4, iar restul il va culege bunica. Daca si buica renunta, poate ca tatal sa imparta mostenirea cu cine stie ce var de care nu ati auzit pana atunci. Deci, nu renuntati la mostenire. Ulterior, dupa acceptare, va puteti ceda partea catre tata. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
18-09-2020 |
| Va mulțumesc frumos pentru ajutor. Mama nu mai avea alți frați sau surori. Menționez ca la mijloc este și un magazin pe care mama l-a deschis în 2012 iar mama a murit în 2016,cred ca din aceasta cauza se vrea renunțarea noastră asupra moștenirii. Momentan tatăl se ocupa de el, noi ne având nici un beneficiu | |
|
|
|
18-09-2020 |
|
| Eu inteleg, insa daca nu mosteniti dvs, copiii, mostenesc tatal 1/4 si bunica 3/4, inclusiv magazinul. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
18-09-2020 |
| Mulțumesc frumos, chiar m-ați ajutat foarte mult, mulțumesc | |
|
|
|
|
|