Forum avocaţi > Civil

Abuz compania de gaz

18-09-2020
Vizitator
Din luna iunie a. c. nu mai locuiește nimenea in apartament, dotat cu aragaz și centrala termica pe gaz, proprie. Întâmplător cam din aceeași perioadă a fost schimbat contorul de gaz, acesta arătând: 0000,05 MC, până astăzi, deoarece nu se consumă gaz in apartament.Cu toate acestea compania de gaz facturează lunar cam 25 MC gaz, estimat, iar în această luna pe 12 septembrie când trebuia să fie făcută citirea, au mai facturat încă 25 MC ajungandu- se la vreo 100 când contorul arată, normal, tot :0000,5 MC!
Pur și simplu nu au citit contorul și mă pun sa plătesc facturile pentru ce nu am consumat! Nu mai știu ce să mă fac! La singurul ghișeu din oraș existent, al companiei de gaz sunt cozi interminabile cu pandemia, sunt bătrân și bolnav, ce pot face!?
Răspunde
 18-09-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Formulati o notificare catre distribuitorul de gaz, prin care ii puteti solicita fie restituirea sumelor incasate fara drept, fie o noua modalitate de facturare, in functie de clauzele contractului pe care l-ati incheiat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-09-2020
Vizitator
Mulțumesc pentru amabilitate!
Nu prea știu cum să fac această notificare, unde să o trimit?
Răspunde
 18-09-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Va uitati pe o factura cum se numeste firma care va factureaza. Acolo veti gasi si adresa de corespondenta ori o adresa de e-mail.

Plangerea o veti formula pe structura unei cereri, aratand cine formuleaza plangerea si care este motivul (eu consider ca motivul trebuie sa fie lipsa citirii de regularizare,ptr ca in mod sigur va factureaza estimativ conform contract, in lipsa autocitirii).

Cititi dvs. contorul si indicati in plangere cat anume arata, de cand nu s-a mai consumat gaz, ca nu locuieste nimeni acolo, aratati si faptul ca de la PV de schimbare a contorului nu s-au inregistrat consumuri, si solicitati sa se compenseze facturile viitoare cu sumele deja achitate. Subliniati faptul ca nu s-a prezentat nimeni sa faca citirea.

Ca sa evitati aceeasi situatie pentru viitor, verificati daca firma respectiva ofera posibilitatea autocitirii contorului si comunicarea lui on-line sau la un nr. de telefon (trebuie sa scrie pe factura ori pe site-ul firmei), ca sa evitati facturarea unui consum estimat.

Daca nu gasiti aceste date singur, sunati la telefonul pus la dispozitie clientilor (in mod sigur trebuie sa existe) i intrebati.

Astfel, singura preocupare pe viitor ar fi sa va asigurati ca cititi contorul si trimiteti autocitirea lunar ptr. a fi facturat in mod corespunzator.

Daca intampinati greutati ori firma nu coopereaza, puteti formula o plangere si la protectia consumatorului.(plangerea se depune on-line pe site-ul autoritatii)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-09-2020
Vizitator
Dragă doamnă avocat, sunteți foarte amabilă și vă mulțumesc frumos pentru lămurirea amănunțită! Va doresc multă sănătate!!!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.