Forum avocaţi > Civil

Sunt acte de executare?

18-09-2020
Vizitator
Buna ziua,
Am aflat ca am o executare silita, cand am vrut sa-mi activez un cont pe care nu-l folosisem de mult si care inca aparea in evidentele bancii respective.Atunci am aflat ca contul nu a fost inchis deoarece exista opoprire pe el. Am luat legatura cu executorul si am cerut o copie dosar, si o factura proforma, dar nu mi s-a dat. Am aflat astfel ca executarea silita era inceputa de 2 ani si 9 luni, desi eu nu stiam de ea, nici la actualul loc de munca nu venise nimic si nici celalalt cont pe care il foloseam nu era poprit. Nu am facut apoi nici un demers , pentru ca mi se spusese ca e tardiv. La data de 18.03.2020 am primit la actualul loc de munca o poprire incare aparea ca creditor nou un IFN. Am depus contestatie la executare poprire, si am cerut atat prescrierea dreptului de executare silita conform art 709 , inopozabilitatea cesiunii de creanta cat si lipsa calitatii de reprezentant conventional.
Instanta a respins contestatia invocand ca nu se poate face judecata in fond pentru inopozabilitate de cesiune si lipsa calitatii de reprezentant. Insa cesiunea de creanta s-a facut dupa admiterea executarii silite, astfel, desi nu am stiut de ea, nu aveam cum sa o invoc atunci, si acelasi lucru referitor la calitatea de reprezentant conventional. Credeti ca am sanse in apel?
La prescrierea dreptlui de a cere executarea silita , am invocat asa cum am spus prescrierea in timpul executarii, intrucat de la data de 22.02.2017 cand a fost emis ultimul act de executare, pana la data de 18.03.2020 cand am primit poprirea la locul de munca , a mai fost emisa o singura instiintare chelt de executare , dar aceste cheltuieli erau facute pentru copia ceruta de mine executorului. Practic eu am cerut o copie dosar, nu mi s-a dat factura proforma, iar judecatorul le-a considerat ca cheltuieli efectuate cu executarea silita. Insa consider ca nu au de-a face cu executarea propriu zisa . Pana la urma care sunt actele de executare silita care intrerup prescriptia? Multumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.