|
19-09-2020 |
 | Virgil Vizitator |
| Am luat plasă mare cu bt! M-am dus la bancă cu certificat de moștenitor pentru contul care are mai multe depozite cu dobânzi mari, de anul trecut, anul acesta și scadențe diferite. Banca îmi dă suma inițială a depozitului dar nu și dobânda. Am pierdut toate dobânzile la toate depozitele! Sigur...au o grămadă de texte în contracte, reglementări...dar m-au văduvit de o grămadă de bani! Mai ales că banii erau ai mei și eu i-am depus periodic în contul mamei mele, cont pe care eram împuternicit, normal, iar acuma banca rămâne cu toți banii mei din dobânzi!!! Oare se poate face ceva??? | |
|
|
|
19-09-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Dar ati dorit sa desfiintati depozitele inaintea scadentei? Si, fara sa vreau sa pun sare pe rana, sa stiti ca BT plateste si in acest caz dobanda, numai ca plateste dobanda la vedere care este 0%. De regula, se procedeaza astfel: "In cazul decesului titularului de cont, mostenitorii celui decedat trebuie sa informeze banca, in scris, despre decesul titularului de cont si sa prezinte certificatul de deces. Ca urmare, banca va indisponibiliza contul pentru debitare. Orice operatiuni/tranzactii din cont, inclusiv cele care au ca efect diminuarea soldului se vor face numai in temeiul si conform cotelor stabilite in certificatul de mostenitor sau intr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, dupa caz. Sumele din depozitele la termen (inclusiv dobanda aferenta acestora) vor reveni mostenitorilor la maturitatea depozitului sau la data denuntarii depozitului de catre mostenitori. Daca mostenitorii doresc sa retraga sumele din depozit inainte de maturitate vor pierde dobanda de depozit, sumele respective urmand a fi remunerate doar cu dobanda de cont curent/dobanda stabilita in contract pentru astfel de situatii. De asemenea, depozitele la termen pot fi mentinute pana la maturitate cu acordul tuturor mostenitorilor, iar daca este vorba despre un depozit cu prelungire automata acesta se va prelungi automat daca mostenitorii nu vor dispune altfel." | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
20-09-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Verificati clauzele contractuale ale depozitelor bancare. Daca nu ati retras banii inainte de scadenta, banca ar trebui sa va restituie dobanda aferenta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-09-2020 |
 | Virgil Vizitator |
| Nu am retras nici un ban și nici nu intenționez, din contra, vreau să păstrez până la scadență depozitele. Mi-au trimis sute de pagini sa citesc și să interpretez eu reglementările lor. La moștenire zice că îți constituie un cont nou nepurtător de dobândă (!) unde îți varsă toți banii, soldul creditor (desființând automat depozitele), în plus dacă au fost depozite in valută ți le schimbă și îți dau lei și te așteaptă să dispui de contul respectiv! Adică m-am prezentat cu certificat de moștenitor și din acel moment au făcut operațiunile sus-menționate! Deci s-au pierdut toate dobânzile, ce urmau să fie calculate la scadență, peste o lună, doua, etc! | |
|
|
|
20-09-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Consider ca evident este un abuz. Ceea ce scrie in certificatul de mostenitor, aia trebuie sa va predea. Nu modifica ei patrimoniul defunctului si nici nu rescriu certificatul de mostenitor. Formulati o notificare catre banca, prin executor judecatoresc, solicitandu-va sa va predea bunurile mentionate in certificatul de mostenitor, iar in caz contrar, sa va indice ei expres baza legala care le-ar permite sa actioneze altfel. Sesizati si protectia consumatorului. In plus, puteti sesiza Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Banca Națională a României (BNR), Ministerul Finanțelor Publice (MFP) și Asociația Română a Băncilor (ARB). Consider ca puteti formula si plangere penala. In orice caz, nu va atingeti de banii din conturile pe care vi le-au pus ei la dispozitie in locul celor mostenite. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
20-09-2020 |
 | Virgil Vizitator |
| Mulțumesc frumos, încerc! | |
|
|
|
21-09-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Virgil a scris pe 20-09-2020: Nu am retras nici un ban și nici nu intenționez, din contra, vreau să păstrez până la scadență depozitele. Mi-au trimis sute de pagini sa citesc și să interpretez eu reglementările lor. La moștenire zice că îți constituie un cont nou nepurtător de dobândă (!) unde îți varsă toți banii, soldul creditor (desființând automat depozitele), în plus dacă au fost depozite in valută ți le schimbă și îți dau lei și te așteaptă să dispui de contul respectiv! Adică m-am prezentat cu certificat de moștenitor și din acel moment au făcut operațiunile sus-menționate! Deci s-au pierdut toate dobânzile, ce urmau să fie calculate la scadență, peste o lună, doua, etc! Daca in contractul initial sunt stipulate aceste clauze, iar acestea au fost acceptate de titularul contului, adica de mama dvs, sansele de a obtine dobanda pentru depozitele mostenite sunt minime. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-09-2020 |
 | Virgil Vizitator |
| Mulțumesc frumos pentru răspuns doamnă avocat! | |
|
|
|
|
|