Forum avocaţi > Civil

Arenda

27-09-2020
Mangalia

Oprescuion38@gmail.com
Bună ziua, asociația agricola nu vrea să-mi efectueze plata pentru arenda 20192020.Este posibil să-mi plătească penalizări de întârziere chiar dacă nu am încheiat contract de arenda? Nu vor nici sa facem un contract de arenda, dar ei folosesc terenul agricol în continuare.Ce metode pot folosi, în afară de procese lungi? Mulțumesc.

777
Răspunde
 27-09-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Intrebarea dvs. nu e clara; aveti pamantul dat in arenda ori sunteti intr-o asociatie?

Spuneti ca nu ati incheiat contract de arenda;
in acest caz, pentru ca un contract de arendare trebuie încheiat în formă scrisă, în caz contrar fiind lovit de nulitate absolută și implicit nevalabil - nu puteti cere pretul locatiunii (arendei). Si, implicit, nici penalitati.

Si nici nu aveti un titlu executoriu.

Daca ati intrat cu pamantul intr-o asociatie, trebuie sa verificati conditiile asocierii.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-09-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Atat timp cat nu detineti un contract, nu puteti solicita obligarea asociatiei la plata unor sume de bani.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-09-2020
Mangalia

Oprescuion38@gmail.com
Mătușa primește cereale și bani in fiecare an, și nu are contract de arenda. Primăria refuza să-mi elibereze titlu de proprietate etc sa obțin certificatul de moștenitor. Tatăl a murit în 2018,iar eu abia am făcut anexa 24 la primărie. Și încă nu dețin niciun act. Acum 2 ani asociația agricola mi-a plătit 1.000 lei arenda fără contract, au făcut copie după buletin și certificatul de naștere, iar de anul trecut și anul acesta, evita/trage de timp cu plata, deși ei folosesc terenul agricol. Nu pot face nici succesiunea fără titlul de proprietate, ca primăria tine cu mătușa.

777
Răspunde
 27-09-2020
Mangalia

Oprescuion38@gmail.com
Acest pământ este în arenda de peste 30 ani și nu a existat vreun contract de arenda. Asociația a plătit și plătește anual, cereale și bani, numai mie nu-mi mai plătește. În 2018 am primit bani după moartea tatălui, acuma refuza în totalitate plata dar folosește pământul meu moștenit, în continuare. Primăria nu îmi da actele, doar mătușa le deține abuziv,dar ea încasează doar arenda ei de la asociația agricola
Este un abuz,și nu știu ce ar trebui sa fac.

777
Răspunde
 27-09-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ioan7 a scris pe 27-09-2020:
Acest pământ este în arenda de peste 30 ani și nu a existat vreun contract de arenda. Asociația a plătit și plătește anual, cereale și bani, numai mie nu-mi mai plătește. În 2018 am primit bani după moartea tatălui, acuma refuza în totalitate plata dar folosește pământul meu moștenit, în continuare. Primăria nu îmi da actele, doar mătușa le deține abuziv,dar ea încasează doar arenda ei de la asociația agricola
Este un abuz,și nu știu ce ar trebui sa fac.

Acel teren a apartinut bunicilor, iar tatal dvs si matusa sunt mostenitorii legali?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-09-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu va suparati, dar nu se poate ca pamantul sa fie in arenda de 30 de ani fara niciun contract.
Pe de alta parte, dvs. tot vorbiti de o asociatie agricola.
S-ar putea, de vreme ce nu detineti toate actele, sa nu aveti toate datele probemei.
Mergeti la acea asociatie agricola, daca stiti unde are sediul si cine o reprezinta, si solicitati in scris sa va spuna temeiul detinerii terenului si al platilor efectuate.
Pana nu aflati exact, nu veti putea sti ce puteti face ori daca vorbim de un abuz sau nu.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-10-2020
Mangalia

Oprescuion38@gmail.com
Da bunicii au decedat în 1990.tatal a făcut actele prin instanță 10 ani aproximativ. Nu știu dacă sora lui mai are parte,dar am anexa 24 care arata ca tatăl meu are totul, ea nu apare în anexa 24.

777
Răspunde
 03-10-2020
Mangalia

Oprescuion38@gmail.com
Asociația agricola nu colaborează cu nimic. Vor certificatul de moștenitor, ei și primăria au copie după titlu de proprietate. Nu știu dacă mătușa are parte, dar nimeni nu-mi da o copie după titlurile de proprietăți (4 hectare plus teren intravilan 1900 mp aproximativ). Am fost la notar, nu pot obține decât certificatul de calitate de moștenitor, dar trebuie sa fac rost de aceste titluri.

777
Răspunde
 03-10-2020
Mangalia

Oprescuion38@gmail.com
Sora a făcut casa ei pe acest teren intravilan dar nu apare pe anexa 24.Primăria face abuz, asociația la fel, nu vor să-mi elibereze actele necesare pentru succesiune. Doamna avocat, este mafie peste tot, astfel obțineam cu ușurință aceste titluri și bani de la asociația agricola. Culmea este ca eu sunt trecut în acte și nu am parte, iar sora lui ține actele la ea ca să nu fac succesiunea. De 2 ani de zile..

777
Răspunde
 03-10-2020
Mangalia

Oprescuion38@gmail.com
Acuma nu știu la ce ma ajuta certificatul de calitate de moștenitor dacă eu nu pot obține titlu de proprietate pentru succesiune și certificatul de moștenitor ? Nu știu cum sa mai procedez, este un abuz destul de grav. Nervii, stres, și impertinenta lor. Sa zicem ca are și sora lui parte din cota, sunt de acord sa împărțim, dar nici asa nu obțin partea mea de moștenire, practic vrea mătușa totul. E analfabeta și nu e în deplinătatea facultății mintale.

777
Răspunde
 03-10-2020
Mangalia

Oprescuion38@gmail.com
Mi-au cerut contul iban în septembrie, mi-au dat nr de telefon, iar când m-am dus sa le duc contul mi-au pus piedici cu o măsuță mica ca să nu întru în biroul lor. Nu vor sa stea la discuție fără un certificat de moștenitor.

777
Răspunde
 03-10-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ioan7 a scris pe 03-10-2020:
Acuma nu știu la ce ma ajuta certificatul de calitate de moștenitor dacă eu nu pot obține titlu de proprietate pentru succesiune și certificatul de moștenitor ? Nu știu cum sa mai procedez, este un abuz destul de grav. Nervii, stres, și impertinenta lor. Sa zicem ca are și sora lui parte din cota, sunt de acord sa împărțim, dar nici asa nu obțin partea mea de moștenire, practic vrea mătușa totul. E analfabeta și nu e în deplinătatea facultății mintale.

In primul rand, daca nu s-a dezbatut mostenirea de pe urma bunicului care a detinut terenul, va trebui sa promovati acest demers in instanta.

Declaratia de acceptare a mostenirii va confera dreptul de a dezbate succesiunea de pe urma bunicului, in calitate de mostenitor al tatalui dvs.

Verificati la Camera Notarilor Publici daca a fost dezbatuta mostenirea de pe urma bunicului, in caz contrar procedati in acest sens.

Matusa va fi obligata sa depuna la dosar inscrisurile pe care le detine, privitor la situatia terenurilor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-10-2020
Mangalia

Oprescuion38@gmail.com
O sa încerc și varianta d-voastră. Păcat ca nu sunteți din Constanța. La câte abuzuri am pe cap, ar trebui un proces cu daune morale de un milion de euro.

777
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.