Forum avocaţi > Civil

Transfer copil

29-09-2020

Bună seara. Întâmpin următoarea problema :L am înscris pe fiul meu în clasa pregătitoare la școală căreia suntem arondați conform domiciliului. Listele cu clasele formate au apărut abia pe data de 11 septembrie 2020.in urma formarii claselor în cadrul acelei scoli, a rezultat un nr de 3 clase cu o împărțire diferențiala în ceea ce privește nr elevilor după cum urmează :28 la clasa A, 27 la clasa B și 25 la clasa C, deși pe lista de acceptare a copiilor în școală a existat un nr de 75 de elevi . La începerea cursurilor ni s a oferit un orar în interiorul căruia la limba străină studiata era trecuta limba ENGLEZA. în ziua în care cei mici aveau engleza în orar la ora a apărut doamna profesoara de limba franceza. În urma acestei probleme am adresat întrebari d-nei învățatoare care mi a spus ca a fost o greșeală a ei ptr ca a crezut ca vor face la clasa engleza. Menționez deasemnea ca celelalte 2 clase din școală fac limba engleza. Având aceste date m am îndreptat cu o solicitare trimisa pe mail d-nei director iar ulterior cu o solicitare scrisa. Nu am primit încă nici un rapsuns la acele solicitări dar urmează sa merg la școală și sa solicit o audienta la aceasta.mi s a menționat de către alte persoane din cadrul scolii de Ordinul nr 4249/13 mai 2020 al ministrului educați
La articolul 155, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul
(5), cu următorul cuprins:
"(5) Pentru anul şcolar 2020 - 2021, transferul copiilor şi al elevilor se va
realiza în perioada 25 august - 7 septembrie 2020."
Întrebarea mea este, pot face ceva legal ptr ca acest transfer sa fie acceptat în cadrul scolii? Ce anume sa menționez în condițiile în care as putea sa primesc o respingere a solicitării mele?
Va mulțumesc anticipat ptr rapsuns.
Răspunde
 30-09-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mergeti si discutati cu conducerea scolii pentru o rezolvare amiabila a situatiei.

In cazul in care veti primi un refuz, puteti promova o actiune in instanta, insa acesta modalitate este de durata si solutionarea poate depasi un an.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-09-2020

Conducerea scolii refuza orice discuție. Mi s a spus ca in condițiile actuale de pandemie nu se poate ptr ca asa spune dna director inclusiv la solicitare de audienta am fost refuzata
Răspunde
 30-09-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Intocmiti de urgenta o notificare scrisa, pe care o depuneti la registratura scolii cu nr. de inregistrare, in care aratati ca dupa inscriere si la primirea orarului scris, existand in plus si confirmarea invatatoarei x , copilul dvs. trebuia sa studieze engleza.
Insa, fara motivare legala ori informare prealabila, orarul a fost schimbat, materia a fost schimbata si copilul dvs. a ajuns sa studieze franceza.
Solicitati ca al dvs. copil sa fie trecut la o clasa care are orarul pe care l-ati primit, adica engleza si sa vi se explice in scris de ce s-a facut modificarea fara acordul dvs.
Ordinul invocat nu are relevanta in cauza,ptr. ca nu este vorba de dorinta dvs. de a-l transfera, ci de o situatie obiectiva creata de scoala si care trebuie rezolvata tot de scoala, mai ales ca listele au fost facute pe 11 sept, dupa expirarea termenului limita din ordin.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.