|
| 30-09-2020 |
 | Maria Vizitator |
| Mama mea a mostenit o casa de la o doamna in varsta si a pierdut-o la proces. Situatia a fost cam asa: Doamna cu sotul ei au facut testamente + contracte de intretinere unei familii în 2014. Dupa moartea sotului, familia respectiva a inceput sa se comporte urat cu ea, tipau la ea, nu o lasau sa primeasca vizite (probabil de teama ca se va razgandi doamna un legatura cu mostenitorii), etc. Doamna a deschis proces pentru a rezilia contractul, ajungand in punctul in care se temea pentru viata ei. A avut martori care i-au auzit pe respectivii tipand la ea, dovada de la politie ca acestia o sunau si o amenintau, ii bateau noaptea in geam, plus multe altele. Intre timp i-a făcut mamei mele testament + contract cu clauze de intretinere. Doamna a castigat procesul si s-a revenit la CF anterior. Mama mea a ingrijit-o aproape 3 ani. * Cealalta familie a făcut apel, intre timp doamna a decedat,iar mama avand testament a continuat procesul, pe care l-a pierdut. Dupa moartea doamnei, a aparut o vecina de-a ei ca si martor, care a mintit in declaratii si chestii din astea. Intrebarea mea este : Se merita sa faca mama recurs? Are sanse sa castige macar o parte din mostenire, avand in vedere faptul ca a ingrijit-o pe doamna trei ani? Ceilalti nu au prea respectat clauzele contractului lor, si nu o ajutau deloc pe batrana. Cand a murit sotul ei, ea s-a ocupat de inmormantare, iar cand a murit ea, s-au ocupat parintii mei. Deci familia aceea a castigat casa pentru care n-a facut mai nimic. Faceau cateva cumparaturi din banii doamnei nu ai lor si ii plateau facturile. Mama facea astea + curatenie ( intr-un an am fost toti la ea acasa si am renovat tot interiorul deoarece avea dat cu var si curgea de pe pereti), o ajuta cu igiena personala, o ducea sa - si cumpere haine, papuci + a inmormantat-o. Detaliile astea apar in declaratiile doamnei facute inainte sa moara. * Nu mi s-a parut o judecata corecta. Avand in vedere ca ambele familii s-au ocupat, fiecare in felul ei, trebuia sa fie rasplatite amandoua. Sper ca am fost explicita cat de cat si revin la intrebarea mea: se merita sa facem recurs? Nu putem solicita in vreun fel sa ii despagubim pe ceilalti? | |
|
|
|
| 30-09-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Solutia din apel este definitiva, lecturati cu atentie hotararea. Totusi, aveti posibilitatea legala sa atacati hotararea prin cai extraordinare de atac, insa pentru a putea anticipa sansele de castig, va trebui sa luati legatura cu un avocat, pentru a analiza concret hotararea. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 30-09-2020 |
 | Maria Vizitator |
| | Avocata pe care au avut-o parintii mei au spus ca din punctul ei de vedere nu a fost o judecata corecta si ca ii va ajuta sa faca recurs daca vor. | |
|
|
|
| 30-09-2020 |
 | Maria Vizitator |
| | Hotararea inca nu le-a venit acasa,deci nu stim exact ce scrie in ea. Va multumesc pentru raspuns! | |
|
|
|
| 30-09-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| | Fiind vorba de mostenire, mama dvs. daca va castiga, va primi intreaga casa. Eu va recomand sa continuati si cu recursul in actiunea de rezolutiune a contractului de intretinere. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 30-09-2020 |
 | Maria Vizitator |
| Av.STARJIL M. a scris pe 30-09-2020: Fiind vorba de mostenire, mama dvs. daca va castiga, va primi intreaga casa. Eu va recomand sa continuati si cu recursul in actiunea de rezolutiune a contractului de intretinere. problema e ca inainte sa ii faca mamei mele testament, le facuse lor cu ani in urma. Iar ei castigand procesul acum si revenindu-se la situatia anterioara, mama crede ca nu mai are sanse chiar daca are si ea testament... Noi stiam ca ultimul testament/contract le anuleaza pe celelalte, atata timp cat nu a fost contract de vanzare cumparare... | |
|
|
|
| 30-09-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Am inteles speta. Intai, persoana a facut testament si contract cu clauza de itnretinere cuiva. Ulterior, a intentat actiune in rezolutiune a contractului si a facut testament mamei dvs. Cel de-al doilea testament a anulat primul testament. Insa a ramas contractul. Persoana care trebuia ingrijita a castigat la fond, s-a rezolutionat intretinerea. Deci, mama dvs. avea ce mosteni. Apoi, in apel a pierdut si mama dvs. nu mai avea ce mosteni. Nu e vorba de cine e rasplatit sau nu. Daca doreste sa mosteneasca imobilul, sa se bata pana la capat si in recurs ca sa rezolutioneze contractul de intretinere. Poate castiga. Nu are nimic de pierdut. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 30-09-2020 |
 | Maria Vizitator |
| Av.STARJIL M. a scris pe 30-09-2020: Am inteles speta. Intai, persoana a facut testament si contract cu clauza de itnretinere cuiva. Ulterior, a intentat actiune in rezolutiune a contractului si a facut testament mamei dvs. Cel de-al doilea testament a anulat primul testament. Insa a ramas contractul. Persoana care trebuia ingrijita a castigat la fond, s-a rezolutionat intretinerea. Deci, mama dvs. avea ce mosteni. Apoi, in apel a pierdut si mama dvs. nu mai avea ce mosteni. Nu e vorba de cine e rasplatit sau nu. Daca doreste sa mosteneasca imobilul, sa se bata pana la capat si in recurs ca sa rezolutioneze contractul de intretinere. Poate castiga. Nu are nimic de pierdut. Va multumesc mult pentru raspuns! Am prins curaj! :) | |
|
|
|
|
|
| Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |