Forum avocaţi > Civil

Ajutor Taxa de Timbru Judiciar

04-10-2020
Vizitator
Va rog sa ma ajutati si pe mine. Am cerut ajutor de timbru judiciar in calitate de reclamant, pentru ca sunt pensionara si am primit ocomunicare unde mi se cere sa aduc dovada veniturilor si certificat de atestare fiscala cu privire la bunurile imobile si mobile detinute. Problema e ca am primit comunicare alaltaieri, vineri, si maine dimineata trebuie sa plec in vizita America pentru ca altfel imi pierd biletul. Imi spuneti va rog exact ce vrea sa le dau si daca le poate depune altcineva la judecatorie pentru mine dupa ce plec eu? Va multumesc foarte mult.
Răspunde
 04-10-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Trebuie sa obtineti inscrisurile solicitate de catre instanta si sa le depuneti la dosar in termenul stabilit, in caz contrar vi se va respinge cererea de ajutor public judiciar.

Puteti trimite inscrisurile prin fax, email sau prin posta sau le poate depune la dosar avocatul dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-10-2020
Vizitator
Buna ziua,
Problema e ca nu stiu ce inscrisuri sa le duc pentru ca nu am alt venit decat pensia si am depus deja dovada de pensie, era o dovada mai veche dar este depusa deja si nu stiu ce este un certificat de atestare fiscala dar stiu ca nu detin alte bunuri imobile sau mobile. Nu am masina, nu am barca, nu am nici bicicleta. Apartamentul este singura proprietate de valoare care il am. Puteti fi un pic mai specifica va rog? Multumesc din nou.
Răspunde
 04-10-2020
Vizitator
Sa depun o declaratie pe raspundere proprie ca nu am alte surse de venit?
Răspunde
 04-10-2020
Vizitator
Ati specificat de avocat. Nu am avocat.
Răspunde
 04-10-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Certificatul de atestare fiscala privind bunurile mobile si imobile detinute il obtineti de la primarie, acolo unde platiti impozit pe apartament.
Puteti completa si cu o declaratie pe proprie raspundere din care sa reiasa ca aveti doar calitatea de pensionara, nu cumulati pensia cu salariul.

Verificati daca primaria dvs. elibereaza certificate on-line; depuneti cererea on-line si solicitati comunicarea tot on-line.
Apoi, trimiteti pe mail la instanta (vedeti adresa de mail pe portal.just.ro) adeverinta si copia declaratiei (poza cu telefonul,daca nu aveti unde sa o scanati)

Daca primaria nu lucreaza on line, va trebui sa delegati pe cineva sa se ocupe.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-10-2020
Vizitator
Va multumesc foarte mult pentru ajutorul acordat.
Răspunde
 06-10-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Tereza a scris pe 04-10-2020:
Buna ziua,
Problema e ca nu stiu ce inscrisuri sa le duc pentru ca nu am alt venit decat pensia si am depus deja dovada de pensie, era o dovada mai veche dar este depusa deja si nu stiu ce este un certificat de atestare fiscala dar stiu ca nu detin alte bunuri imobile sau mobile. Nu am masina, nu am barca, nu am nici bicicleta. Apartamentul este singura proprietate de valoare care il am. Puteti fi un pic mai specifica va rog? Multumesc din nou.

Certificatul de atestare fiscala se obtine de la Administratia Finantelor Publice (ANAF).

Puteti depune la dosar si o declaratie pe proprie raspundere in care sa mentionati bunurile pe care le detineti si veniturile pe care le realizati.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-12-2020
Vizitator
Am si eu o intrebare va rog,
AM PRIMIT COMUNICAREA DE MAI JOS. INTELEG CA TREBUIE PLATIT TAXA DE DIMBRU, DAR SUNT CONFUZ: DE CE INTR-UN LOC IMI CERE 0 LEI SI IN ALTUL UN XXX NUMAR DE LEI?
MULTUMESC

Stimată doamnă/Stimate domn,

în legătură cu dosarul având datele de identificare de mai sus, în calitate de Reclamant--Reclamant, vă comunicăm că în termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicări, sub sancţiunea anulării cererii, aveţi de îndeplinit obligaţiile de mai jos:

C. Obligaţia de a achita taxa de timbru în cuantum de 0 RON. Reclamantul are posibilitatea de a formula în condiţiile legii, cererea de acordare a facilităţilor la plata taxei judiciare de timbru, în termen de 5 zile de la primirea comunicării.

Nota: vă punem în vedere să achitaţi: pentru primul capăt de cerere - XXX lei - conform art. 3 alin.1 din OUG 80/2013, pentru al doilea capăt de cerere - XXX lei, pentru al 3 lea capăt - XXX lei, pentru al 4 lea capăt - XXX lei - cu menţiunea că ......
Răspunde
 04-12-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Dvs. veti achita taxa conform notei personalizate ptr cazul dvs.

Citatia este tip si se imprima de grefier din sistem doar sectiunile unde instanta are ceva de detaliat.

Daca ar fi fost ceva simplu, in loc de 0 lei s-ar fi completat direct taxa finala, de exemplu 16 lei.

Insa la dvs.povestea era mai lunga, si nu s-a insumat taxa de timbru, ci s-a detaliat pe capete de cerere.
Instanta trebuie sa ia in considerare ca poate doriti sa renuntati la unele capete de cerere.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-12-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Conform dispozitiilor art 3 din OUG 80/2013, taxele de timbru se calculeaza dupa cum urmeaza:

"(1) Acţiunile şi cererile evaluabile în bani, introduse la instanţele judecătoreşti, se taxează astfel:

a) până la valoarea de 500 lei - 8%, dar nu mai puţin de 20 lei;

b) între 501 lei şi 5.000 lei - 40 lei + 7% pentru ce depăşeşte 500 lei;

c) între 5.001 lei şi 25.000 lei - 355 lei + 5% pentru ce depăşeşte 5.000 lei;

d) între 25.001 lei şi 50.000 lei - 1.355 lei + 3% pentru ce depăşeşte 25.000 lei;

e) între 50.001 lei şi 250.000 lei - 2.105 lei +2% pentru ce depăşeşte 50.000 lei;

f) peste 250.000 lei - 6.105 lei + 1% pentru ce depăşeşte 250.000 lei.

(2) Se taxează potrivit alin. (1) şi următoarele categorii de acţiuni:

a) în constatarea nulităţii, anularea, rezoluţiunea sau rezilierea unui act juridic patrimonial; cererea privind repunerea părţilor în situaţia anterioară este scutită de taxă de timbru dacă este accesorie acestor cereri;

b) privind constatarea existenţei sau inexistenţei unui drept patrimonial;

c) prin care se solicită pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti care ţine loc de act autentic de înstrăinare a unor bunuri imobile sau de constituire a unor drepturi reale asupra acestora."

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-12-2020
Vizitator
Mi-ati clarificat confuzia. Va multumesc frumos. O seara linistita!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.