Forum avocaţi > Civil

Lamurire cu un Contract de Intretinere cu Uzufruct Viager

05-10-2020
Vizitator
Buna ziua! Bunica mea are 2 copii( baieti). La varsta de 18 ani mi-a facut mie contract de intretinere cu uzufruct viager pentru ea si tatal meu, nuda proprietate. Tatal meu a murit acum 2 ani , bunica inca traieste. Am auzit de celalalt copil al ei ca vrea sa ma dea in judecata dupa ce moare bunica pentru a lua jumatate din casa. Ce s ar putea intalmpla? ar putea castiga baiatul ei sau nu?Multumesc !
Răspunde
 05-10-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
"La varsta de 18 ani mi-a facut mie contract de intretinere cu uzufruct viager pentru ea si tatal meu, nuda proprietate"

Nu va suparati, dar din modul in care ati redactat intrebarea nu se intelege exact care este situatia.

Bunica si-a pastrat uzufructul, iar tatal dvs. a primit nuda proprietate?
Bunica si-a pastrat uzufructul, a acordat uzufruct si tatalui dvs., iar dvs. ati primit nuda proprietate?

Daca este vorba de a doua situatie (dvs. aveti nuda proprietate si a decedat uzufructuarul tata) la decesul bunicii dobanditi deplina proprietate (cu conditia ca pana la deces sa va indepliniti obligatia de intretinere). Unchiul dvs. nu are ce face.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-10-2020
Vizitator
Imi cer scuze, nu m am exprimat ok. Bunica si-a pastrat uzufructul, a acordat uzufruct si tatalui meu, iar eu am primit nuda proprietate. Contractul este de intretinere , facut la notar. Bunica inca traieste, intretinerea este pe numele meu, eu o platesc lunar, ii fac cumparaturile si am grija de ea. Ea a specificat in contract ca trebuie sa o ajut la gospodarie, la treburile casnice, cand merge la medic, si ce mai are nevoie. Fiul ei doar doreste sa mai ia jumatate din casa aceasta. Eu asta vreau sa aflu, daca el dupa moartea bunicii , ma da in judecata, reuseste sa castige ceva ?
Răspunde
 05-10-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu, nu poate obtine nimic.

La decesul bunicii dobanditi deplina proprietate (cu conditia ca pana la deces sa va indepliniti obligatia de intretinere)si nu prin mostenire, ci ca efect direct al incetarii uzufructului.

Deci, acest imobil pe care aveti acum doar nuda proprietate nu va face parte din masa succesorala a bunicii, ptr. ca va fi in totalitate aldvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-10-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Corina a scris pe 05-10-2020:
Imi cer scuze, nu m am exprimat ok. Bunica si-a pastrat uzufructul, a acordat uzufruct si tatalui meu, iar eu am primit nuda proprietate. Contractul este de intretinere , facut la notar. Bunica inca traieste, intretinerea este pe numele meu, eu o platesc lunar, ii fac cumparaturile si am grija de ea. Ea a specificat in contract ca trebuie sa o ajut la gospodarie, la treburile casnice, cand merge la medic, si ce mai are nevoie. Fiul ei doar doreste sa mai ia jumatate din casa aceasta. Eu asta vreau sa aflu, daca el dupa moartea bunicii , ma da in judecata, reuseste sa castige ceva ?

Atat timp cat dvs aveti grija de bunica si detineti dovezi in acest sens, chiar daca unchiul va da in judecata dupa decesul bunicii, are sanse minime de castig.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.