Forum avocaţi > Civil

Partaj

09-10-2020
Vizitator
Buna ziua. Fostul sot dupa ce si-a luat bunurile personale si cele cumparate in
timpul casniciei cu mine, cere un drep de creanta in legatura cu unele inbunatatiri facute intr-o locuinta, proprietatea mea , in care am locuit impreuna cu el ,un an .
Acea locuinta eu am vandut-o si banii ii folosesc pentru a ma putea intretine ,deoarece numai in 2022 ies la pensie. Nu neg ca s-au facut niste lucrari la locuinta, platite in prima faza de fostul sot din pensia lui,dar apoi s-au luat bani de la mama mea si de la copiii mei din prima casatorie pentru ca fostul sot , care a venit la mine cu o datorie de 26000 euro,sa-si poata plati 5000 euro din acea datorie in perioada cat am fost casatoriti( 2 ani si jumatate)si sa putem avea o viata cat de cat decenta.
Eu nu pot dovedi cu acte cati bani mi-au dat copiii mei si mama mea care a decedat intre timp.Pot dovedi insa folosindu-ma de cupoanele de pensie ce venit a avut fostul sot din pensie.Pot dovedi cu chitante sumele de bani platite la banci si persoane fizice ca si datorii.Pot dovedi cat au costat utilitatile (in perioada cat am fost impreuna). Am o lista cu obiectele cumparate si pretul lor.
Pentru costul unei vieti decente se pot folosi sumele folosite in estimarile oficiale ,facute anual? Eu am luat in calcul niste sume rezonabile (1000 lei/luna costul mancarii pentru doua persoane.) Daca se scad cheltuielile din veniturile din pensie nu mai raman decit cateva sute de lei ,suma insuficienta pentru a se putea face ceva.
Va rog sa-mi spuneti daca probele pe care le detin sunt suficiente pentru a dovedi ca fostul sot nu a avut un venit suficient de mare pentru a plati din banii lui lucrarile la locuinta mea si a ne asigura un trai decent.La divort am inteles ca nu poti pune martori copiii ,la partaj pot fi pusi? Va multumesc anticipat!
Răspunde
 09-10-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
NU, descendentii nu pot fi martori.
Insa, trebuie sa retineti ca reclamantul - in speta dvs., fostul sot - daca face o cerere in fata instantei trebuie sa o dovedeasca. (art. 10 alin. (1) noul C. proc si art.249).
Deci, este problema lui sa demonstreze fara tagada ca a avut bani si de unde, si cum a platit imbunatatirile si ce imbunatatiri asustinut financiar si cand, ptr a putea cere dreptul de creanta.
Dvs. ii veti combate sustinerile cu ce puteti, in functie de sustinerile sale, fara a va face probleme ca nu puteti demonstra cu acte banii primiti cadou/donatii personale.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-10-2020
Vizitator
Va multumesc frumos pentru lamuriri.O seara placuta!
Răspunde
 10-10-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Fostul sot va trebui sa aduca probe in dovedirea sustinerilor, la fel si dvs.

Va trebui sa formulati Intampinare in termenul legal, in care sa expuneti situatia de fapt din perspectiva dvs si probele pe care va intemeiati sustinerile, iar daca este cazul si aveti alte solicitari, puteti formula si Cerere reconventionala.

Ca probe, puteti solicita audierea unor martori pe situatia de fapt, interogatoriul reclamantului, inscrisuri, expertize daca este cazul etc.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-10-2020
Vizitator
Multumesc pentru sfaturi.O seara linistita!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.