Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Acoperire credit de către asigurator după decesul titularului creditului

12-10-2020
Vizitator
Buna ziua,

In data de 16 august soțului meu i s-a făcut rău si am chemat ambulanta, care l-a transporta la spitalul județean Argeș. După 72 de ore in care a stat in izolare fără nici o investigație sau tratament, si după 2 teste de COVID negative, i-a fost făcut un computer tomograf si m-au anunțat ca soțul meu are cancer e in faza terminala cu metastaze multiple. Mi-am folosit toate cunoștințele si tot bugetul pentru a încerca sa ii înceapă cineva un tratament oncologic. Nici un spital din Romania privat sau de stat nu a acceptat sa îl interneze motivând lipsa unui diagnostic confirmat , de un examen imunohistopatologic de laborator obținut in urma unei biopsii , biopsie pe care din nou nici un medic din Romania nu a vrut sa o efectueze.
După numeroase intervenții , am găsit la Spitalul Militar Central București , un medic care a acceptat sa efectueze biopsia si abia după la a treia biopsie a reușit sa obțină o proba conforma pentru laborator, din păcate a fost foarte târziu si soțul meu a decedat la 39 de ani.
In urma ce ceva timp soțul meu a făcut un credit de nevoi personale fără ipoteca la Banca Transilvania. După decesul lui am mers la Banca si am depus o cerere de acoperire a creditului de către asigurator ( creditul fiind acoperit de o asigurare de viață MyMetLife).
Asiguratorul mi-a trimis prin posta o scrisoare in care îmi spune ca pentru a fi luata in calcul cererea mea trebuie sa fac dovada ca soțul meu nu era bolnav in momentul contractării creditului prin : copie dupa dosarul /fisa medicala de la medicul de familie si examene de specialitate dar si o serie de alte acte medicale printre care : examenele de la medicii de specialitate pentru boala din cauza căreia s-a produs decesul , rezultatul examenului imunohistopatologic, etc... documente pe care nu le am.
Întrebarea mea este : au dreptul sa ceara aceste acte medicale ? ce pot face ținând cont de situația prezentata mai sus, unde nu am efectiv rezultatul biopsiei si nici examene de specialitate ?
Răspunde
 13-10-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Condoleante.
O speta tipica societatilor de asigurari, din pacate.
De aici nu am cum sa va ajut. Va recomand sa duceti unui avocat polita de asigurare si toate documentele pe care le detineti si care au legatura cu momentul incheierii politei de asigurare de viata.
Daca la momentul semnarii, societatea de asigurari nu a cerut analize medicale, nu pot sa se prevaleze de aceste lucruri acum.
Din punctul meu de vedere, nu este o cauza pierduta, dar este migaloasa si aveti nevoie de ajutor ca sa evitati tertipurile asiguratorului.
Dvs. ati depus hartia la Banca si v-a raspuns asiguratorul. Nici acest lucru nu e corect.
Pana nu obtineti ajutor si o parere avizata, nu semnati nimic, pe nicaieri.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-10-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din punct de vedere legal, asiguratorul are obligatia sa respecte contractul incheiat cu beneficiarul.

Analizati clauzele contractuale, iar in situatia in care asiguratorul nu va efectua plata, va trebui sa va adresati instantei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.