Forum avocaţi > Civil

Respingere dosar

13-10-2020
Vizitator
Buna ziua!Am vrut sa depun dosarul pt ajutor de incalzire si nu mi-a fost primit pe motiv ca la salariul minim pe economie al meu ,trebuie sa adauge si alocatia de intretinere a copilului ,(avand hotarare judecatoreasca in urma divortului),dar pe care eu nu am primit-o niciodata de la fostul sot ,de el nu stiu nimic de 10 ani.Pina in acest an,am primit ajutorul de caldura in fiecare an.Am zis doamnei de la ghiseu ca dau declaratie notariala precum ca nu primesc niciun venit inafara de salariul meu si dansa a zis ca ea trebuie sa ia in calcul si alocatia de intretinere fiind o hotarare judecatoreasca.Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa-mi ia in calcul ceva ce eu nu primesc ,daca ma poate obliga sa-l caut pe fostul sot pt plata si daca s-a modificat legea pt acordarea ajutorului de incalzire de anul trecut pina azi.Multumesc tuturor anticipat!
Răspunde
 13-10-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Doamna de la ghiseu a procedat corect.

La stabilirea venitului net lunar al familiei sau, dupa caz, al persoanei singure, se iau in considerare toate veniturile pe care membrii familiei le-au realizat in luna anterioara celei in care se solicita dreptul la ajutor pentru incalzire, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurari sociale de stat, asigurari de somaj, indemnizatii, alocatii si ajutoare cu caracter permanent, indiferent de bugetul din care se suporta, obligatii legale de intretinere si alte creante legale.

De asemenea, in cazul salariatilor care primesc tichete de masa, se va verifica daca acestea au fost declarate.

OUG 70/2011 a fost ultima data modificata in decembrie 2018.

Si pana acum ar fi trebuit sa vi se ceara hotararea jud de incredintare si stabilire a pensiei de intretinere.

Trebuie sa depuneti diligentele necesare, inclusiv plangere penala, pentru a obtine ptr. minor pensia. Din pacate, nu o puteti cere decat pe ultimii 3 ani.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-10-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca fostul sot nu achita pensia de intretinere datorata minorului, aveti posibilitatea legala sa puneti in executare hotararea pentru recuperarea sumelor restante.

De asemenea, puteti formula o plangere penala impotriva fostului sot, pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, fapta prevazuta de art. 378 NCP:

"(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:

a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;

b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;

c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează neexecutarea, cu rea-credinţă, de către cel condamnat a prestaţiilor periodice stabilite prin hotărâre judecătorească, în favoarea persoanelor îndreptăţite la întreţinere din partea victimei infracţiunii.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

(4) Fapta nu se pedepseşte dacă, înainte de terminarea urmăririi penale, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile.

(5) Dacă, până la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa dispune, după caz, amânarea aplicării pedepsei sau suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru aceasta"

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.