Forum avocaţi > Civil

Ieșirea dintr-o funcție din CAR firma

20-10-2020
Vizitator
În anul 2000 s-a deschis un CAR la firma la care lucram, eu și alte doua colege, toate contabile fiind alese: președinte, casier și eu vicepreședinte. Eram trecute în actele de constituire. Eu nu mai lucrez de 10 ani in firma respectivă, mi-am dat demisia, și nu am mai avut NICIO legătură nici cu CAR. Sunt in prezent pensionară de boala cu probleme mari de sănătate.
Colega președinte vrea sa afilieze CAR la un alt CAR și mă cheamă în situația în care sunt sa semnez acte! Eu nici nu mai știam că mai sunt in CAR și nici nu mă interesează această problematică. Am refuzat,ea insistă și spune că nu pot ieși din CAR, etc. Cum ar trebui sa procedez!
Mulțumesc frumos anticipat pentru răspuns!
Răspunde
 20-10-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Faptul ca v-ati dat demisia din firma nu inseamna ca ati pierdut calitatea in CAR-ul respectiv, care este o entitate autonoma si care functioneaza in baza legii care se aplica asociatiilor si fundatiilor.
Va puteti retrage dintr-un CAR, insa trebuie sa depuneti la CAR cerere de retragere din asociatie, similar demisiei din functia de contabil de la firma.
Trebuie sa verificati statutul CAR ptr a vedea conditiile de retragere.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.