Forum avocaţi > Civil

Merită "deranjul"?

21-10-2020

Bună ziua, în urma decesului fratelui meu vrem sa deschidem succesiunea. Ca moștenitori doi frați și părinții. Frații respectiv mama vrem sa renunțăm în favoarea tatalui pt. a beneficia ca moștenire de o cotizație la pensia privata a fratelui decedat. Menționez ca acesta a avut un credit de nevoi personale. Am anunțat banca și cu acte atunci în urma cu aproape 2 ani credeți că aceștia din urmă banca(recuperatorii de CREDIT) pot cere contravaloarea pensiei private pt. a și recupera datoriile? Menționez ca atât activul cât și pasivul ar fi cam aproximativ aceeasisuma de bani. Merită deranjul? Aștept răspuns și mulțumesc anticipat.
Răspunde
 21-10-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Creditorii, daca afla ca exista bunuri in patrimoniul defunctului, chiar daca rudele nu deschid succesiunea, o pot face ei. cf. art 1107 cod civil.

"Creditorii succesibilului pot accepta moștenirea, pe cale oblică, în limita îndestulării creanței lor."

Pe cale de consecinta, va recomand sa dezbateti dvs. succesiunea, iar apoi - daca veti fi somati de catre creditori - sa vedeti cum procedati. Poate fratele avea polita care asigura rambursarea creditului in caz de deces. Ati verificat? Ori veti putea invoca aparari pe calea contestatiei la executare.

Ideea e ca nimeni din familie sa nu achite nimic in mod benevol catre banca/recuperatori. Sa nu se semneze angajamente de plata. Daca au trecut deja 2 ani de la deces si nu s-a mai achitat nimic, mai trece un an si ati putea invoca in caz de executare silita prescriptia. Ori clauze abuzive.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-10-2020

Fratele meu decedat nu era căsătorit si nici nu avea vreun bun.Acum 2 ani au sunat recuperatorii de credit, le am spus ca am depus la banca acte doveditoare deces și de atunci nu am mai primit nimic. Întrebarea este dacă credeți ca un urma succesiunii vor reveni pt. recuperarea creditului. Mulțumesc
Răspunde
 21-10-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nimeni nu are cum sa stie asa ceva.
Cu mentiunea ca daca intr-adevar vor incerca o executare silita a mostenitorilor, sa aveti in vedere neaparat data la care vor face asa ceva. Daca trec trei ani de la deces, ati scapat, datorita prescriptiei.
Obligatoriu sa nu intrerupeti dvs. prscriptia facand vreo plata ori angajament ori aranjament. Nici corespondenta lor nu trebuie sa va intereseze. ori telefoanele,daca incearca sa faca presiuni.
Doar corespondenta oficiala sub antetul unui executor judecatoresc trebuie luata in seama, cand in 15 zile veti face o contestatie la executare, daca va fi cazul.
Pana atunci, stati linistit, timpul se scurge in favoarea dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-10-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Silviuvice a scris pe 21-10-2020:
Fratele meu decedat nu era căsătorit si nici nu avea vreun bun.Acum 2 ani au sunat recuperatorii de credit, le am spus ca am depus la banca acte doveditoare deces și de atunci nu am mai primit nimic. Întrebarea este dacă credeți ca un urma succesiunii vor reveni pt. recuperarea creditului. Mulțumesc

In primul rand dezbateti succesiunea de pe urma fratelui dvs, insa sfatul meu este sa efectuati acest demers dupa implinirea termenului de 3 ani.

Ulterior, daca creditorii vor intreprinde vreun demers legal, va veti formula apararile in functie de situatia de fapt, insa dvs, in calitate de mostenitori, nu aveti niciun interes sa ii contactati in vreun fel, pentru a se implini termenul de prescriptie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-10-2020

Mulțumesc pt. raspunsuri, multă sănătate.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.