Forum avocaţi > Civil

Proces civil, accident rutier

27-10-2020
Vizitator
Bună ziua,

Pe data de 05.11.2020 am termen în urma unui accident rutier.
La primul termen cel vinovat a recunoscut vinovăția in fata procurorului, iar cu toate acestea a fost ceruta expertiza.
Pana în momentul de fata nu am fost notificat de către expert când și la ce ora se va efectua expertiza.
Ce se întâmplă dacă nu va fi efectuata expertiza și nu va fi trimis raportul către instanta?
Menționez ca rmiul termen a fost pe data de 24.09.2020.

Mulțumesc.
Răspunde
 27-10-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Puteti lua legatura telefonic cu dl expert, pentru a va comunica data cand va efectua expertiza, insa oricum va trebui sa primiti citatie.

Daca nu se va trimite raportul de expertiza pana la termen, instanta va amana cauza si va stabili un nou termen.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-10-2020
Vizitator
Menționez faptul ca, nu știu cine este expertul, a fost hotărât de către instant, am luat legătura cu avocata iar răspunsul primit a fost: ăștia sunt experți în ziua de azi.

Se poate sa cer în procesul din 05.11 înlocuirea expertului?
In situatia in care se amână cauza, sigur următorul termen va fii anul viitor. ( în momentul de fata de la primul proces, pana la procesul al 2- lea, sunt 6 săptămâni timp în care nu a fost efectuata expertiza)
Răspunde
 27-10-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Expertul poate fi înlocuit dacă refuză sau, în mod nejustificat, nu finalizează raportul de expertiză până la termenul fixat.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-10-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Flavius a scris pe 27-10-2020:
Menționez faptul ca, nu știu cine este expertul, a fost hotărât de către instant, am luat legătura cu avocata iar răspunsul primit a fost: ăștia sunt experți în ziua de azi.

Se poate sa cer în procesul din 05.11 înlocuirea expertului?
In situatia in care se amână cauza, sigur următorul termen va fii anul viitor. ( în momentul de fata de la primul proces, pana la procesul al 2- lea, sunt 6 săptămâni timp în care nu a fost efectuata expertiza)

Din pacate efectuarea expertizelor este de durata, in foarte putine cazuri raportul de expertiza este trimis la dosar la primul termen de judecata stabilit in acest sens, insa daca nici la urmatorul termen expertul nu va comunica raportul, puteti solicita amendarea acestuia sau chiar inlocuirea.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-10-2020
Vizitator
Bună ziua,

Cum am mai spus și în mesajele anterioare, pe data de 05.11.2020 am a 2 a înfățișare.
Pot sa trec procesul din civil în penal?
Prin cel civil am înțeles ca nu îmi recuperez decât dauna ( reparația mașinii), iar prin proces penal pot sa cer și daune morale ( masina este în service de 1 an). Menționez ca mașina este noua, la momentul accidentu-lui mașina avea 3 zile, iar mașina este în service-ul agreat de către showroom, și de către mine.
Răspunde
 29-10-2020
Vizitator
Bună ziua,

Cum am mai spus și în mesajele anterioare, pe data de 05.11.2020 am a 2 a înfățișare.
Prin cel civil am înțeles ca nu îmi recuperez decât dauna ( reparația mașinii), iar prin proces penal pot sa cer și daune morale ( masina este în service de 1 an). Menționez ca mașina este noua, la momentul accidentu-lui mașina avea 3 zile, iar mașina este în service-ul agreat de către showroom, și de către mine.
Răspunde
 29-10-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Dosarele care se afla deja pe rol nu trec de la o sectie la alta, ci se finalizeaza de instanta sesizata.
Daca doriti sa deschideti si un proces penal, trebuie sa formulati o plangere penala (daca exista temei juridic) si sa va constituiti in cadrul acestui dosar parte civila.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-10-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Flavius a scris pe 29-10-2020:
Bună ziua,

Daca accidentul s-a produs in urma cu un an, nu mai sunteti in termenul legal sa formulati plangere penala.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-03-2021
Vizitator
Bună ziua,

Am mașina în service. Cei de acolo au întocmit un deviz de care aveam nevoie în instanta pentru a stabili pretențiile.
In urma expertizei auto fost calculata dauna, iar expertul a menționat o suma mai mare decât cei din service ( în deviz)
Ulterior în instanta s-a mers pe suma menționată de către expert ( alte daune ascunse)
Cel de la service a comandat piesele, eu plătind din buzunarul propriu, urmând sa recuperez banii după finalizarea procesului.
Acum cei de la service îmi spun ca suma din deviz a fost calculata fata tva, ca urmare eu sa plătesc toată suma, iar în final sa îmi recuperez suma menționată de către expert.
Este posibil sa nu fie plătit și tva de către asigurător, de ce pa deviz nu apare : include TVA, sau nu include TVA?

Mulțumesc
Răspunde
 29-03-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Flavius a scris pe 29-03-2021:
Bună ziua,

Am mașina în service. Cei de acolo au întocmit un deviz de care aveam nevoie în instanta pentru a stabili pretențiile.
In urma expertizei auto fost calculata dauna, iar expertul a menționat o suma mai mare decât cei din service ( în deviz)
Ulterior în instanta s-a mers pe suma menționată de către expert ( alte daune ascunse)
Cel de la service a comandat piesele, eu plătind din buzunarul propriu, urmând sa recuperez banii după finalizarea procesului.
Acum cei de la service îmi spun ca suma din deviz a fost calculata fata tva, ca urmare eu sa plătesc toată suma, iar în final sa îmi recuperez suma menționată de către expert.
Este posibil sa nu fie plătit și tva de către asigurător, de ce pa deviz nu apare : include TVA, sau nu include TVA?

Mulțumesc

Dvs trebuie sa solicitati in instanta obligarea asiguratorului la plata costului intregii reparatii, cu tot cu TVA.

De asemenea, puteti solicita daune, pentru lipsa de folosinta a vehiculului, de la conducatorul auto care a provocat accidentul.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-03-2021
Vizitator
Pot sa mai fac acest lucru sa cer sa fie plătit tva-ul, dacă nu apare în acel deviz de constatare.
Pot sa cer și daune morale celui vinovat, menționez ca mașina este în service de 1 an și 5 luni, iar în acest timp am avut procesul civil.
Menționez ca acum urmează sa primesc sa primesc din partea instantei răspuns cu privire la soluția data.
Sa acceptat suma din deviz + cheltuieli de judecata.
In acest caz pot sa atac (apel)?
Răspunde
 29-03-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Flavius a scris pe 29-03-2021:
Pot sa mai fac acest lucru sa cer sa fie plătit tva-ul, dacă nu apare în acel deviz de constatare.
Pot sa cer și daune morale celui vinovat, menționez ca mașina este în service de 1 an și 5 luni, iar în acest timp am avut procesul civil.
Menționez ca acum urmează sa primesc sa primesc din partea instantei răspuns cu privire la soluția data.
Sa acceptat suma din deviz + cheltuieli de judecata.
In acest caz pot sa atac (apel)?

Modificarea cererii de chemare in judecata se poate face pana la primul termen, deci din pacate este tardiv.

Nu va pot spune daca sa promovati calea de atac sau nu, deoarece nu cunosc datele dosarului, insa discutati cu avocatul dvs in aceasta privinta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-05-2021
Vizitator
Am o masina care a fost radiata din circulație.
La politie nu mi-a fost transmis dacă este radiata temporar sau definitiv, nici eu nu am cerut vre-o varianta din cele enumerate, doar ca acele acte ale mașinii au rămas la ei.
In aceasta situație, mai poate fi înmatriculată?
Răspunde
 23-05-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu exista radiere temporara, ci suspendare temporara a inmatricularii, in 2 situatii: 1) ITP expirat / anulat si 2) noul proprietar (cumpărătorul) nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termen de 90 de zile de la data dobândirii acestui drept asupra vehiculului.

Radierea este definitiva cand autovehiculul este scos din uz.

Vedeti care este situatia dvs. Daca aveti suspendare temporara, sigur ati fost si amendat. Vedeti ce scrie in PV primit.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-05-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daniel a scris pe 23-05-2021:
Am o masina care a fost radiata din circulație.
La politie nu mi-a fost transmis dacă este radiata temporar sau definitiv, nici eu nu am cerut vre-o varianta din cele enumerate, doar ca acele acte ale mașinii au rămas la ei.
In aceasta situație, mai poate fi înmatriculată?

Daca masina a fost radiata din circulatie, aceasta nu va mai putea fi inmatriculata niciodata.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.