Forum avocaţi > Civil

Viraj la stânga, întrare pe carosabil.

06-11-2020
Vizitator
Am avut un accident, în urma căruia au rezultat pagube la ambele vehicule.
Ma deplasam pe un drum cu prioritate,cu o singura banda pe sens în afara localitati. În afara carosabilului un autovehicul oprit,efectuează un viraj brusc la stânga moment în care l-am acroșat stânga lateral spate.
In urma evenimentului, am anunțat și asigurarea celui implicat.
Ulterior încheiem formularul de constatare amiabila, în care persoana în cauza își recunoaște vinovăția citez: ma-m asigurat doar din fata, nu am văzut ca din spate vine mașina și am virat brusc stânga. Totul decurge bine pana în momentul în care cel vinovat, după 2-3 saptamani merge la asigurator și completează o alta declarație în care susține ca el a fost în mers,posibil uitând ca în amiabila a recunoscut, ca a desenat și a declarat cu totul altceva. Eram oprit în afara carosabilului, ma-m asigurat doar din fata, nu am văzut ca din spate vine mașina și a virat brusc stânga.
In momentul acrosarii, masina celui mai sus menționat se afla transversal pe cele 2 sensuri de deplasare datorita virajului brusc (maxim stânga), el rămânând pe carosabil în poziția descrisa.
Cum este posibil sa îmi contrazic declarația data în formularul de constatare amiabila, sa modific declarația și sa nu se pună semne de întrebare din partea asigurătorului.
Luând legătură cu cei de la asigurări, unde am încheiat formularul de constatarea amiabila, cei de acolo au spus ca după întocmirea amiabile au fost la service pentru constatarea daunelor, un urma măsurătorilor, a pozelor au încheiat și un referat în care reeasa ca: nu s-a asigurat la întrarea pe carosabil și este declarat vinovat
Art. 54 "" Conducătorul de vehicul care execută o manevră de schimbare a direcției de mers, de ieșire dintr-un rând de vehicule staționate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulație sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp și să se asigure că o poate face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic"".
Răspunde
 06-11-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Si care ar fi intrebarea dvs.? Cum de este posibil sa-si schimbe declaratia? Oricum, am inteles ca s-a decis in favoarea dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-11-2020
Vizitator
Ulterior cei de la asigurare, de la București, nu achita dauna pentru ca în urma declarației date de către cel vinovat, se contrazice formularul de constatare amiabila.
Ulterior dând un judecata firma de asigurări ca parat, iar pe cel vinovat ca și intervenit.
Urmează sa se efectueze expertiza, iar dosarul a fost cerut de către expert.
Exista vre-o posibilitate ca expertul în urma studierii dosarului sa de-a același răspuns favorabil, ținând cont și de amiabil unde cel vinovat își recunoaște vinovăția.
Atât timp cât el a și răspuns în fata instantei ca este vinovat în dosar, iar ca apărare a adus formularul de constatare amiabila,fara a mai prezenta în instanta declarația data ulterior, cum ca era în mers.
Mulțumesc
Răspunde
 06-11-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In functie de daunele celor doua autovehicule, expertul va stabili modul de producere al accidentului si carui sofer ii apartine vinovatia.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.