Am avut un accident, în urma căruia au rezultat pagube la ambele vehicule. Ma deplasam pe un drum cu prioritate,cu o singura banda pe sens în afara localitati. În afara carosabilului un autovehicul oprit,efectuează un viraj brusc la stânga moment în care l-am acroșat stânga lateral spate. In urma evenimentului, am anunțat și asigurarea celui implicat. Ulterior încheiem formularul de constatare amiabila, în care persoana în cauza își recunoaște vinovăția citez: ma-m asigurat doar din fata, nu am văzut ca din spate vine mașina și am virat brusc stânga. Totul decurge bine pana în momentul în care cel vinovat, după 2-3 saptamani merge la asigurator și completează o alta declarație în care susține ca el a fost în mers,posibil uitând ca în amiabila a recunoscut, ca a desenat și a declarat cu totul altceva. Eram oprit în afara carosabilului, ma-m asigurat doar din fata, nu am văzut ca din spate vine mașina și a virat brusc stânga. In momentul acrosarii, masina celui mai sus menționat se afla transversal pe cele 2 sensuri de deplasare datorita virajului brusc (maxim stânga), el rămânând pe carosabil în poziția descrisa. Cum este posibil sa îmi contrazic declarația data în formularul de constatare amiabila, sa modific declarația și sa nu se pună semne de întrebare din partea asigurătorului. Luând legătură cu cei de la asigurări, unde am încheiat formularul de constatarea amiabila, cei de acolo au spus ca după întocmirea amiabile au fost la service pentru constatarea daunelor, un urma măsurătorilor, a pozelor au încheiat și un referat în care reeasa ca: nu s-a asigurat la întrarea pe carosabil și este declarat vinovat Art. 54 "" Conducătorul de vehicul care execută o manevră de schimbare a direcției de mers, de ieșire dintr-un rând de vehicule staționate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulație sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp și să se asigure că o poate face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic"". |
|