Forum avocaţi > Civil

Reprezentare viciata in proces succesiune

06-11-2020
Vizitator
Bună ziua!

O sa detaliez foarte pe scurt situația, apreciez mult orice raspuns calificat.

Tatăl meu, mort in 2004, a fost dat in judecata pentru partaj cu fosta soție chiar înainte sa moara, procesele au continuat pana acum câțiva ani, cand a început succesiunea.

Situația e foarte complicata, fusese făcut un împrumut înainte de moartea lui, care inca nu a fost plătit.
Din lipsa de resurse, persoana împrumutată ne ajuta cu plata cheltuielilor de judecata, împotriva surorii mele vitrege.

Întrebările sunt acestea:
1. Persoana împrumutată a fost împuternicită prin procura sa facă toate demersurile pentru a obține moștenirea noastră pentru a primi datoria înapoi. Intre timp o sulta pe care trebuia sa o primim a fost prescrisa acum 2 ani, nu am primit decizia, nu știam (eu) de ea, doar foarte târziu am aflat. Avocatul si persoana împuternicită știau. Se mai poate obține sulta? Poate fi trasa la răspundere persoana împuternicită sau avocatul?

2. Avocatul a schimbat fara acordul nostru domiciliul procesoral ca sa nu mai primim nicio decizie (acum un an). Nu raspunde la niciun telefon șau mesaj. In cazul in care ne reprezintă intru-un mod care ne dezavantajează clar poate fi tras la răspundere pe baza asta?

3. Procesele vor dura probabil in jur de 20 ani, timp in care se pierde valoarea moștenirii si creste dobândă pentru împrumut. Poate fi tras cineva la răspundere pentru asta (statul roman) ??

Va multumesc,
Leonida Ionescu
Răspunde
 06-11-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Deci dvs ati imputernicit o persoana sa intreprinda demersurile legale in numele dvs, pana la recuperarea integrala a datoriei?

Contractul de asistenta juridica este incheiat intre dvs si avocat sau intre avocat si imputernicit?

Daca dosarul nu s-a finalizat, despre ce sulta faceti vorbire ca s-ar fi prescris?

Speta dvs este destul de complexa si pentru a va putea oferi raspunsuri pertinente, va trebui sa ne furnizati mai multe detalii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-11-2020
Vizitator
Multunesc mult pentru răspuns!

Da,eu si mama am împuternicit 2 persoane, înrudite cu persoana căreia ii datorim bani si care ne plătește cheltuielile de judecata.

Situația e foarte complicata, nici eu nu înțeleg tot, mai ales ca nu exista prea multa comunicare intre noi, avocații, sora vitrega, si restul.

Adevărul este ca s-a încercat (probabil de forma) înainte de a fi prescrisa sulta obținerea ei, insa avocatul nostru nu avea contrat de reprezentare cu noi. Toată situația e de fapt gestionata de avocatul persoanei caruia ii datoram bani.

Dosarul de succesiune s-a încheiat, iar fosta sotie a tatălui meu are sa ne dea mie, mamei mele, si surorii vitrege o suma importanța ca despăgubire, compensație, pentru o casa câștigată in instanță.

Îmi cer scuze daca sunt neclar, nu am cunoștințe legale.
Răspunde
 06-11-2020
Vizitator
Leonida Ionescu a scris pe 06-11-2020:
Multunesc mult pentru răspuns!

Da,eu si mama am împuternicit 2 persoane, înrudite cu persoana căreia ii datorim bani si care ne plătește cheltuielile de judecata.

Situația e foarte complicata, nici eu nu înțeleg tot, mai ales ca nu exista prea multa comunicare intre noi, avocații, sora vitrega, si restul.

Adevărul este ca s-a încercat (probabil de forma) înainte de a fi prescrisa sulta obținerea ei, insa avocatul nostru nu avea contrat de reprezentare cu noi. Toată situația e de fapt gestionata de avocatul persoanei caruia ii datoram bani.

Dosarul de succesiune s-a încheiat, iar fosta sotie a tatălui meu are sa ne dea mie, mamei mele, si surorii vitrege o suma importanța ca despăgubire, compensație, pentru o casa câștigată in instanță.

Îmi cer scuze daca sunt neclar, nu am cunoștințe legale.

*persoana careia ii datoram nu datorim. Posibil autocorect

Imi cer scuze, sunt un pic obosit. Dosarul de partaj s-a incheiat, succesiunea abia a inceput acum 2 ani.
Răspunde
 07-11-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care dosarul s-a finalizat, mergeti la arhiva instantei pentru a obtine un exemplar de pe hotararea definitiva, legalizati-o la registratura instantei si ulterior mergeti la un executor pentru a obtine sumele de bani care va revin, conform hotararii.

De asemenea, puteti revoca procura pe care i-ati dat-o acelei persoane, in situatia in care aceasta este de rea-credinta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.