Forum avocaţi > Civil

Intabulare bun imobil dobandit din executare silita

09-11-2020
Vizitator
Buna seara,
Dupa o zi nebuna, nebuna de tot, dupa multa alergatura si timp pierdut aiurea, poate ma ajutati sa inteleg ce se intampla cu institutiile astea ale statului. Va si rog, bineinteles:)) .
In data de 06.11.2020 am primit de la executor act de adjudecare, proces verbal si titlu de proprietate pentru un teren pentru care am avut cumparata creanta debitorului si am decis sa fac darea in plata si stingerea oricaror alte datorii alte debitorului fata de mine.
Totul bun si frumos, D-na Executor mi-a zis asa:
1) mergi cu copie de PV si Titlu de Proprietate la Primarie sa iti faci Rol si scoti un Certificat de atestare Fiscala.
2) mergi cu un exemplar din Titlu de Prop., Certificatul de atestare fiscala si mai niste hartoage de la ea cum ca a preluat dosarul de executare de la alt executor...si...etc...nu mai conteaza

Astazi, fiind prima zi lucratoare de dupa adjudecare, incep pasii...ca nu erau multi, doar 2. :@

Merg la primarie, la secretar. Am rezolvat, nu se poate!!! Are nevoie de extras de carte funciara pt a ma inscrie in registrul agricol si pt a scoate certificat de atestare fiscala. Deci ma trimite la OCPI.

Merg la OCPI sa cer ce vrea secretarul. Am rezolvat, nu se poate!!! Doamna vrea CEFERTICATUUUUL! Doamna mi-a explicat ca, in termen de 30 zile de la adjudecare, am OBLIGATIA de a declara imobilul la administratia fiscala de care apartin, de a lua certificatul, ca mai apoi sa vin la dansa pt inscriere la CF.

Merg inapoi la Primarie. Exclus, nu se poate, are nevoie de extras...

ETC... 5 drumuri la primarie, stat la coada, stat in trafic, 6 drumuri la OCPI.
Rezultat, 0 barat. De la Primarie m-a dat practic afara ca nu mi da nici un act pana nu vin cu extrasul, iar la OCPI mi-a primit documentele dar o sa imi trimita referat de completare pentru CERTIFICATUL VIETII!!!

Deci?
Cum reusesc? Care din institutii greseste?

Multumesc tare mult.
Răspunde
 09-11-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Eu consider ca s-a produs o incurcatura.

OCPI nu a gresit. Functionarul de la primarie s-a calat pe registrul agricol, cand in fapt ar fi trebuit sa realizeze ca dvs. intai trebuie sa va platiti impozitul.

Dvs. trebuie intai sa va deschideti rol fiscal, adica sa depuneti declaratia de impunere ptr noua dvs. proprietate, conform Codului Fiscal.

- Declaratie fiscala pentru stabilirea impozitului/taxei pe teren in cazul persoanelor fizice- model 2016 ITL003

Cu dovada ca ati achitat impozitul pe proprietate (certificatul de atestare fiscala pe care il cereti la primarie) va duceti la OCPI, care va face intabularea.

Dupa intabulare, va inscrieti la primarie SI in registrul agricol cf.OG 28/2008 modificata in 2020, in termen de 30 de zile de la adjudecare.

Deci, va intoarceti la primarie si va declarati intai proprietatea (rol fiscal), platiti impozitul, cereti certificatul, mergeti la OCPI,faceti intabularea si apoi va inscrieti in registrul agricol.

”În scopul asigurării unei evidențe unitare cu privire la categoriile de folosință a terenurilor, a mijloacelor de producție agricolă și a efectivelor de animale care contribuie la dezvoltarea agriculturii și buna utilizare a resurselor locale, autoritățile administrației publice locale ale comunelor, orașelor și municipiilor organizează întocmirea și ținerea la zi a registrului agricol, pe suport hârtie și în format electronic, conform formularelor registrului agricol aprobate prin hotărâre a Guvernului, pe unități administrativ-teritoriale și pe localități componente ale acestora”, se arată în legislație.

https://agrointel.ro/128505/registrul-agricol-termene-formulare/

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.