Forum avocaţi > Civil

Acte de adoptie eliberate cu numele de familie scris gresit

13-11-2020
Vizitator
Buna seara!In anul 1996 am fost adoptat de catre sotul de cetatenie germana al mamei mele.Actele de adoptie au fost facute in Germania la Judecatoria din orasul Speyer.Dupa actul de adoptie facut in Germania a fost incuvintata sentinta de catre Tribunalul Municipiul Bucuresti Sectia IV Civila care atesta recunoasterea spre adoptie.Dupa decizia Judecatoriei din Bucuresti mi s-a eliberat un nou certificat de nastere de catre Primaria din Satu Mare, locul meu de nastere.In actele eliberate de catre judecatorie, numele meu de familie a fost scris gresit, in loc de Hüßler a fost trecut Hubler,greseala mentinuta si la eliberarea certificatului de nastere.In momentul de fata, Consulatul General al Romaniei din Bonn imi refuza reinnoirea pasaportului deoarece numele meu de familie din certificatul de nastere eliberat de catre Primaria din Satu Mare dupa adoptie este diferit fata de numele din actul de adoptie facut in Germania.Am sunat la Primaria din Satu Mare si mi s-a spus ca prima data trebuie merg la Judecatoria din Bucuresti unde s-a dat decizia adoptiei si unde s-a facut greseala si apoi sa revin la ei pentru eliberarea unui nou certificat de nastere.Vreau sa stiu, va rog, ce pasi trebuie sa urmez pentru rectificarea numelui de familie scris gresit in actele eliberate de catre Tribunalul Municipiul Bucuresti Sectia IV Civila.Eu nu pot reveni in tara din cauza situatiei actuale de pandemie.Se poate sa imputernicesc pe cineva sa faca demersurile necesare in locul meu?Daca da, persoana respectiva poate depune actele necesare rectificarii numelui de familie la o alta judecatorie fata de Tribunalul Municipiul Bucuresti Sectia IV Civila?Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Răspunde
 14-11-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In cazul dvs. a avut loc o eroare materiala,(greseala de redactare a textului, nu de judecata) care trebuie rectificata doar de instanta care a scris sentinta.

Trebuie formulata la instanta o cerere de indreptare a erorii materiale, care va corecta sentinta initiala de recunoastere a adoptiei si va mentiona corect numele.

Formalitatile pot fi facute prin avocat.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-11-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca nu va puteti prezenta personal, puteti angaja un avocat sau puteti imputernici o alta persoana sa formuleze o cerere de indreptare a erorii materiale, la instanta care a pronuntat hotararea.

Puteti trimite si dvs cererea prin posta, email sau fax.

Ulterior se va emite un nou Certificat de nastere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.