Forum avocaţi > Civil

Atestat Marfă Românesc expirat în Germania

14-11-2020
Vizitator
Bună ziua

Am o rugăminte la dumneavoastră dacă mă puteți ajuta cu o informație:

Lurecrez ca șofer profesionist și stau în Germania cu Anmeldug din ianuarie 2017. Am venit cu toate categoriile luate din România, deci din 2017 până în prezent nu am mai luat categorii suplimentare de conducere. Încă nu mi-am schimbat actele în Germania (permis, atestat, card). Permisul și cardul tahograf este valabil până în 11.2021

Problema este că Atestatul de marfă 95 este expirat din 07.2019 iar la un control de poliție în Germania am fost oprit și au zis ca primesc amendă eu dar și firma la care lucrez. Polițista care m-a oprit a spus că pot continua să conduc în continuare momentan. Ne vor trimite prin poștă înștiințare. Între timp am încep cursurile de Module 95.

Întrebarea mea este:

Cât de gravă este abaterea și ce sancțiuni pot fi aplicate?

Vă mulțumesc anticipat!!!
Răspunde
 15-11-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Avand in vedere ca dvs. ati fost surprins savarsind fapta in Germania, ar trebui sa puneti intrebarea unui avocat local ori sa va interesati in cadrul comunitatii dvs. profesionale.
In Romania, fapta constituie contraventie, insa unele surse (neverificate de mine) afirma ca in Germania fapta ar fi soldata cu amenda penala.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-11-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pentru a afla aceste detalii, din moment ce fapta a avut loc pe teritoriul Germaniei, va trebui sa luati legatura cu un avocat local.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.