Forum avocaţi > Civil

Anulare act juridic

22-11-2020
Vizitator
In anul 2018 am vândut o casa primită prin testament de la un unchi al meu. Pe testament am fost trecut doar eu, fara sotie. Soția care a a abandonat domiciliul în 2005, a intentat divorț și totodată anularea actului de vânzare cumpărare. In prima faza in data de 22.10.2020 i s a anulat cererea de anulare a contractului de vânzare, cu drept de examinare in termen de 15 zile. Pe data de 22.11.2020 i s a acceptat o noua cerere de anulare. Nu înțeleg de ce i s a acceptat daca in prima instanta a fost anulată. Menționez faptul că imobilul este intabulat pe numele noilor propietari
Răspunde
 22-11-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Prima actiune a sotiei a fost anulata pentru ca nu a achitat taxa de timbru ori nu a regularizat cererea (aceasta fiind informa), si a avut dreptul sa faca cerere de reexaminare , pe care se pare ca nu a mai facut-o. Cererea ei nua fost judecata pe fond, ci doar anulata ptr. ca nu a facut-o cum trebuia.

Acum, probabil a avut bani sa plateasca taxa de timbru si a formulat o cerere corecta.

Chiar daca dosarul a fost pus pe rol, daca situatia este asa cum ati prezentat-o, acest lucru nu inseamna ca are castig de cauza la fond, ptr. ca acea casa primita mostenire era bunul dvs. personal, primit mostenire, cu care aveati dreptul sa faceti ce doriti ca unic proprietar. Deci, nu are argumente legale sa ceara anularea contractului ptr ca nu era si casa ei. Dar acest lucru il va stabili instanta prin hotarare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-11-2020
Vizitator
Autorizația de construire a casei este pe numele unchiului, casa a fost edificată de el în timpul casatoriei mele, dar nu a mai intabulat o pt că a decedat, doar terenul fiind intabulat.
Casa a fost intabulată de cumpărătorii terenului
Răspunde
 22-11-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu mai inteleg nimic.
Prima data ati zis ca ati mostenit o casa pe care ati vandut-o.
Ce scrie in certificatul de mostenitor si ce ati vandut in realitate?
Daca nu prezentati speta corect si complet, nu va asteptati la raspunsuri pertinente.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-11-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Nelu a scris pe 22-11-2020:
Autorizația de construire a casei este pe numele unchiului, casa a fost edificată de el în timpul casatoriei mele, dar nu a mai intabulat o pt că a decedat, doar terenul fiind intabulat.
Casa a fost intabulată de cumpărătorii terenului

Daca unchiul dvs a construit casa in timpul casatoriei, sotiei acestuia ii revine o cota legala de 1/2 din imobil.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-11-2020
Vizitator
Nu are relevanta faptul că soția a abandonat domiciliul în urma cu 15 ani? Și faptul că mi a a fost infidela?
Răspunde
 23-11-2020
Vizitator
Cumpărătorul casei are de suferit? Mulțumesc
Răspunde
 23-11-2020
Vizitator
Soția unchiului era decedată înainte de construirea casei. Beneficiarul succesiunii fiind doar eu
Răspunde
 23-11-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nelu a scris pe 23-11-2020:
Nu are relevanta faptul că soția a abandonat domiciliul în urma cu 15 ani? Și faptul că mi a a fost infidela?

Daca doar dvs. l-ati mostenit pe unchi, sotia nu are niciun drept asupra bunului mostenit ori asupra banilor rezultati din vanzare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-11-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca dvs.figurati ca proprietar in CF si a fost cumparator de buna credinta, cumparatorul nu pateste nimic.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-11-2020
Vizitator
Proprietar al terenului vândut am fost doar eu. Casa de pe teren nu era intabulata, noul proprietar a acceptat intabulat o pe numele lor
Răspunde
 24-11-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu stiu de ce nu incercati sa explicati speta clar. V-am mai rugat o data.

Ce s-a inteles pana acum. L-ati mostenit pe unchiul dvs. (vaduv).
Mostenirea a inclus un teren si o casa, construita de unchi cu autorizatie de constructie, insa neintabulata. Terenul era inscris in CF.

Mostenirea e bunul dvs. propriu, ptr ca intr-o casnicie mostenirile nu se impart.

Intrebare: ce scrie in certificatul de mostenitor la bunurile mostenire? ce scrie in contractul de vanzare? ce anume ati vandut? ati facut intai un antecontract, si apoi contractul final? s-a semnat la notar?

Cel mai bine ar fi sa va luati toate documentele si sa mergeti cu ele la un avocat care sa le citeasca ca sa va poata spune clar ce rezulta din ele.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-11-2020
Vizitator
Actul s a făcut la notar. In1991 am primit titlul de proprietate pe terenul intabulat de unchi, cu specificația "curti,constructi". La notar am vândut" un teren pe care se afla o casa dobândită de la unchiul meu, a cărei intabulare cade în sarcina cumpărătorului". Așa scrie pe actul de vânzare cumpărare. Mulțumesc mult
Răspunde
 25-11-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca terenul era al unchiului dvs, dobandit inainte de a doua casatorie, atunci cea de-a doua sotie nu are niciun drept asupra terenului, insa poate solicita un drept de creanta, reprezentand 3/4 din valoarea constructiei edificata in timpul casatoriei.

Cumparatorul, daca a fost de buna credinta, nu suporta nicio consecinta legala, in schimb dvs, daca veti fi actionat in judecata, puteti fi obligat la plata unei sulte catre sotia unchiului, in functie de situatia de fapt.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-11-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nelu a scris pe 24-11-2020:
Actul s a făcut la notar. In1991 am primit titlul de proprietate pe terenul intabulat de unchi, cu specificația "curti,constructi". La notar am vândut" un teren pe care se afla o casa dobândită de la unchiul meu, a cărei intabulare cade în sarcina cumpărătorului". Așa scrie pe actul de vânzare cumpărare. Mulțumesc mult

Deci, unchiul dvs. era vaduv cand a construit. Singurul mostenitor sunteti dvs.
Sotia dvs., independent de faptul ca v-a fost sau nu infidela, ca a parasit sau nu domiciliul dvs, nu are drept asupra imobilelor mostenite de dvs de la unchi, ele fiind bunul dvs. propriu. Si banii rezultati din vanzarea bunurilor proprii sunt tot bunuri proprii.
Vanzarea este legala. Nu poate fi anulata de sotia dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-11-2020
Vizitator
Mulțumesc mult! M am linistit
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.