Forum avocaţi > Civil

Succesiune frati si nepoti

25-11-2020

Buna ziua, mama mea si sora ei ar vrea sa vanda casa de la tara dar copii (3 frati) celui de al-3- lea frate (decedat) nu vor sa vanda, ce este de facut? Precizez ca nu este nici o sansa, am incercat sa vorbesc cu ei de nenumarate ori! Va multumesc
Răspunde
 25-11-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca mostenitorii nu sunt de acord cu privire la modul de impartire al masei succesorale, va trebui dezbatuta succesiunea in instanta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-11-2020
Vizitator
Bună ziua!Sunt cetățean german,acum locuiesc in Constanța.Am cumpărat o casa pe care am acte și sunt proprietar.Am cumpărat si o mașină din Romania,dar nu am putut sa o inregistrez pe numele meu deoarece este un bun mobil.Am trecut masina pe numele vărului meu iar acesta refuză sa îmi aduca masina.Am acte care dovedesc ca eu am plătit acea masina.Ce sanse am?
Răspunde
 26-11-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daniela a scris pe 26-11-2020:
Bună ziua!Sunt cetățean german,acum locuiesc in Constanța.Am cumpărat o casa pe care am acte și sunt proprietar.Am cumpărat si o mașină din Romania,dar nu am putut sa o inregistrez pe numele meu deoarece este un bun mobil.Am trecut masina pe numele vărului meu iar acesta refuză sa îmi aduca masina.Am acte care dovedesc ca eu am plătit acea masina.Ce sanse am?

Aveti posibilitatea legala sa promovati o actiune civila impotriva varului dvs sau puteti formula o plangere penala impotriva acestuia, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, conform prevederilor art 244 NCP:

"(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală."

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-11-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daniela a scris pe 26-11-2020:

Din cate stiu eu, daca cetateanul strain detine rezidenta / drept de sedere legal in tara si are NIF la administratia fiscala, se poate inmatricula auto.
Cel mai bine ar fi sa sunati la directia de inmatriculari auto, unde cu un simplu telefon aflati raspunsul.
Sau puteti sa va faceti un SRL, cu asociat unic, si sa treceti masina pe firma.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-11-2020
Vizitator
Vă mulțumesc mult!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.