Forum avocaţi > Civil

Recuperare onorariu avocat

29-11-2020
Vizitator
Bună ziua! Cum pot recupera onorariul avocatului daca acesta nu isi da interesul in proces? Dar daca pierd procesul din neglijenta avocatului? Si cum procedez daca avocatul nu a incheiat contract la început?
Mulțumesc
Răspunde
 29-11-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Veti notifica in scris avocatul despre intentia dvs. de reziliere a contractului de asistenta juridica.

In functie de modalitatea in care a fost stabilit onorariul si munca depusa pana la acel moment, veti putea solicita restituirea unei parti din onorariu.
Neintelegerile privind onorariul se solutioneaza in prima faza de barou.

Obligatia unui avocat intr-o cauza este de diligenta, nu de scop. Niciun avocat nu poate garanta un anumit rezultat intr-o anumita speta (pentru ca nu el pronunta sentintele), ci doar ca va depune toata sarguinta pentru atingerea acelui scop. Pe cale de consecinta, faptul ca se pierde un proces nu inseamna ca avocatul a actionat neglijent; daca exista si acte de neglijenta, acestea trebuie dovedite de dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-11-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand, daca doriti sa reziliati contractul de asistenta juridica, discutati cu avocatul despre intentia dvs si solicitati-i restituirea unui procent din onorariul achitat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-08-2022
Vizitator
Am angajat un avocat pentru 3 procese, unul penal in care eu sunt victima, proces in care n a făcut nimic ptr ca nici n a început, proces pensie alimentara care s a încheiat prin neapelare și proces de succesiune, care n- a fost deschis niciodată. Avocatul mi a luat in total 20000 de euro. L am anunțat ca nu ma mai reprezintă, ptr ca n a făcut nimic oricum și i am cerut banii inapoi pentru: apelul care nu s a făcut ptr pensie alimentara 1500 de euro, dosarul penal 12000 de euro și succesiunea 5000. A promis ca i returneaza( in mesaj pe tel) și din Iunie n am primit nimic deși i am trimis somații pe mail. Ce pot face sa mi recuperez banii? Multumesc
Răspunde
 12-11-2023
Vizitator
Buna,pot recupera integral onorariu av.,daca avocata nu a citit sau este neatenta.Contractul de van/cump al apartmentului donat de parintii mei doar mie
Ea luandu-se dupa Cf.unde s-a gresit si a fost trecut bun comun.Eu am vorbit ci notara mi-a facut Rectificare de unde rezulta bun propriu.Avocatei i-am dat dovada cf nou si am rugat-o sa inchida procesul .Multumesc
Răspunde
 13-11-2023

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Dvs. afirmati ca ati angajat un avocat si ati achitat un onorariu pentru un proces.
Pe de alta parte, pretindeti sa vi se restituie integral onoariul ptr ca v-ati rezolvat problema altfel.
O problema poate avea mai multe rezolvari; in cazul de fata, daca avocatul angajat de dvs. a muncit in baza contractului, insa dvs. nu doriti sa continuati cu el, il notificati de rezilierea contractului si puteti primi o parte a onorariul inapoi, insa nu integral.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-11-2023
Vizitator
Buna ziua,va multumesc pt raspuns a fost foarte esplicitamente.Vreau doar sa precizez ca la sfatul av.mele am deschis aceasta actiune de partaj.Pentru mine trebuia sa lucreze ,doar ca ea inloc sa se adreseze D.notar care a facut c.de v/comparare in care se precisa clar ca bani au fost donatii de parintii mei pt achizitionarea ap.x doar mie s-a luat dupa cf .Nu prea cred ca a fost pt.bine clientei ei (eu).Avand in vedere ca si D.notar cand a auzit ca mi-a deschis proces .Mi-a spus clar ca nu trebuia deschis in acest caz a.partaj.Aici si in ziua de azi aceste doua profesioniste dau vina una pe alta .Eu sincer nu mai stiu cine are dreptate .Acum av.imi spune ca fostul sot are 15 zile pt a face rexaminare Rectificarii.Si poate incepe un alt proces.Va multumesc
Răspunde
 14-11-2023

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Doamna, toata lumea se ia dupa ce scrie in CF, se presupune ca ceea ce scrie acolo e corect.
Daca s-a facut o inscriere eronata, e clar ca nu avocata e de vina, ci cei care au facut actul in baza caruia s-a facut inscrierea in CF si a cerut inscrierea (notarul) si eventual, cei care au facut inscrierea, (adica, registratorul de CF, dar asta e improbabil). Deci, pana aici e clar.
Si, da, modificarea se poate ataca de partea interesata.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.