Forum avocaţi > Civil

Daune

02-12-2020
Vizitator
Bună ziua! Situația mea este următoarea : am locuit 5 ani în concubinaj cu un domn la domiciliul acestuia și am depozitat cauciucurile de iarna ale mașinii mele la el, acesta locuind la curte. Mașina este achiziționată de mine înainte sa îl cunosc. După ce ne am despărțit a refuzat sa îmi restituie atât cauciucurile, cât și alte lucruri personale pe care le aveam dinainte sa îl cunosc, nu achizionate împreună. Acum, întrucât a nins, legea ma obliga sa îmi cumpăr cauciucuri de iarna pt a putea circula. Pot cere în instanta sa imi dea contravaloarea acestora, întrucât mi le retine abuziv pe ale mele? Se face vinovat de ceva? Din punctul meu de vedere, cel puțin de abuz de încredere. Daune morale sau materiale pt retinerea celorlalte bunuri pot primi? Trebuie sa apreciez eu suma pt aceste daune sau las la aprecierea instantei? Mulțumesc!
Răspunde
 02-12-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Data fiind situatia de fapt, va trebui sa formulati o plangere penala impotriva fostului concubin, pentru savarsirea infractiunii de furt, fapta prevazuta de art 228 NCP:

"(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane.

(3) Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică."

Va puteti constitui parte civila in cauza, solicitand daune morale si materiale pentru prejudiciul creat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.